More

  Οι διανομείς των Χανίων πάνε Ηράκλειο για να διεκδικήσουν την υγεία μας

  Με το σύνθημα πως η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα, το Σωματείο Διανομέων Χανίων Ιωσήφ Σαριδάκης, καλεί σε δυναμικό παρόν τα μέλη του και όλους τους πολίτες στην παγκρήτια συγκέντρωση για την υγεία, την Πέμπτη 30 του μήνα στο Ηράκλειο. 

  Αναλυτικά η ανακοίνωση:

  Το σωματείο μας συντονίζει την δράση του με τα σωματεία εργαζόμενων στην υγεία και παλεύει ενάντια στην πολιτική που υποβαθμίζει την υγεία και τις ζωές μας και η οποία εξυπηρετεί τα κέρδη των ιδιωτικών κλινικών και εργαστηρίων. Η συνεχής και σχεδιασμένη απαξίωση των δημοσίων νοσοκομείων έχει φέρει και το νοσοκομείο στα Χανιά στα όρια του και ακόμα χαμηλότερα. Χειρουργεία και θεραπείες αναβάλλονται ,εξετάσεις πάνε σε σε βάθος μηνών με αποτέλεσμα ο κόσμος να αναγκάζεται να στρέφεται στον ιδιωτικό τομέα πληρώνοντας και από την τσέπη του, και έμμεσα μέσω ήδη πληρωμένων εισφορών για ασφάλιση και δημόσια υγεία.

  Για εμάς τους διανομείς , ένα επάγγελμα με συχνά ατυχήματα και αρκετά ζητήματα υγείας , η δημόσια δωρεάν δημόσια υγεία είναι απαραίτητη. Αντίθετα σε αυτή την κατεύθυνση , αυτή και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις έχουν ως στόχο την μετατροπή των νοσοκομείων σε σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση προωθεί και στον κλάδο μας την ιδιωτική ασφάλιση.

  Το μοντέλο του αυτοαπασχολούμενου διανομέα είναι αυτό που φέρνει ανασφάλεια στους συναδέλφους καθώς σε περίπτωση ατυχήματος έχουν να σκεφτούν και τις μέρες που θα μείνουν από δουλειά καθώς και την γρήγορη ανάρρωση ώστε να επιστρέψουν στην εργασία τους. Κάτι που δεν θα μπορεί πλέον να προσφερθεί δωρεάν στοά νοσοκομεία μας.

  Μήνες τώρα οι εργαζόμενοι στην υγεία μέσα από τα σωματεία τους ζητούν μόνιμες προσλήψεις ώστε να στελεχωθούν πλήρως τα νοσοκομεία . Η κυβέρνηση, από την πανδημία ακόμα, μειώνει τον προϋπολογισμό για την υγεία  ενώ την ίδια στιγμή δεν διστάζει να αυξάνει τα δις που δίνει για να εμπλακεί το κράτος όσο πιο ενεργά μπορεί στους πολέμους σε Ουκρανία και Παλαιστίνη. Αυτή η εμπλοκή εκτός του κινδύνου  να φέρει   τον πόλεμο στην πόρτα μας, φέρνει τον λαο σε έναν πόλεμο καθημερινό. Πόλεμο ενάντια στην ακρίβεια ,ενεργειακή και σε είδη πρώτης ανάγκης.

  Πόλεμο στα νοσοκομεία με τα ραντεβού και χειρουργεία μήνες αργότερα που πολλές φορές αποβαίνουν μοιραία. Πόλεμο για μετακίνηση στα νοσοκομεία για επείγοντα περιστατικά ακόμα και σε καρότσες. Πόλεμο στην εργασία με ατελείωτα και εξαντλητικά ωράρια και τελικά εργατικά ατυχήματα. Πόλεμο για να μπορέσουν τα παιδιά να μπουν σε παιδικό σταθμό ώστε να εργαστούν και οι δυο γονείς.

  Πόλεμο ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία με την ανοχή του κράτους. Πόλεμο για να κρατήσει ο λαός το σπίτι του από την επιδρομή πλειστηριασμών των τραπεζών και των εταιριών εκμετάλλευσης των δανείων και τελικά πόλεμο σε όσους συνδικαλιστές προσπαθούν να σταθούν δίπλα στους εργαζόμενους και ενάντια στους πλειστηριασμούς έχοντας να αντιμετωπίσουν δικαστήρια με τον μισό ποινικό κώδικα στην πλάτη τους.

  Διεκδικούμε:

  • Να μην κλείσει, συγχωνευτεί, καταργηθεί, κανένα τμήμα, κλινική, νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας. Όχι στο νέο «υγειονομικό χάρτη».
  • Πλήρη στελέχωση όλων των δημόσιων νοσοκομείων, της ΠΦΥ και του ΕΚΑΒ με το αναγκαίο ΜΟΝΙΜΟ προσωπικό πλήρους αποκλειστικής απασχόλησης. Ταυτόχρονη ανοικτή προκήρυξη ΟΛΩΝ των κενών θέσεων με κίνητρα και κατεπείγουσες διαδικασίες για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ώστε να εξασφαλισθούν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για τους υγειονομικούς και να αντιστραφεί το κύμα παραιτήσεων.
  • Όχι στα μπαλώματα με μετακινήσεις (μεταξύ τμημάτων και μονάδων υγείας), προσλήψεις συμβασιούχων, ιδιωτών γιατρών με μπλοκάκι κοκ. Επικαιροποίηση οργανισμών νοσοκομείων.
  • Καμιά απόλυση συμβασιούχου, επικουρικού, εργολαβικού εργαζόμενου. Μονιμοποίηση όλων των εργαζόμενων με ελαστικές μορφές απασχόλησης χωρίς όρους και προϋποθέσεις. . Όχι στην απόλυση των 1047 συμβασιούχων των ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ
  • -Άμεση πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού για τη λειτουργία όλων των διαθέσιμων χειρουργικών κρεβατιών.
  • -Αυξήσεις μισθών υγειονομικών σε επίπεδα που να καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες. Επαναφορά 13ου -14ου μισθού. Αύξηση αποζημίωσης εφημεριών με αυτοτελή φορολόγηση τακτικών και αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες
  • -Αύξηση της χρηματοδότησης των νοσοκομείων και της υγείας αποκλειστικά από το κρατικό προϋπολογισμό.. Κατάργηση πληρωμών ασθενών για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και στην απογευματινή λειτουργία των νοσοκομείων. Δωρεάν ολοήμερη λειτουργία δημόσιων δομών υγείας. Να μην προχωρήσουν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για τον προσωπικό γιατρό. Όχι στην εφαρμογή του νόμου Γκάγκα που καταργεί την αποκλειστική απασχόληση των γιατρών του ΕΣΥ.
  • -Όχι στη μετατροπή νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ. Όχι στις συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) υγείας. Όχι σε παραχώρηση υπηρεσιών των δημόσιων δομών υγείας σε ιδιώτες. Καμία εμπλοκή ιδιωτών και επιχειρηματιών της υγείας σε εργαστήρια και μηχανήματα των δημόσιων νοσοκομείων. Όχι στη μεταφορά ασθενών από τις δημόσιες στις ιδιωτικές κλινικές. Όχι στο “νέο ΕΣΥ “.
  • -Ενίσχυση των Κέτρων Υγείας με προσλήψεις γιατρών όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων και όλου του αναγκαίου λοιπού προσωπικού.
  • -Ένταξη στα ΒΑΕ όλων των υγειονομικών.

  -Καμία στήριξη, καμία συνεργασία με την κυβέρνηση του Ισραήλ. Απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο, καμία διευκόλυνση με βάσεις σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ισραήλ. Αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους.

  -ΣΣΕ και ΒΑΕ για τους διανομείς

  Να ενισχυθούν ουσιαστικά οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους (ΣΕΠΕ), με μόνιμο προσωπικό από έμπειρους επιθεωρητές, να πολλαπλασιαστούν οι έλεγχοι στους χώρους δουλειάς.

   

  φωτο: neakriti

  Δείτε ΕΔΩ περισσότερα από το Kriti360.gr 

  googlenews Kriti360

  Ακολουθήστε το kriti360.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ