More

  Οι… καθαρές δουλειές και η “μαύρη” εργασία – Ποιος χάνει, ποιος κερδίζει και γιατί με παραδείγματα… (pics)

  Στην πρώτη εικόνα βλέπετε την κυρία Μαρία. Η κυρία Μαρία εργάζεται ΝΟΜΙΜΑ σε ένα συνεργείο καθαρισμού λαμβάνει το νόμιμο μισθό της.

  Γράφει η Άννα Σαματά

  Ο εργοδότης της πληρώνει στο κράτος τις εργοδοτικές εισφορές που αναλογούν στην εργασία της κυρίας Μαρίας. Η κυρία Μαρία επίσης πληρώνει το δικό της μερίδιο στο κράτος για τις ασφαλιστικές της εισφορές. Η κυρία Μαρία δηλώνει τις νόμιμες αποδοχές της στο κράτος και πληρώνει φόρο στο κράτος για τα χρήματα που λαμβάνει.

  Ο εργοδότης της επίσης πληρώνει όλους τους φόρους που αναλογούν στο εισόδημά του ώστε να μπορεί η κυρία Μαρία να πηγαίνει στο γιατρό  η ίδια και τα παιδιά της. Οι εισφορές της κυρίας Μαρίας και του εργοδότη της αντιστοιχούν σε ένα ποσό με βάση το οποίο η κυρία Μαρία, όπως και η μητέρα της κυρίας Μαρίας αλλά και η κόρη της μια μέρα θα καταφέρουν να συνταξιοδοτηθούν.


  Με βάση αυτές τις εισφορές, επίσης, το κράτος θα δώσει παροχές για να πάει το παιδί της κυρίας Μαρίας στην κατασκήνωση και για να έχει δωρεάν υγεία , παιδεία  και εν γένει εκπαίδευση.

  Η κυρία Μαρία θα μπορέσει να πάρει τη νόμιμη άδειά της, τα νόμιμα επιδόματα και δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων . Επίσης, με βάση τις εισφορές της κυρίας Μαρίας και του εργοδότη της, το κράτος θα κατορθώσει να δώσει δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα στους συνταξιούχους του αλλά και σε κάθε παιδί που θα χρειαστεί να ταξιδέψει στο εξωτερικό για να νοσηλευθεί.

  Η κυρία Μαρία προστατεύεται από το νόμο σε πιθανό της ατύχημα ή ασθένεια και πληρώνεται από το κράτος παρόλο που δε θα εργάζεται σε κάποια από τις παραπάνω περιπτώσεις. Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν επειδή η κυρία Μαρία έχει επιλέξει να εργάζεται ΝΟΜΙΜΑ.

  Όταν η κυρία Μαρία συμπληρώσει τα ένσημα που απαιτούνται με βάση τη νομοθεσία, θα κατορθώσει να πάρει μία σύνταξη.

  Στη δεύτερη εικόνα βλέπετε την κυρία Τασούλα. Η κυρία Τασούλα έχει επιλέξει να εργάζεται ΜΑΥΡΑ. Καθαρίζει σπίτια , κοινοχρήστους χώρους πολυκατοικιών, σιδερώνει και γενικά τα κάνει όλα και δήθεν “συμφέρει”. Η κυρία Τασούλα παίρνει γύρω στα 7€ την ώρα χωρίς στην τιμή να περιλαμβάνονται ούτε τα καθαριστικά ούτε κάποιος φόρος.

  Σε περίπτωση ατυχήματος της κυρίας Τασούλας, η κυρία Τασούλα θα πρέπει να πληρώσει για να πάει στο γιατρό  (εκτός εάν θέλει να περιμένει για ώρες στα Επείγοντα) και φυσικά θα πρέπει να πληρώσει για όσα φάρμακα χρειαστεί να πάρει.


  Η κυρία Τασούλα τα χρήματα που βγάζει είτε τα κάνει μασούρι και τα κρύβει κάτω από το στρώμα της  είτε τα βάζει στην τράπεζα  για να τοκίζονται είτε αγοράζει αμάξι  ή σπίτι  στο γιόκα της.

  Η κυρία Τασούλα δε θα καταφέρει να πάρει σύνταξη ποτέ αλλά μόνο κάποιο επίδομα πρόνοιας από το κράτος που τη λυπάται που δήθεν δεν έχει κατορθώσει να βρει δουλειά όλα αυτά τα χρόνια.

  Αυτό το επίδομα φυσικά το έχει πληρώσει η κυρία Μαρία και ο εργοδότης της .

  Πολλοί επιλέγουν να δουλέψει για αυτούς η κυρία Τασούλα γιατί τη λυπούνται που δήθεν δεν έχει δουλειά (ενώ συνήθως κερδίζει περισσότερα από τους ίδιους και μάλιστα αφορολόγητα). Πιστεύουν ότι με αυτόν τον τρόπο κερδίζουν οι ίδιοι. Φυσικά και κερδίζουν ΕΛΑΧΙΣΤΑ βραχυπρόθεσμα .

  Μακροπρόθεσμα, όμως, χάνουν και οι ίδιοι και η κυρία Τασούλα και η κυρία Μαρία με τα παιδιά της.

  Αν πραγματικά αγαπάτε το κράτος, στηρίξτε ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ. Αν όχι, μπορείτε να πάρετε τηλέφωνο την κυρία Τασούλα  η οποία όταν της δώσουν 7,5€ την ώρα θα σας αφήσει ξεκρέμαστους να ψάχνετε το συνεργείο στο οποίο εργάζεται η κυρία Μαρία .

  Αν αγαπάτε την Ελλάδα 🇬🇷, ΖΗΤΑΤΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ !

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Βολουδάκης για το θέμα των παραβιάσεων από την Τουρκία της Τελωνειακής Ένωσης με την Ε.Ε

  Δείτε την σχετική ανάρτηση του βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μανούσου Βολουδάκη:Σήμερα ο Υπ.Εξ. Νίκος Δένδιας έθεσε (και) το θέμα των παραβιάσεων από...

  Η περιφέρεια Κρήτης και η κυκλική οικονομία στον τουρισμό (pic)

  Υπάρχει μεγάλη ανάγκη ενημέρωσης για την Κυκλική Οικονομία στην Κρήτη, παρά τις αξιόλογες προσπάθειες των Δημόσιων Φορέων. Ειδικότερα, δημιουργία ενός Πρακτικού Οδηγού Εφαρμογής Κυκλικής...

  «Κόκκινος συναγερμός» μετά το αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων – Οι ηλικίες 18-39 «νούμερο ένα» μεταδότης

  Ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν την Τρίτη στην Αθήνα ήταν τα 33 έτη και στη Θεσσαλονίκη τα 30 έτη - 667 νέες...

  Κλιμάκιο του ΚΚΕ συναντήθηκε με την προϊσταμένη και τους εργαζόμενους του Κ.Ε.Σ.Υ. Χανίων

  Τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, στα πλαίσια περιοδείας κλιμακίου της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Μ. Συντυχάκη, μέλος της Ε.Π., Βουλευτή του ΚΚΕ...