Σε ανάρτησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής υπερασπίζεται το έργο του κ. Γιανουλάκη και αφήνει αιχμές για όσους ενημέρωσαν τον Υπουργό, ζητώντας να επανεξετάσει άμεσα το θέμα και να διορθώσει το λάθος του.
Ο κ. Καλογερής αναφέρει χαρακτηριστικά:
“Νοιώσαμε κατάπληξη όταν πληροφορηθήκαμε ότι ο Λιμενάρχης Χανίων Νεκτάριος Γιανουλάκης, διώκεται από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κικίλια για υπηρεσιακό λόγο.
Και ο λόγος είναι ότι πολύ απλά, ο Λιμενάρχης έκανε τη δουλειά του! Για ένα περιστατικό που συνέβη στο πλοίο της γραμμής μεταξύ δύο πολιτών, για το οποίο προέβη άμεσα σε όλες τις προβλεπόμενες από το νόμο και τα υπηρεσιακά του καθήκοντα, ενέργειες!
Αυτό είναι το ευχαριστώ της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου σε έναν αξιωματικό που μόνο για το έτος 2025 έχει διαχειριστεί με απόλυτη επιτυχία περί τα 170 περιστατικά παράνομης εισόδου μεταναστών στα νότια των Χανίων, περιστατικά που αφορούσαν συνολικά περισσότερους από 9.000 ανθρώπους. Όλοι αυτοί αφού διασώθηκαν, μεταφέρθηκαν στην Αγυιά, κρατήθηκαν εκεί με όλες τις δυσκολίες λόγω της υποστελέχωσης των λιμενικών υπηρεσιών και της ακαταλληλότητας του χώρου, και στη συνέχεια προωθήθηκαν εκτός Κρήτης σε κατάλληλες δομές.
Και εμείς εδώ οι φορείς αλλά και οι πολίτες των Χανίων που έχουμε ζήσει από κοντά όλη αυτή την προσπάθεια, αισθανόμαστε οργή και θλίψη ταυτόχρονα για την μεγάλη αυτή αδικία.
Καλούμε τον Υπουργό για τον οποίο θέλω να πιστεύω ότι δεν είχε πλήρη ενημέρωση για το ζήτημα, να το επανεξετάσει άμεσα και να διορθώσει το λάθος του, αποκαθιστώντας έναν άνθρωπο που τίμησε τον όρκο του και τη στολή του σε ολόκληρη τη σταδιοδρομία του.”







