More

  Mε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν στο Πολυτεχνείο Κρήτης το Θερινό Σχολείο ACAI 2019 και το Διεθνές Εργαστήριο 20PoA

  Την προηγούμενη Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019 ολοκληρώθηκαν επιτυχώς στη Σχολή ΗΜΜΥ του Πολυτεχνείου Κρήτης οι πενθήμερες εργασίες του 19ου Ευρωπαϊκού Θερινού Σχολείου Τεχνητής Νοημοσύνης – 19th  Advanced Course on AI (ACAI-2019), καθώς και του Διεθνούς Εργαστηρίου Αλγοριθμικής Θεωρίας Παιγνίων 20PoA : “20 Χρόνια από το Τίμημα της Αναρχίας”.

  Στο Σχολείο φοίτησαν 87 φοιτητές από όλο τον κόσμο, κυρίως από χώρες της Ευρώπης αλλά και από τη Βόρεια και Νότια Αμερική και την Ασία). Δόθηκαν διαλέξεις (tutorials) από 25 διακεκριμένους καθηγητές και ερευνητές από κορυφαία Ευρωπαϊκά και Αμερικανικά Πανεπιστήμια (ενδεικτικά U. of California at Berkeley, Imperial College London, TU DelftUniversity of Edinburgh, University of Southampton, University of Toulouse, Universitat de Barcelona, κ.α.) αλλά και παγκοσμίου φήμης εταιρείες Πληροφορικής και Τεχνολογίας Τεχνητής Νοημοσύνης (όπως η Google DeepMind και η Microsoft), σχετικές με βαθιά Mηχανική Μάθηση, λήψη αποφάσεων υπό αβεβαιότητα, Τεχνητή Νοημοσύνη και Κοινωνική Δικαιοσύνη, Τεχνητή Νοημοσύνη και Ηθική, Λογική, Ψηφιακά Παιχνίδια, κ.α.

  Σημειωτέον πως δόθηκε και ένας μεγάλος (άνω των 30) αριθμός υποτροφιών για την κάλυψη μέρους των εξόδων συμμετοχής των υποτρόφων, με βάση ακαδημαϊκά αλλά και γεωγραφικά κριτήρια, ενώ συμμετείχαν και βοήθησαν στη διοργάνωση 17 εθελοντές φοιτητές από το Πολυτεχνείο Κρήτης και από άλλα ιδρύματα.

  Ταυτόχρονα, στο Διεθνές Εργαστήριο 20PoA (https://20poa.github.io/) που τίμησε τα 20 χρόνια από τη δημοσίευση του εξέχοντος επιστημονικού άρθρου των Ηλία Κουτσουπιά – Χρίστου Παπαδημητρίου για την έννοια του «Τιμήματος της Αναρχίας», συμμετείχαν περίπου 50 κορυφαίων Καθηγητών από Ευρώπη και Αμερική. Το «Τίμημα της Αναρχίας» είναι ένα πλέον κλασσικό αποτέλεσμα στο χώρο της Θεωρητικής Πληροφορικής και της Αλγοριθμικής Θεωρίας Παιγνίων, το οποίο περιγράφει το κόστος του υπολογισμού λύσεων σε ένα κοινό πρόβλημα από αυτόνομους ευφυείς πράκτορες, σε σχέση με το ιδεατό σενάριο που τη λύση παράσχει μία κεντρική οντότητα-«παντογνώστης». Το αποτέλεσμα τιμήθηκε το 2012 με το Gödel Prize, το μεγαλύτερο παγκοσμίως βραβείο Θεωρητικής Πληροφορικής.

  Σημειώνεται ότι μετά τις εργασίες του 20PoA, o Χρίστος Παπαδημητρίου έδωσε σχετική εκλαϊκευτική ομιλία στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

  Περισσότερες πληροφορίες καθώς και οπτικοακουστικό υλικό υπάρχουν στους διαδικτυακούς ιστότοπους:

  http://acai2019.tuc.gr

  https://www.facebook.com/acai2019/ (φωτογραφίες, videos)

  https://20poa.github.io/

  Το Σχολείο ACAI-2019 στηρίχθηκε  από:

  – τον Ευρωπαϊκή Ένωση Τεχνητής Νοημοσύνης EurAI (European Association for Artificial Intelligence)

  – την Ελληνική Εταιρεία Τεχνητής Νοημοσύνης (ΕΕΤΝ)

  – τo Πολυτεχνείο Κρήτης

  – την Ευρωπαϊκή Ένωση Στήριξης της Έρευνας Πολυπρακτορικών Συστημάτων (European Association for Multi-Agent Systems – EURAMAS)

  – και την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων

  Την ευθύνη κατάρτισης του προγράμματος και της τοπικής διοργάνωσης είχε ο Αναπληρωτής Καθηγητής της Σχολής ΗΜΜΥ και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Στήριξης της Έρευνας Πολυπρακτορικών Συστημάτων (European Association for Multi-Agent Systems) Δρ. Γεώργιος Χαλκιαδάκης, με την αρωγή του Ερευνητή-μέλους ΕΔΙΠ της Σχολής ΜΠΔ και Μέλους του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Τεχνητής Νοημοσύνης (ΕΕΤΝ) Δρ. Νικολάου Σπανουδάκη.

  Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο: [email protected]

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Ακόμα και το 300άρι πρόστιμο στην Ελλάδα είναι από τα υψηλότερα της Ευρώπης – Η σύγκριση με άλλες χώρες

  Δυσαρέσκεια και πολλές συζητήσεις προκάλεσε η ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για αύξηση του προστίμου για άσκοπη μετακίνηση και για μη χρήση μάσκας από τα...

  Άνοιγμα του λιανεμπορίου μετά από lockdown 10 εβδομάδων: Το παρασκήνιο της κυβερνητικής απόφασης

  Οι τριγμοί στην οικονομία, το «κλειδί» της επανεκκίνησης και η συμφωνία ευθύνηςΕπανέρχεται από τη Δευτέρα σταδιακά σε κανονικότητα η οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα μετά...

  Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί των ηλικιωμένων στα νοσοκομεία της Κρήτης

  Ξεκίνησαν σήμερα, λίγο μετά τις 8 το πρωί, ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού στα οκτώ Νοσοκομεία της Κρήτης.Από νωρίς το πρωί υπερήλικες, άνω των...

  Ανησύχησε τους δικούς της μια 35χρονη στην Κρήτη – Εξαφανίστηκε, αλλά την βρήκαν με τις πιτζάμες

  Συναγερμός σήμανε χθες στις αστυνομικές αρχές Ηρακλείου για την εξαφάνιση μιας γυναίκας.Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, ο γιος της τηλεφώνησε στην αστυνομία, λέγοντας πως...