More

  Οι… καθαρές δουλειές και η “μαύρη” εργασία – Ποιος χάνει, ποιος κερδίζει και γιατί με παραδείγματα… (pics)

  Στην πρώτη εικόνα βλέπετε την κυρία Μαρία. Η κυρία Μαρία εργάζεται ΝΟΜΙΜΑ σε ένα συνεργείο καθαρισμού λαμβάνει το νόμιμο μισθό της.

  Γράφει η Άννα Σαματά

  Ο εργοδότης της πληρώνει στο κράτος τις εργοδοτικές εισφορές που αναλογούν στην εργασία της κυρίας Μαρίας. Η κυρία Μαρία επίσης πληρώνει το δικό της μερίδιο στο κράτος για τις ασφαλιστικές της εισφορές. Η κυρία Μαρία δηλώνει τις νόμιμες αποδοχές της στο κράτος και πληρώνει φόρο στο κράτος για τα χρήματα που λαμβάνει.

  Ο εργοδότης της επίσης πληρώνει όλους τους φόρους που αναλογούν στο εισόδημά του ώστε να μπορεί η κυρία Μαρία να πηγαίνει στο γιατρό  η ίδια και τα παιδιά της. Οι εισφορές της κυρίας Μαρίας και του εργοδότη της αντιστοιχούν σε ένα ποσό με βάση το οποίο η κυρία Μαρία, όπως και η μητέρα της κυρίας Μαρίας αλλά και η κόρη της μια μέρα θα καταφέρουν να συνταξιοδοτηθούν.


  Με βάση αυτές τις εισφορές, επίσης, το κράτος θα δώσει παροχές για να πάει το παιδί της κυρίας Μαρίας στην κατασκήνωση και για να έχει δωρεάν υγεία , παιδεία  και εν γένει εκπαίδευση.

  Η κυρία Μαρία θα μπορέσει να πάρει τη νόμιμη άδειά της, τα νόμιμα επιδόματα και δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων . Επίσης, με βάση τις εισφορές της κυρίας Μαρίας και του εργοδότη της, το κράτος θα κατορθώσει να δώσει δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα στους συνταξιούχους του αλλά και σε κάθε παιδί που θα χρειαστεί να ταξιδέψει στο εξωτερικό για να νοσηλευθεί.

  Η κυρία Μαρία προστατεύεται από το νόμο σε πιθανό της ατύχημα ή ασθένεια και πληρώνεται από το κράτος παρόλο που δε θα εργάζεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις. Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν επειδή η κυρία Μαρία έχει επιλέξει να εργάζεται ΝΟΜΙΜΑ.

  Όταν η κυρία Μαρία συμπληρώσει τα ένσημα που απαιτούνται με βάση τη νομοθεσία, θα κατορθώσει να πάρει μία σύνταξη.

  Στη δεύτερη εικόνα βλέπετε την κυρία Τασούλα. Η κυρία Τασούλα έχει επιλέξει να εργάζεται ΜΑΥΡΑ. Καθαρίζει σπίτια , κοινοχρήστους χώρους πολυκατοικιών, σιδερώνει και γενικά τα κάνει όλα και δήθεν “συμφέρει”. Η κυρία Τασούλα παίρνει γύρω στα 7€ την ώρα χωρίς στην τιμή να περιλαμβάνονται ούτε τα καθαριστικά ούτε κάποιος φόρος.

  Σε περίπτωση ατυχήματος της κυρίας Τασούλας, η κυρία Τασούλα θα πρέπει να πληρώσει για να πάει στο γιατρό  (εκτός εάν θέλει να περιμένει για ώρες στα Επείγοντα) και φυσικά θα πρέπει να πληρώσει για όσα φάρμακα χρειαστεί να πάρει.


  Η κυρία Τασούλα τα χρήματα που βγάζει είτε τα κάνει μασούρι και τα κρύβει κάτω από το στρώμα της  είτε τα βάζει στην τράπεζα  για να τοκίζονται είτε αγοράζει αμάξι  ή σπίτι  στο γιόκα της.

  Η κυρία Τασούλα δε θα καταφέρει να πάρει σύνταξη ποτέ αλλά μόνο κάποιο επίδομα πρόνοιας από το κράτος που τη λυπάται που δήθεν δεν έχει κατορθώσει να βρει δουλειά όλα αυτά τα χρόνια.

  Αυτό το επίδομα φυσικά το έχει πληρώσει η κυρία Μαρία και ο εργοδότης της .

  Πολλοί επιλέγουν να δουλέψει για αυτούς η κυρία Τασούλα γιατί τη λυπούνται που δήθεν δεν έχει δουλειά (ενώ συνήθως κερδίζει περισσότερα από τους ίδιους και μάλιστα αφορολόγητα). Πιστεύουν ότι με αυτόν τον τρόπο κερδίζουν οι ίδιοι. Φυσικά και κερδίζουν ΕΛΑΧΙΣΤΑ βραχυπρόθεσμα .

  Μακροπρόθεσμα, όμως, χάνουν και οι ίδιοι και η κυρία Τασούλα και η κυρία Μαρία με τα παιδιά της.

  Αν πραγματικά αγαπάτε το κράτος, στηρίξτε ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ. Αν όχι, μπορείτε να πάρετε τηλέφωνο την κυρία Τασούλα  η οποία όταν της δώσουν 7,5€ την ώρα θα σας αφήσει ξεκρέμαστους να ψάχνετε το συνεργείο στο οποίο εργάζεται η κυρία Μαρία .

  Αν αγαπάτε την Ελλάδα 🇬🇷, ΖΗΤΑΤΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ !

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Σφακιά: Έλληνες και ξένοι τουρίστες κατέκλυσαν την περιοχή (Pics)

  Mε τις βαλίτσες ανά χείρας Έλληνες και ξένοι τουρίστες κατέκλυσαν το Σάββατο 4 Ιουλίου τα Σφακιά.Από την 1η του μήνα όποτε και απελευθερώθηκαν οι...

  Γυναίκα πνίγηκε σε παραλία της Αλμυρίδας

  Άλλος ένας πνιγμός σημειώθηκε στην Κρήτη το Σάββατο 4 Ιουλίου.Μία γυναίκα έχασε τη ζωής της ενώ κολυμπούσε στην παραλία, της Αλμυρίδας στα Χανιά.Η ηλικιωμένη...

  Βασίλης Κικίλιας: 25 επιπλέον κλίνες Μ.Ε.Θ., στην Κρήτη – 650 προσλήψεις υγειονομικών

  Είκοσι πέντε επιπλέον κλίνες Μονάδές Εντατικής Θεραπείας στην Κρήτη ως το τέλος του έτους ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο...

  Πότε πληρώνονται τα επιδόματα του Ιουνίου – Πώς θα κάνετε αιτήσεις

  Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με την οποία ορίζεται η πληρωμή επιδομάτων αναστολών των συμβάσεων εργασίας μηνός Μαΐου 2020 έως τις 10/7/2020.Οι διευκρινίσεις...