More

  Οι διαδηλώσεις αποτελούν αναφαίρετο δικαίωμα, όταν όμως εκλείψει η πανδημία…

  Σαφέστατα υπήρξε μεγάλη συμμετοχή.

  Στην κινητοποίηση που οργανώθηκε τις προηγούμενες ημέρες μέσω του Διαδικτύου και που στα μέσα της περασμένης εβδομάδας δόθηκε η εντύπωση ότι ακυρώθηκε, όχι μόνο δεν συνέβη κάτι τέτοιο αλλά αντίθετα, έγινε κανονικά την Δευτέρα το πρωί στο λιμάνι της Σούδας και σε αριθμητικό επίπεδο ήταν πραγματικά πολλοί, εκείνοι που συμμετείχαν στο κάλεσμα των διοργανωτών(;)…
  Σε επίπεδο συμμετοχής ως εκ τούτου, η διαδήλωση στέφθηκε με επιτυχία και τα μηνύματα που θέλησαν να περάσουν όλοι εκείνοι που συμμετείχαν σε αυτήν, εκπέμθηκαν ξεκάθαρα.
  Είτε συμφωνείς με αυτά είτε όχι, σε μια δημοκρατική χώρα, όπως είναι η Ελλάδα – τόπος γέννησης της δημοκρατίας μην το ξεχνάμε – ο καθ’ ένας έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να έχει την άποψη του.
  Σε κάθε άλλη περίπτωση ο οποιοσδήποτε ασκούσε κριτική στη λήψη μιας τέτοιας πρωτοβουλίας, θα ήταν τουλάχιστον προκατειλημμένος.
  Στην προκειμένη περίπτωση ωστόσο η οποία κριτική, επιβάλλεται να περιοριστεί στο υγειονομικό σκέλος της κινητοποίησης και όχι στο ιδεολογικό της.
  Σε υγειονομικό επίπεδο λοιπόν, αυτό που συνέβη στο λιμάνι της Σούδας, ήταν επικίνδυνο.
  Την πρώτη ημέρα που η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, που σίγουρα μέσα της υπάρχουν και πολλοί ομοϊδεάτες εκείνων που συμμετείχαν στην διαδήλωση, επιχειρεί να βγει από τους αυστηρούς περιορισμούς που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας, είναι εντελώς λάθος, κάποιοι να αγνοούν τον βασικότερο κίνδυνο εξάπλωσης του φονικού ιού: την μαζική συνάθροιση.
  Η αγάπη για την πατρίδα, δε σημαίνει παράλληλα πως ο οποιοσδήποτε, έχει το δικαίωμα, να την θέτει σε κίνδυνο.
  Αν το διακύβευμα της κινητοποίησης ήταν οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από την μαζική είσοδο μεταναστών και προσφύγων στην χώρα μας, ο μεγαλύτερος κίνδυνος αυτή την ώρα για ολόκληρο τον πλανήτη άρα και για την Ελλάδα, εξακολουθεί να είναι η πανδημία.
  Πρωτοβουλίες ως εκ τούτου σαν την σημερινή, έχουν θέση και ουσία, όταν – και μόνο τότε – εκλείψει ο αόρατος κίνδυνος του κορωνοιού.
  Μέχρι να συμβεί αυτό, ΟΛΟΙ οφείλουμε να αυτοπροστατευόμαστε, να προστατεύουμε τους γύρω μας άρα, κατ’ επέκταση να προστατεύουμε και την ίδια μας την πατρίδα.
                                       Φιλικά και Πάντα Καλοπροαίρετα 
                                                 “Ο Κύριος Έπαρχος”

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Χανιά: Υποτροφία σε Αλ. Κάχρη από τα “Εκπαιδευτήρια Θεοδωρόπουλου”

  Σε μια εξαιρετική κίνηση, άξια συγχαρητηρίων, η οποία χαρακτηρίζει τον τρόπο λειτουργίας και τη νοοτροπία της Σχολής, προχώρησαν τα “Εκπαιδευτήρια Θεοδωρόπουλου”.Πρόκειται για υποτροφία η...

  Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν 3.000.000 ευρώ

  Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση Τζόκερ 2183 του ΟΠΑΠ (Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020) που μοιράζει περισσότερα τουλάχιστον 3.026.000 ευρώ στους τυχερούς.Οι 5 τυχεροί αριθμοί είναι: 31, 14, 44,...

  H 77η επέτειο του Ολοκαυτώματος στα Αμιρά (pics)

  Εκδήλωση τιμής και μνήμης στα Αμιρά της Βιάννου για την 77η επέτειο του Ολοκαυτώματος-καταστροφής των χωριών της Βιάννου και της Ιεράπετρας Στα πανανθρώπινα και διαχρονικά...

  Χανιά: Συνάντηση Πολάκη με Καλογερή – Για το λόφο Καστέλι κι άλλα θέματα

  Την ερχόμενη Τρίτη 22-9-2020 στις 12.00 το μεσημέρι, ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία & αν. Τομεάρχης Διαφάνειας της Διοικητικής Δράσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του...