More

  Μπορμπουδάκη για τροχαίο στη Γαύδο: Δεν υπήρξε ολιγωρία – Μήπως πρέπει να ψάξετε περισσότερο…;

  Διαβεβαιώσεις ότι τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα και ότι δεν υπήρξε καμία ολιγωρία στο τραγικό δυστύχημα στη Γαύδο, όπου «έσβησε» η 25χρονη φοιτήτρια, έδωσε μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη η Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη.

  «Υπάρχει ιδιαίτερη ευαισθησία για το νησί, δεν υπήρξε ολιγωρία ούτε από τον γιατρό ούτε από το ΕΚΑΒ. Χάσαμε έναν νέο άνθρωπο και είναι ιδιαίτερα δυσάρεστο γεγονός. Ασχολήθηκα προσωπικά και σήμερα, μίλησα με τους εμπλεκόμενος και με ενημέρωσαν για τους χρόνους. Η διαχείριση έγινε ακριβώς όπως έπρεπε. Αμέσως πήγε ασθενοφόρο στο σημείο και γιατρός. Κατέβηκαν οι πέντε διασώστες, είδαν την κοπέλα, δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και όπως ανέφερε ο ιατροδικαστής υπήρχαν αρκετές κακώσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά η κα. Μπορμπουδάκη.

  Παρόλο που το σημείο ήταν δύσβατο, ο γιατρός έκανε κατάβαση και με την μέθοδο της Καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης, προσπάθησε να επαναφέρει την 25χρονη στη ζωή, αλλά δεν τα κατάφερε. «Δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατος της κοπέλας. Ο άντρας που επέβαινε στο ίδιο αμάξι μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο. Ακολουθήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα. Η κατάβαση του γιατρού έγινε όσο πιο γρήγορα μπορούσε. Δυστυχώς η κοπέλα δεν τα κατάφερε», συμπλήρωσε η κα. Μπορμπουδάκη.

  Τα παραπάνω υποστήριξε η κ. Μπορμπουδάκη όπως διάβασα στο creta24.gr,  δίνοντας την δική της εκδοχή, για το αν υπήρξε ή όχι ολιγωρία από την πλευρά των εμπλεκομένων στην επιχείρηση απεγκλωβισμού και διάσωσης της άτυχης φοιτήτριας, που “έσβησε” τελικά την περασμένη Κυριακή σε γκρεμό της Γαύδου.

  Τα ερωτήματα στα οποία ωστόσο η κ. Μπορμπουδάκη, θα πρέπει να κινήσει τις διαδικασίες για να δώσει ακολούθως τεκμηριωμένες απαντήσεις, εξακολουθούν να παραμένουν αναπάντητα.

  Ο χρόνος πλέον κ. Μπορμπουδάκη, δεν πιέζει, η νεαρή κοπέλα ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ , άρα έχετε όσο χρόνο χρειάζεστε για να “φωτίσετε” τις σκοτεινές πτυχές του δυστυχήματος που βύθισε μια οικογένεια στο πένθος.

  Κυρία Μπορμπουδάκη με όλο το σεβασμό:

  • Τι ώρα ενημερώθηκε το σύνολο των συναρμόδιων υπηρεσιών για το περιστατικό…;
  • Πότε δόθηκε η εντολή για να σηκωθεί τελικά το ελικόπτερο για την αεροδιακομιδή…;
  • Γιατί από τις πρώτες πρωινές ώρες που συνέβη το περιστατικό στο ακριτικό νησί,  το ελικόπτερο προσγειώθηκε στο ελικοδρόμιο του “Άγιος Γεώργιος” 24 λεπτά πριν από τις 2 το μεσημέρι;
  • Ποιοι έφεραν την ευθύνη του γενικού συντονισμού της επιχείρησης;

  Η άτυχη Κορίνα – όπως μάθαμε σήμερα από τον Ιατροδικαστή Κρήτης κ. Σταμάτη Μπελιβάνη, λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων που έφερε – κυρίως στον ένα πνεύμονα – δεν έζησε περισσότερες από δυόμιση ώρες μετά το περιστατικό. Το γεγονός όμως ότι το ελικόπτερο σηκώθηκε, ενώ ουσιαστικά η νεαρή κοπέλα είχε αφήσει την τελευταία της πνοή, είναι ένα στοιχείο προβληματισμού, που επιβεβαιώνει τις ενδείξεις για σημαντικές καθυστερήσεις στην όλη επιχείρηση.

  Τα παραπάνω αλλά και πολλά ακόμη κ. Μπορμπουδάκη, ΑΠΑΙΤΟΥΝ απαντήσεις, αλλά και έρευνα. Έρευνα την οποίαν εσείς οφείλετε να δώσετε την σχετική εντολή για να διενεργηθεί. Ακόμη όμως κι αν δεν το πράξετε εσείς, η αλήθεια στη μνήμη αυτής της άτυχης κοπέλας, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να λάμψει…

                                      Φιλικά και Πάντα Καλοπροαίρετα 

                                               “Ο Κύριος Έπαρχος” 

   

   

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ