Καραϊσκάκη, Μυλωνογιάννη, Υψηλαντών και Γρηγορίου Ε΄ στο επίκεντρο των παρεμβάσεων

Με μικρή καθυστέρηση λόγω των καιρικών συνθηκών, ξεκίνησαν από χθες (24/10) οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στο κέντρο των Χανίων, σηματοδοτώντας το τελευταίο στάδιο του μεγάλου έργου ανάπλασης της πόλης.

Σήμερα τα συνεργεία εργάζονται εντατικά στην οδό Καραϊσκάκη, η οποία έχει κλείσει προσωρινά για την ολοκλήρωση της στρώσης ασφάλτου, ενώ παρεμβάσεις πραγματοποιούνται και στις οδούς Μυλωνογιάννη (από Κυδωνίας έως Μπότσαρη), Υψηλαντών και Γρηγορίου Ε΄ (από Περίδου έως Ζυμβρακάκηδων).

Οι εργασίες εντάσσονται στο έργο «Ανάπλαση οικιστικού κέντρου του Δήμου Χανίων», που αφορά τριάντα οικοδομικά τετράγωνα στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο της πόλης. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί τα νέα πεζοδρόμια και οι υποδομές, ενώ με το πέρας της ασφαλτόστρωσης θα ακολουθήσουν δενδροφυτεύσεις και αισθητικές παρεμβάσεις, που θα αναβαθμίσουν την εικόνα και τη λειτουργικότητα της περιοχής.

Ο Δήμος Χανίων ζητά την κατανόηση των δημοτών και καλεί τους οδηγούς να αποφεύγουν το κέντρο, επιλέγοντας εναλλακτικές διαδρομές, προκειμένου να περιοριστούν οι καθυστερήσεις και η κυκλοφοριακή συμφόρηση.