Nέους μάγειρες που επιθυμούν διακαώς το μεγάλο έπαθλο υποδέχτηκε η κουζίνα του MasterChef 2025 και συγκεκριμένα 23 διαγωνιζόμενους που διεκδικούν μεγάλο χρηματικό έπαθλο των 100.000 ευρώ.
Ανάμεσά τους όπως πάντα Κρητικοί που θα αποδείξουν το ταλέντο τους στη μαγειρική.
Οι τέσσερις διαγωνιζόμενοι από την Κρήτη είναι οι εξής:
Δημήτρης Αναγνωστόπουλος (39 ετών)
Ο Δημήτρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά. Ξεκίνησε να εργάζεται από 16 χρονών στην εστίαση και σήμερα εργάζεται ως chef σε ξενοδοχειακό όμιλο της Κρήτης. Στη προσωπική του ζωή είναι ήρεμος και χαμηλών τόνων, αλλά στις κουζίνες είναι δυναμικός, όταν το απαιτήσουν οι συνθήκες.Θεωρεί μεγάλη πρόκληση για τον εαυτό του να δουλεύει σε διαφορετικό περιβάλλον κάθε σεζόν και να αποκτά νέες γνώσεις. Το μεγάλο του κίνητρο για τη συμμετοχή του στο MasterChef 2025 είναι η εννιά ετών κόρη του, την οποία και θέλει να κάνει υπερήφανη με τις μαγειρικές του δημιουργίες.
Νίκος Ασπρομάτης (42 ετών)
Ο Νίκος γεννήθηκε και ζει στο Ρέθυμνο. Ο «δωρικός» κρητικός αποφάσισε να γίνει μάγειρας πριν από 13 χρόνια κάνοντας, όπως υποστηρίζει, το χόμπι του επάγγελμα. Θεωρεί πως αυτή ήταν η καλύτερη απόφαση που έχει πάρει ποτέ στη ζωή του. Δηλώνει κοινωνικός, τρυφερός και δίκαιος με τους ανθρώπους. Έχει αυτοπεποίθηση και νιώθει σιγουριά για τις γνώσεις του. Ο Νίκος μπαίνει στο MasterChef 2025 με μεγάλες προσδοκίες!
Παντελής Κουτράκης (28 ετών)
Ο Παντελής γεννήθηκε και ζει στο Ηράκλειο Κρήτης. Τα τελευταία οκτώ χρόνια ασχολείται επαγγελματικά με τη μαγειρική. Δηλώνει πως είναι υπομονετικός, οργανωτικός και με αγάπη για την καθαριότητα και την τάξη. Εκτός από τον μικρό του γιο, η μεγάλη του αγάπη είναι η μαγειρική, γιατί τον ηρεμεί και τον κάνει να ξεχνιέται από την καθημερινότητα. Νιώθει μεγάλη ικανοποίηση όταν ακούει καλά λόγια για τις μαγειρικές του δημιουργίες και μοναδικός του στόχος στο MasterChef 2025 είναι να φτάσει στον τελικό και να διεκδικήσει τον τίτλο και το χρηματικό έπαθλο!
Μαίρυλιν Ντάμερον (29 ετών)
Η Μαίρυλιν γεννήθηκε στην Κρήτη και έμεινε εκεί μέχρι το 2004. Στη συνέχεια πήγε στη Νέα Υόρκη για σπουδές σε σχολή Καλών Τεχνών, αλλά η εργασία της μπροστά και πίσω από τις κουζίνες, σε διάφορα εστιατόρια, την έκανε να καταλάβει πως θέλει τελικά να γίνει μαγείρισσα. Χαρακτηρίζει τον εαυτό της ευαίσθητη, δυναμική, επίμονη, και ξεροκέφαλη. Μέσα στο MasterChef 2025 θέλει να ζήσει το μαγειρικό ταξίδι, να συλλέξει εμπειρίες και να πάρει γνώσεις.