More

  Ομαλά διεξάγονται οι εκλογές για το Επιμελητήριο Ηρακλέιου

  Ομαλά και χωρίς προβλήματα διαξάγονται από τις 8 το πρωί οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου προεδρείου στο Επιμελητήριο Ηρακλείου. Οι πέντε υποψήφιοι, έχουν ήδη ψηφίσει ενώ μεγάλη χαρακτηρίζεται και η συμμετοχή των επιχειρηματιών – μελών του Επιμελητηρίου που από το πρωί προσέρχονται στις κάλπες.
  Την προεδρία διεκδικούν ο νυν πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανώλης Αλιφιεράκης, ο παραιτηθείς αντιπρόεδρος Μηνάς Μελισσείδης ο οποίος υπενθυμίζεται ότι  υπήρξε στο πλευρό του Μανώλη Αλιφιεράκη στις επιμελητηριακές εκλογές πριν από έξι χρόνια και σήμερα είναι  επικεφαλής αντίπαλου ψηφοδελτίου, ο πρώην πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ Μανώλης Σφυρής, ο επιχειρηματίας Γιώργος Φασουλάκης και ο Δημήτρης Βασιλάκης που κατεβαίνει υποψήφιος με το ΚΚΕ.

  Μηνάς Μελισσείδης

  (Ο υποψήφιος Μηνάς Μελισσείδης)

  fasoylakis.jpg

  (Ο υποψήφιος Γιώργος Φασουλάκης)

  sfyris.jpg

  (Ο υποψήφιος Μανόλης Σφυρής)

  alifierakis.jpg

  (Ο υποψήφιος Μανόλης Αλιφιεράκης)

  vasilakis.jpg

  (Ο υποψήφιος Δημήτρης Βασιλάκης)

  sfyrismelisseidisvasilakis.jpg

  (Οι Μηνάς Μελισσείδης, Δημήτρης Βασιλάκης και Μανόλης Σφυρής)

  eklogesepimelitirio3.jpg
  eklogesepimelitirio2.jpg
  eklogesepimelitirio.jpg
  psifodeltia.jpg

  Κάλπες θα στηθούν, επίσης, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου στο παράρτημα του Επιμελητηρίου στις Μοίρες και την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στο παράρτημα του Επιμελητηρίου που στεγάζεται εντός του Δήμου Μίνωα Πεδιάδος στο Αρκαλοχωρίου όπου οι κάλπες θα μείνουν ανοικτές μέχρι τις 7 το απόγευμα. Η καταμέτρηση των ψήφων αναμένεται να ολοκληρωθεί τα ξημερώματα της Τρίτης.
  (φωτογραφίες image-services)

  Οι δηλώσεις των επικεφαλής των παρατάξεων:

  Μανώλης Αλιφιεράκης Επικεφαλής ‘‘Μπροστά για το Επιμελητήριο’’
  «Όπως κάθε εκλογική αναμέτρηση έχει να προσκομίσει κάτι το καινούργιο κάτι  το διαφορετικό  όλοι το επιζητούμε αυτό. Ο κόσμος πιστεύω ότι έχει ενημερωθεί, πιστεύω ότι θα έχουμε μεγαλύτερη προσέλευση και  οτι το αποτέλεσμα θα καθορίσει και την επόμενη ημέρα του Επιμελητήριου. Οι προτεραιότητές μας είναι να ολοκληρώσουμε πράγματα που δεν είχαμε κάνει το προηγούμενο διάστημα, πράγματα που δεν μπορούσαν να γίνουν και να συνεχίσουμε το πρόγραμμα μας με τα νέα στελέχη  τα οποία θα στελεχώσουν το Επιμελητήριο να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι πιο καινοτόμο, διαφορετικό, κάτι το οποίο θα είναι αντάξιο του Επιμελητηρίου μας, κάτι που θα πάει το Επιμελητήριο μπροστά. Κοιτάμε μπροστά  και θα πάμε μπροστά»

  Δημήτρης Βασιλάκης Επικεφαλής ‘‘Αγωνιστική, Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση’’
  «Καλούμε τους αυτοαπασχολούμενους του Νομού Ηρακλείου να κατέβουν στο Επιμελητήριο,  στις Μοίρες και στο Αρκαλοχώρι να ψηφίσουν την ‘‘ Αγωνιστική, Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση’’ και με την ψήφο αυτή επίσης  να καταδικάσουν  το θεσμό του Επιμελητηρίου και όλους εκπροσώπους των μονοπωλίων και των πολιτικών που τους εξαθλιώνουν. Η προτεραιότητά μας έχει να κάνει με το συμφέρον των αυτοαπασχολούμενων. Εμείς αν εκπροσωπηθούμε στο Επιμελητήριο θα είμαστε η φωνή και τα μάτια τους, θα τους ενημερώνουμε για ό,τι αντιλαϊκό κατεβαίνει  από την κυβέρνηση και θα προσπαθούμε να οργανώνουμε την πάλη τους»

  Μηνάς Μελισσείδης Επικεφαλής ‘‘Επιμελητηριακή Σύμπραξη’
  «Μετά την αυλαία της προεκλογικής περιόδου, εύχομαι μια καλή και ήρεμη εκλογική διαδικασία. Θέλω να καλέσω όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην εκλογική αναμέτρηση. Εύχομαι να έχουμε μια μαζική συμμετοχή και προτρέπω όλους να έρθουν να ψηφίσουν. Δεν είναι μια απλή εκλογική αναμέτρηση. Πιστεύω ότι σε αυτές τις εκλογές το διακύβευμα είναι μεγάλο.  Η αρχή μπορεί να γίνει σήμερα. Εύχομαι καλή επιτυχία στα μέλη και στην παράταξη ‘‘Επιμελητηριακή Σύμπραξη’’. Ευχαριστώ όλους τους υποψήφιους μας για τον καλό και καθαρό αγώνα που δώσαμε στην προεκλογική περίοδο και τη συμβολή τους στην επιτυχία της προσπάθειας. Τους ευχαριστώ όλους και κάθε ένα ξεχωριστά που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους. Που κατέθεσαν τις ιδέες τους, τις προτάσεις τους, έδωσαν την ψυχή τους για να δημιουργηθεί μια νέα δυναμική για την παράταξη ‘‘Επιμελητηριακή Σύμπραξη’’. Μαζί τολμήσαμε, μαζί πετύχαμε, μαζί τώρα θα νικήσουμε».

  Μανώλης Σφυρής Επικεφαλής ‘‘Σύγχρονο–Ανεξάρτητο Επιμελητήριο’’
  «Είναι μια μεγάλη ημέρα για το Επιμελητήριο και το θεσμό. Καλούμε όλον τον επιχειρηματικό κόσμο να μετάσχει στις εκλογές, να τιμήσει το θεσμό με την παρουσία του και εμείς ως ‘‘Σύγχρονο Ανεξάρτητο Επιμελητήριο’’ ζητούμε τη βοήθεια, τη συμπαράσταση και  την ψήφο του επιχειρηματικού κόσμου, προκειμένου να δημιουργήσουμε συνθήκες συνέργειας, συνεργασιών για την επόμενη ημερά κάτι το οποίο θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο για το θεσμό και την επιχειρηματικότητα. Να σταματήσουν οι μοναχικοί δρόμοι και μόνοι να κάνουν κάποιοι αυτό που θέλουν χωρίς να συνεννοούνται τους άλλους. Θεωρώ ότι πρέπει να πάμε με συνεργασίες  στην επόμενη ημέρα των εκλογών του Επιμελητηρίου. Προτεραιότητά μας είναι να επισκεφθούμε πόρτα-πόρτα όλες τις επιχειρήσεις του Ηρακλείου, να κάνουμε καταρχήν σαφή το ρόλο του Επιμελητηρίου στην επιχειρηματικότητα, γιατί βλέπουμε να υπάρχει έλλειμα και από την άλλη να δώσουμε κατάρτιση, πληροφόρηση, κ, εκπαίδευση, ό,τι μπορεί να δώσει ο θεσμός και πραγματικά μπορεί να δώσει πάρα πολλά.»

  Γιώργος Φασουλάκης Επικεφαλής ‘‘Αυτόφωτο Επιμελητήριο’’  
  «Εμείς η ομάδα των επαγγελματιών που αποτελούμε το ‘‘Αυτόφωτο Επιμελητήριο’’  πρέπει να γίνει γνωστό ότι κάναμε έναν αγώνα έντιμο και ό,τι  είχαμε να πούμε το είπαμε πάνω από το τραπέζι. Αυτό φυσικά το εγγυήθηκα και εγώ προσωπικά ως επικεφαλής της παράταξης, χωρίς ιδιαίτερο λόγο, γιατί αυτή ήταν και η συμφωνία  μεταξύ μας όταν αποφασίσαμε να κατέλθουμε στις εκλογές και να διεκδικήσουμε  την προεδρία του Επιμελητήριου μας. Προτεραιότητά μας είναι να έχουν πρόσβαση όλοι οι επιχειρηματίες στο Επιμελητήριο, που ήταν και ο βασικός λόγος που αποφασίσαμε να κατέβουμε, βλέποντας ότι η απερχόμενοι διοίκηση λειτουργούσε με κλειστές πόρτες και με πολύ λίγα άτομα από πλευράς διοίκησης. Εμείς και εγώ προσωπικά θα διασφαλίσω ό,τι γίνεται να γίνεται πάνω στο τραπέζι και να ενημερώνονται, όχι μόνο τα 31 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά όλοι οι επιχειρηματίες του Ηρακλείου, γιατί αυτοί θα πρέπει να απολαμβάνουν τα οφέλη και τις δυνατότητες που έχει το Επιμελητήριό μας και όχι οι εκλεγμένοι. Εμείς οι εκλεγμένοι πρέπει να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας ανιδιοτελώς και να είμαστε υπηρέτες των επαγγελματιών που εκπροσωπούμε».

  ekriti.gr

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  «Βάφουμε τον Κόσμο Πορτοκαλί. Ενώνουμε Δυνάμεις-Τερματίζουμε τη Βία» – Δείτε εδώ την ημερίδα…

  1η Διαδικτυακή Ημερίδα της Περιφέρειας Κρήτης-Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων Κρήτης, σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Ηρακλείου-Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Ηρακλείου, «Εξάλειψη της Βίας Κατά...

  Συνεδρίαση Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης Περιφέρειας Κρήτης, με τηλεδιάσκεψη

  Συνεδριάζει η Περιφερειακή Επιτροπή Διαβούλευσης Περιφέρειας Κρήτης, η οποία συγκροτήθηκε με την αριθμ. πρωτ. 55612/05.03.2020 απόφαση Περιφερειάρχη Κρήτης, την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020 και...

  Παγκρήτια Τράπεζα: Εγγραφή στο e-banking, τώρα και από απόσταση

  Στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης των παρεχομένων υπηρεσιών της πλατφόρμας ηλεκτρονικής τραπεζικής Pancreta Online, η Παγκρήτια Τράπεζα ενεργοποίησε τη δυνατότητα online εγγραφής στην υπηρεσία...

  Ιδιωτικοί Υπάλληλοι Χανιά: Παλεύουμε καθημερινά για την επιβίωσή μας…

  Οι εποχικά εργαζόμενοι όλο αυτό το διάστημα ζούμε στην κυριολεξία σε μεσαιωνικές συνθήκες. Παλεύουμε καθημερινά για την επιβίωσή μας με χαμηλότερα, λιγότερα ή και...