More

  Ο Λόφος Καστέλι “έφαγε” τον Διγαλάκη από την κυβέρνηση…; Κίνηση “συμβολισμού” από τον Κυριάκο, που αλλάζει τα δεδομένα…

  Τα Χανιά, μετά και την καρατόμηση του Βασίλη Διγαλάκη, από το Υπουργείο Παιδείας – την ίδια ώρα που οι φωνές έλεγαν πως η Κεραμέως μάζευε τα πολιτικά της “μπογαλάκια”  – έμειναν ουσιαστικά χωρίς κυβερνητική εκπροσώπηση, αν και εξακολουθούν να “διαθέτουν” πρωθυπουργό!

  Τις προηγούμενες ημέρες που άνοιξε με έντονο τρόπο η συζήτηση του ανασχηματισμού, υπήρξαν πληροφορίες, ότι ένας ακόμη Χανιώτης πολιτικός, ο  Μανούσος Βολουδάκης, ίσως και να περίμενε να… χτυπήσει το τηλέφωνο του, αλλά μάταια.

  Εδώ θα παρατηρήσω ότι μπορεί να έφταιξε και ο ίδιος που δεν χτύπησε το κινητό του, όπως υποστηρίζουν πηγές που ξέρουν πρόσωπα και καταστάσεις – αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία, που πλέον δεν έχει καμία αξία να αναλυθεί.

  Προσωπικά, πιστώνω στον Μανούσο, ότι από την πρώτη κιόλας στιγμή της επιστροφής του στην βουλή, κάνει την καλύτερη του κοινοβουλευτική θητεία.

  Επιστρέφω στον κυρ Βασίλη.

  Ο Ακαδημαϊκός που άλλαξε την στόφα του γαλάζιου ψηφοδελτίου στα Χανιά, ο πρώην πρύτανης που με την πρώτη του κιόλας “βουτιά” στον πολιτικό ωκεανό, κατάφερε να υπουργοποιηθεί, φαίνεται – σε πρώτη και γρήγορη ανάγνωση – ότι πρόωρα, κλήθηκε να πληρώσει το μάρμαρο των πολιτικών εσωκομματικών ισορροπιών της γαλάζιας παράταξης.

  Ίσως όμως και σε αυτή την περίπτωση, ο λόγος να είναι ακόμη πιο βαθύς, αν περάσουμε σε δεύτερες και τρίτες αναγνώσεις της απόφασης Μητσοτάκη

  Η διαφορά σε σχέση με τον λόγο που δεν επέτρεψε στον Βολουδάκη, να αναλάβει χαρτοφυλάκιο και σε εκείνον που στέρησε από τον Διγαλάκη, την θέση του στην κυβέρνηση, είναι ότι στην περίπτωση του δεύτερου, ίσως λίγο παρακάτω ν’ αποκαλυφθεί ο “λόγος” που είδε την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου, να κλείνει γι’ αυτόν.

  Ο Διγαλάκης, έχει συνδεθεί με απόλυτο τρόπο, με το θέμα που ένα μέρος της Χανιώτικης κοινωνίας και οι φορείς του νομού, επέλεξαν – χωρίς πραγματικά να είναι τόσο σημαντικό – να το αναδείξουν το τελευταίο χρονικό διάστημα, ως το μείζον: την αξιοποίηση των κτηρίων του Πολυτεχνείου Κρήτης, στο λόφο Καστέλι. 

  Αν τελικά εκείνη η περίφημη “διαρροή” από πηγή – του στενού κύκλου του πρωθυπουργού – που είχαν επικαλεστεί πριν από λίγους μήνες Τα Χανιώτικα Νέα σε δημοσίευμα τους για να μεταφέρουν την “δυσαρέσκεια” του Κυριάκου Μητσοτάκη για το συγκεκριμένο θέμα, επιβεβαιωθεί κάπου παρακάτω, με τον πρωθυπουργό επισήμως να αλλάζει θέση, τότε τα κομματάκια του παζλ, θα ξεκινήσουν να ενώνονται.

  Επειδή τα Χανιά είναι μια πόλη λωτοφάγων, θυμίζω τι έγραψαν Τα Χανιώτικα Νέα στις 31 Οκτωβρίου του 2020:

  “Δεν συμφωνεί με την δρομολογούμενη επένδυση στον λόφο Καστέλι ο Πρωθυπουργός, σύμφωνα με όσα μεταφέρουν στα “Χανιώτικα νέα” άτομα του στενού του περιβάλλοντος.

   

  Ειδικότερα, παρότι πάγια θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ότι τα υπό κατάληψη κτήρια όπου κι αν ανήκουν πρέπει να απελευθερώνονται και να επιστρέφουν στους ιδιοκτήτες τους – εν προκειμένω στο Πολυτεχνείο Κρήτης – τα σχέδια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για την αξιοποίηση των κτηρίων, του έχουν προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια.

  O πρωθυπουργός θεωρεί ότι η διαχείριση που γίνεται δεν συνάδει με την ιστορία των χώρων και το γενικότερο πολιτιστικό πλαίσιο του σημείου.”  

  Αν λοιπόν κάπου παρακάτω δούμε τα δεδομένα – με κυβερνητικές πρωτοβουλίες πλέον – γύρω από την υπόθεση της “αξιοποίησης” των εν λόγω κτηρίων στο “Μπαλκόνι των Χανίων” αλλάξουν, θα καταλάβουμε ποιος ήταν ο “ουσιαστικός” λόγος της απομάκρυνσης του Διγαλάκη από την κυβέρνηση.

  Μέχρι τότε προφανώς θα ακούσουμε πολλά, αλλά όπως λέει και φιλόσοφος λαός, “όπου ακούς μεγάλο τρύγο, κράτα και μικρό καλάθι“.

  Θυμίζουμε και κάτι ακόμη ως τροφή για σκέψη: Η πολιτική, είναι η τέχνη του εφικτού

              Φιλικά και Πάντα Καλοπροαίρετα 

                                                    “Ο Κύριος Έπαρχος”

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  BOMBA Εξαδάκτυλου! Να μην ανοίξει τίποτα τον Ιανουάριο – Περιμένουμε τρίτο κύμα

  Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Σχολείου, Θανάσης Εξαδάκτυλος, εκτιμά ότι δεν πρέπει να προχωρήσουμε σε επόμενα μεγάλα βήματα άρσης του lockdownΤην εκτίμηση ότι δεν...

  Οι Χανιώτες πλέον θα… ξύνουν για να παρκάρουν: ΠΡΟΣΟΧΗ! Ξαναβγαίνουν παγανιά για κλήσεις από τον Δήμο Χανίων…

  Αλλάζει τις επόμενες ημέρες, ο τρόπος που θα καταβάλλουν το αντίτιμο για την παρόδια στάθμευση τους οι οδηγοί των Χανίων.Τα πεπαλαιωμένα "παρκόμετρα" λίγο πριν...

  Παρουσιάστηκε το σχέδιο για τη δημιουργία Υπηρεσίας Γεωχωρικών Δεδομένων Περιφέρειας Κρήτης

  Σήμερα Τετάρτη  20 Ιανουαρίου 2021, πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, συναντήσεις με συντονιστή τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Νίκο Καλογερή αναφορικά με το...

  Κλαδεύουν τα δέντρα την Πέμπτη το πρωί στην Αγορά

  Κλαδέματα δέντρων στην πλατεία Αγοράς, αύριο Πέμπτη 21/01/2021 Από το Τμήμα Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Χανίων, ανακοινώνεται ότι ξεκινούν από αύριο, Πέμπτη 21/01/2021, κλαδέματα...