More

  Νέα Δημοκρατία Χανιά: Με μια κούκλα δεύτερη υποψήφια[;] στις εκλογές – Τα ονόματα, τα φλερτ και τα… ψαλίδια της “Πειραιώς”

  Σε… προεκλογικούς ρυθμούς κινούνται τα επιτελεία των κομμάτων, καθώς θεωρείται κάτι παραπάνω από δεδομένο ότι εντός του καλοκαιριού, ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, θα ανακοινώσει την διενέργεια πρόωρων εκλογών.

  Κι ενώ όλα τα σενάρια σε ότι αφορά την ημερομηνία διεξαγωγής τους, κινούνται ανάμεσα στα τέλη Σεπτεμβρίου και τις αρχές Οκτωβρίου, οι πληροφορίες μας, συγκλίνουν περισσότερο προς την Κυριακή 2 Οκτωβρίου, ως η επικρατέστερη που θα ανακοινώσει τελικά ο πρωθυπουργός, για την διενέργεια των διπλών εκλογών.

  Κι αν σβήνουν και γράφουν στην κυβέρνηση για την ημερομηνία, εκεί που πραγματικά βρίσκεται μια αρκετά σκληρή παρτίδα “πόκερ” σε εξέλιξη, είναι στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων, με τα οποία θα κατέλθουν τα κόμματα, σε αυτή την κρίσιμη εκλογική μάχη.

  Για να μην μακρηγορήσουμε [πολύ] – δεν θα το αποφύγουμε όμως κι εύκολα – θα πάμε κατευθείαν στα… δικά μας, στα τοπικά, στα πανέμορφα Χανιά μας.

  Την περασμένη Δευτέρα 20/6/2022, σας γράψαμε για το ΠΑΣΟΚ και για το ενδεχόμενο να δούμε δυο υποψηφιότητες με το ίδιο επώνυμο και από την ίδια οικογένεια: την πρώην βουλευτή Χανίων του κόμματος κ. Λίτσα Κουρουπάκη και τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Τάσο Κουρουπάκη.

  Σειρά λαμβάνει σήμερα, η Νέα Δημοκρατία:

  Τα… ονόματα που έχουν ακουστεί είναι κάμποσα, πέραν από αυτά που θεωρούνται δηλαδή “κλειδωμένα“, αυτά της κ. Ντόρας Μπακογιάννη – η οποία επέλεξε τελικά ξανά τη μάχη του σταυρού στη γενέτειρά της, τους εν ενεργεία βουλευτές κ. Μανούσο Βολουδάκη και Βασίλη Διγαλάκη, αλλά και του Γενικού Γραμματέα του Ε.Ο.Τ. κ. Δημήτρη Φραγκάκη, ο οποίος θα ριχθεί εκ νέου στην εκλογική μάχη.

  Στις 23/4/2022 σε αντίστοιχο ρεπορτάζ της η στήλη, είχε γράψει ένα ακόμη αυτονόητο για πολλούς όνομα: του Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη. Θα σας θυμίσουμε τι είχαμε γράψει τότε, το οποίο… προσυπογράφουμε και σήμερα: “Ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, επιθυμεί να τεθεί υποψήφιος. Άλλωστε όταν το κόμμα τον χρειάστηκε, στην δύσκολη “μάχη” για την Περιφέρεια, απέναντι σ’ έναν αντίπαλο, που είχε σκοράρει όχι από τα αποδυτήρια, αλλά από τον καναπέ του σπιτιού του, ο “μικρός” ήταν εκεί και τα πήγε περίφημα. Η πορεία του τόσο πέριξ του Μεγάρου Μαξίμου, αλλά και ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, του δίνουν την δυνατότητα ακόμη και να… απαιτήσει ίσως να είναι υποψήφιος. Πολύ περισσότερο, όταν φημολογείται πως δεν αποκλείεται, σε μια τέτοια περίπτωση, να έχει την πολύτιμη συνδρομή, του έμπειρου και άριστου ψηφοσυλλέκτη θείου του, κ. Χρήστου Μαρκογιαννάκη

  Σας γράψαμε λοιπόν παραπάνω τα… στανταράκια, υπήρξαν – υπάρχουν αν θέλετε ακόμη και τώρα που… γράφονται αυτές οι γραμμές – και κάποια ονόματα τα οποία φλέρταραν ή εξακολουθούν να φλερτάρουν με την υποψηφιότητα: Χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις είναι: ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων κ. Νίκος Ξανθουδάκης αλλά και ο Διευθυντής του Καταστήματος Κράτησης Χανίων και Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Γιώργος Κονταξάκης.

  Το ζήτημα της ποσόστωσης – της συμμετοχής δηλαδή γυναικών στο ψηφοδέλτιο – φαίνεται πως το έχει αντιμετωπίσει ήδη το κυβερνών κόμμα στα Χανιά. Πέραν από την κ. Μπακογιάννη, η δικηγόρος Ελβίρα Στασσίνου – υπήρξε και στο παρελθόν υποψήφια – ήταν μια επιλογή. Η “Πειραιώς” ωστόσο, όπως μαθαίνουμε, δείχνει να προκρίνει ένα άλλο πρόσωπο, με στόχο να περάσει το μήνυμα της ανανέωσης και της συμμετοχής νέων προσώπων στα ψηφοδέλτια της.

  Η περίπτωση της νεαρής φαρμακοποιού κ. Ελευθερίας Αρχοντάκη, δείχνει να συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες – κάποιοι την θεωρούν ακόμη και “κλειδωμένη”, εμείς λαμβάνουμε κάποιες αποστάσεις από αυτή την άποψη – για την 6η θέση του γαλάζιου ψηφοδελτίου στα Χανιά.

  Η κ. Αρχοντάκη, έκανε μια δυναμική πρώτη εμφάνιση στις περασμένες εκλογές της αυτοδιοίκησης, όταν την είδαμε να συμμετέχει στον συνδυασμό του κ. Άρη Παπαδογιάννη. Έκτοτε έχει αναπτύξει μια πλούσια δραστηριότητα σε διάφορους τομείς, ενώ συμμετέχει και στην διοίκηση του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου [Ε.Α.Κ.] Χανίων.

  Αν ως στήλη, τολμούσαμε σε αυτή την χρονική στιγμή μια πρόβλεψη – παρακινδυνευμένη ενδεχομένως διότι πολλά έχουν δει τα μάτια μας να συμβαίνουν σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν, με σφήνες και καραμπόλες της τελευταίας κυριολεκτικά στιγμής – η τελική εξάδα που θα απαρτίσει το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στα Χανιά θα αποτελείται από τους: Ντόρα Μπακογιάννη, Μανούσο Βολουδάκη, Βασίλη Διγαλάκη, Δημήτρη Φραγκάκη, Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη και με ερωτηματικό, η κ. Ελευθερία Αρχοντάκη.

  Όλα φυσικά ανατρέπονται κι ένα παραπάνω όταν ακόμη δεν έχει επισήμως ανακοινωθεί η προκήρυξη έκτακτων εθνικών εκλογών, όλα – ή… τα περισσότερα αν θέλετε – τα σενάρια μπορεί να είναι ανοικτά.

                                     Φιλικά και Πάντα Καλοπροαίρετα 

                                               Ο  “Κύριος Έπαρχος”

   

  Δείτε ΕΔΩ περισσότερα από το kriti360 

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ