More

  Με τρεις γυναίκες η ΝΔ στα Χανιά! “Ψάχνονται” με Μαλανδράκη στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το “κόψιμο” του Παυλή…;

  Στην βαριά… σκιά της τραγωδίας στα Τέμπη, κινούνται τα επιτελεία των κομμάτων, ενόψει των επερχόμενων εθνικών εκλογών, οι οποίες όπως όλα δείχνουν, το πιο πιθανό σενάριο αυτή την ώρα, είναι να διεξαχθούν στις 21/05/2023.

  Κι ενώ τα πάντα δείχνουν να επηρεάζονται από το σιδηροδρομικό δυστύχημα, το οποίο άλλαξε συντριπτικά την ατζέντα των εκλογών,  στο Μέγαρο Μαξίμου, “σβήνουν και γράφουν” αναφορικά με την ημερομηνία που θα στηθούν οι κάλπες, στα επιτελεία των κομμάτων, εξακολουθεί να επικρατεί “κόκκινος” συναγερμός, για την σύνθεση των ψηφοδελτίων, για τα ονόματα που θα τεθούν εντός αλλά και – κυρίως – γι’ αυτά που θα μείνουν εκτός της κρίσιμης μάχης, για διάφορους λόγους.

  Πληροφορίες που έχουν “κυκλοφορήσει” αλλά δεν έχουν επισήμως επιβεβαιωθεί από καμία πλευρά, αναφέρουν πως έχει γίνει κρούση από τον ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμαρχο Πλατανιά, κ. Γιάννη Μαλανδράκη να είναι υποψήφιος, ωστόσο κάτι τέτοιο παραμένει καθαρά σε επίπεδο σεναριολογίας και ΜΟΝΟ.

  Κι αν η συζήτηση επικεντρώνεται στο πρόσωπο του παραιτηθέντα πρώην Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Αχιλ. Καραμανλή, ανά την Ελλάδα αλλά και στην Κρήτη, κι ένα παραπάνω στα Χανιά, ενδιαφέρον παρουσιάζουν και άλλα πολλά ονόματα. Ούτως ή άλλως, όπως και λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη, σας γράφαμε, τα Χανιά, είναι μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες περιοχές πανελλαδικά, μετά και από τα πρόσφατα γεγονότα των προηγούμενων εβδομάδων – και προ του δυστυχήματος –  που στάθηκαν η αφορμή για ραγδαίες εξελίξεις, στην σύνθεση των ψηφοδελτίων, με τα οποία θα κατέλθουν στην εκλογική αναμέτρηση, τα δυο μεγάλα κόμματα: η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ.

  Με τρεις γυναίκες η Νέα Δημοκρατία στα Χανιά!

  Σε ότι αφορά το “γαλάζιο” στρατόπεδο, καλά πληροφορημένες πηγές της στήλης, αναφέρουν ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο, πραγματοποιήθηκε μια διευρυμένη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Χανίων της Νέας Δημοκρατίας, στην διάρκεια της οποίας γνωστοποιήθηκαν τα έξι πρόσωπα, με τα οποία εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα ριχθεί στη μάχη, το κυβερνών κόμμα. Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Νέα Δημοκρατία, επιβεβαιώνοντας και τα σχετικά ρεπορτάζ της στήλης σε πολύ προγενέστερο χρόνο, θα κατέβει στα Χανιά, με έντονο “άρωμα” γυναίκας στο ψηφοδέλτιο της. Πέραν της κ. Ντόρας Μπακογιάννη που είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό πως θα διεκδικήσει ξανά τον “σταυρό” των Χανιωτών, υποψήφιες θα είναι ακόμη ακόμη, οι κυρίες Σέβη Βολουδάκη [σύζυγος του αείμνηστου Μανούσου Βολουδάκη] και η εκπαιδευτικός, Χαρίκλεια Ντερμανάκη. Οι τρεις άλλες θέσεις του ψηφοδελτίου, θα καλυφθούν από τους δυο εν ενεργεία βουλευτές, τους κυρίους Βασίλη Διγαλάκη και Γιάννη Κασσελάκη, καθώς και από τον κ. Αλέξανδρο Μαρκογιάννακη, η υποψηφιότητα του οποίου έχει γίνει εδώ και πολύ καιρό γνωστή.

  Πηγή Φωτογραφίας: fimes.gr
  Ψάχνουν να καλύψουν το κενό του Πολάκη

  Σημαντικές ανακατατάξεις, επιφυλάσσει η σύνθεση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις ραγδαίες ανατροπές, με την υπόθεση Πολάκη – Χαιρετάκη που λίγο πριν τα Τέμπη, είχαν στρέψει στα Χανιά, τους προβολείς της δημοσιότητας για την “Κουμουνδούρου”. Ακόμη και αυτή την ώρα που γράφονται αυτές οι αράδες, παραμένει άγνωστο με ποια πρόσωπα θα καλύψει ο ΣΥΡΙΖΑ το κενό που έχει προκληθεί στο “κάστρο” του, μετά το “κόψιμο” του κ. Παύλου Πολάκη, το οποίο διαδέχθηκε εκείνο του Κισσαμίτη [και επιστήθιου φίλου του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας], κ. Μιχάλη Χαιρετάκη.

  Πέραν της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, υποψήφιες θα είναι ακόμη ακόμη, οι κυρίες Σέβη Βολουδάκη [σύζυγος του αείμνηστου Μανούσου Βολουδάκη] και η εκπαιδευτικός, Χαρίκλεια Ντερμανάκη

  Πληροφορίες που έχουν “κυκλοφορήσει” αλλά δεν έχουν επισήμως επιβεβαιωθεί από καμία πλευρά, αναφέρουν πως έχει γίνει κρούση στον Δήμαρχο Πλατανιά, κ. Γιάννη Μαλανδράκη να είναι υποψήφιος, ωστόσο κάτι τέτοιο παραμένει καθαρά σε επίπεδο σεναριολογίας και ΜΟΝΟ. Υπενθυμίζεται ότι δεδομένες και επισήμως ανακοινωμένες είναι οι υποψηφιότητες των: Γιώργου Σταθάκη Ακαδημαϊκού και πρώην υπουργού, Μάγκυς Αρσενίδη, διευθύντριας της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων, Βάλιας Βαγιωνάκη, πρώην βουλευτού και Κατερίνας Μανιμανάκη, αντιπροέδρου της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ν. Χανίων.

   

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ