More

  Με τις νέες αρμοδιότητες του Ο.Α.Κ. στις αποσκευές του, οι επαφές Παπαδογιάννη στο Υπ. Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων (pic)

  Οι νέες αρμοδιότητες και το νέο οργανόγραμμα του Ο.Α.Κ, στο επίκεντρο των επαφών Παπαδογιάννη στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

  Ακολουθεί η πλήρης ανακοίνωση του Ο.Α.Κ.

  Σειρά συναντήσεων και επαφών στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, για θέματα του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης είχε την Δευτέρα 29/6/2020 στην Αθήνα, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ, κ. Άρης Παπαδογιάννης.

  Ο κ. Παπαδογιάννης συναντήθηκε αρχικά με τον Υφυπουργό κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών, κ. Γιώργο Καραγιάννη ενώ στην συνέχεια ακολούθησε συνεργασία με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου.

  Στις συναντήσεις, κυρίαρχο αναδείχθηκε το θέμα της τροπολογίας που κατατέθηκε στην βουλή, στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, η οποία περιλαμβάνει την επιστροφή των αρμοδιοτήτων που είχαν αφαιρεθεί από τον Ο.Α.Κ.. Αναλύθηκε δε  λεπτομερώς  το θέμα του νέου «οργανογράμματος», μέσω του οποίου θ΄ αντιμετωπιστούν με επάρκεια, ζητήματα στελέχωσης του Ο.Α.Κ. παράλληλα  με την απεμπλοκή του υφιστάμενου προσωπικού του Τομέα Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών, το οποίο θα μπορεί να αξιοποιηθεί στις υπηρεσίες του Ο.Α.Κ.

  Στις επαφές του κ. Παπαδογιάννη, τέθηκε ακόμη με δυναμικό τρόπο, το θέμα της αποκατάστασης του Φράγματος Βαλσαμιώτη, με τις δυο πλευρές, Ο.Α.Κ. και Υπουργείο Υποδομών, να δεσμεύονται για συντονισμό των κινήσεων τους, με στόχο να υπάρξει άμεσα δρομολόγηση συγκεκριμένων πρωτοβουλιών – παρεμβάσεων.   Με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου, συζητήθηκε εκτενώς, το θέμα του εκσυγχρονισμού των αντλιοστασίων του «οργανισμού».

  «Οι συναντήσεις, πραγματοποιήθηκαν παράλληλα με την ευτυχή συγκυρία της εισαγωγής της σχετικής τροπολογίας, που περιλαμβάνει την επιστροφή των αρμοδιοτήτων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης στην βουλή, μια εξέλιξη που μας… ανοίγει τον δρόμο, να υλοποιήσουμε το πολύ σημαντικό μας έργο, με ισχυρά πλέον «όπλα» στην φαρέτρα μας. Η ηγεσία του υπουργείου, έχει κατανοήσει πλήρως την κατάσταση και έμπρακτα, αποδεικνύει την στήριξη της, με σειρά νομοθετικών παρεμβάσεων και πρωτοβουλιών. Ο Ο.Α.Κ. βαδίζει πλέον σε συγκεκριμένες και ασφαλείς ράγες και μας περιμένει όλους πολλή δουλειά», ανάφερε σε δήλωση του, μετά το πέρας των επαφών του στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ο κ. Παπαδογιάννης.

  Τον κ. Παπαδογιάννη, συνόδευσαν, το Εκτελεστικό μέλος του Ο.Α.Κ. κ. Θοδωρής Νίνος και ο  Δ/ντης Συγκοινωνιακών Έργων, κ. Γιώργος Αγαπακης, ενώ όπως έγινε γνωστό, θα υπάρξει άμεσα και νέα συνάντηση στο εν λόγω υπουργείο.

  Το πρόγραμμα των συναντήσεων του κ. Παπαδογιάννη στην Αθήνα, συνεχίζεται την Τρίτη 30/6/2020, με επισκέψεις στα Υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων και Πολιτισμού (Υφυπουργείο Αθλητισμού), για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης.

   

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Άνδρας έπεσε στη θάλασσα – Επιχείρηση του Λιμενικού

  Επιχείρηση διάσωσης ενός άνδρα πραγματοποίησε το Λιμενικό το Σάββατο 11 Ιουλίου στην Κίσαμο.Κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες ο άνδρας πιθανότατα ναυτικός έπεσε στη...

  Αγιά Σοφιά: Ορχάν Παμούκ – «Είναι σαν να λέμε στον κόσμο ότι δεν είμαστε πλέον κοσμικό κράτος»

  Παρέμβαση για το ζήτημα της Αγιάς Σοφιάς, η οποία πλέον και με τη «βούλα» μετατρέπεται από μουσείο σε τζαμί έκανε με δήλωσή του στο...

  ΕΝΦΙΑ: Ποιοι απαλλάσσονται – Ποιοι πληρώνουν τον μισό

  Ύστερα από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής φορολογικών δηλώσεων στα τέλη Ιουλίου και συγκεκριμένα στις 29 του μήνα, έρχεται το δεύτερο εξάμηνο με τα… χαράτσια που θα πρέπει να καταβάλουν οι φορολογούμενοι.Σε ό,τι...

  Η Τουρκία ξεκίνησε προετοιμασίες για το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας ως τζαμί

  Οι τουρκικές αρχές άρχισαν επιθεωρήσεις στην Αγία Σοφία σήμερα στο πλαίσιο προετοιμασιών, προκειμένου να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί για μουσουλμανική προσευχή, μία ημερά μετά την...