More

  Όταν όλα τα Χανιά έχουν κλειστεί στα σπίτια τους, δεν μπορεί κάποιοι να κυκλοφορούν ανενόχλητοι, στην “σκιά” των αρχών…

  Όταν μιλάμε για κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για απαγόρευση στην κυκλοφορία και για δύσκολα μέτρα, που αφορούν – επηρεάζουν την καθημερινότητα όλων των Ελλήνων, λόγω της πανδημίας που σκορπά τον θάνατο, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη, τα ίδια ακριβώς μέτρα θα πρέπει να ισχύουν και να εφαρμόζονται όχι μόνο από τους ημεδαπούς αλλά και από τους αλλοδαπούς, οι οποίοι με τον ένα ή τον άλλον τρόπο, βρίσκονται και διαβιούν αυτή την περίοδο είτε στην Ελλάδα, είτε  σε οποιοδήποτε άλλο κράτος του κόσμου, είναι αντιμέτωπο με την πανδημία.

  Δεν είναι η ώρα να βάλουμε στην συζήτηση θέματα που οι κοινωνίες μας δεν κατάφεραν να τα λύσουν σε καιρό ειρήνης, άρα κατ’ επιλογήν μου δεν θα το κάνω κι εγώ τώρα.

  Ο νοών νοείτω, κι ας παρεξηγηθώ από κάποιους.

  Απόλυτη προτεραιότητα ΟΛΩΝ μας αυτή την ώρα, είναι και ΠΡΕΠΕΙ να είναι η καθολική τήρηση των μέτρων, για να μην μετατραπεί η Ελλάδα, σε ένα ατέλειωτο νεκροταφείο όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Γαλλία αλλά και άλλες ευρωπαϊκές και μη χώρες, που βρίσκονται στο επίκεντρο της πανδημίας με χιλιάδες νεκρούς.

  Πάνω σε άψυχα κορμιά, σε αθώα θύματα, οι όποιες συζητήσεις προφανώς και χάνουν την σημασία τους όμως  μοναδικό μέλημα όλων αυτή την ώρα, είναι να μπει φρένο στην μακάβρια λίστα.

  Προσωπικά είμαι κλεισμένος μέσα στο σπίτι μου, αλλά τις τελευταίες 2-3 ημέρες έχω γίνει αποδέκτης, πολλών πληροφοριών που σχετίζονται με την ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ και πέραν οποιασδήποτε ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ συμπεριφοράς κάποιων συμπολιτών μας στα Χανιά, αλλοδαπών – κυρίως – και Ρομά.

  Στους κεντρικούς δρόμους των Χανίων, που ευτυχώς άδειασαν γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των Χανιωτών αντιλήφθηκαν τον κίνδυνο και κλείστηκαν στα σπίτια τους, εξακολουθούν να τριγυρίζουν κάποιοι άνθρωποι των οποίων η συμπεριφορά, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ.

  Οι καταγγελίες που γίνονται τόσο σε εμένα προσωπικά αλλά κάνουν και τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με τάση πολλαπλασιαστική, αναφέρονται σε παρέες νεαρών ατόμων που τριγυρνούν ανενόχλητα στην Οδό Χάληδων, στην Πλατεία της Σπλάντζιας, αλλά και σε άλλους κεντρικούς δρόμους και γειτονιές της πόλης, πέραν από οποιοδήποτε περιορισμό και χωρίς να υπόκεινται σε κανέναν απολύτως έλεγχο από τις αρμόδιες υπηρεσίες, που έχουν επιφορτιστεί με το έργο της τήρησης των απαγορεύσεων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

  Τα άτομα φτύνουν, κάνουν την ανάγκη τους δημοσίως και κυκλοφορούν επιδεικτικά, την ίδια στιγμή, που οι περισσότεροι εκ των μόνιμων κατοίκων, βρίσκονται σε αυστηρή καραντίνα.

  Σε καμία περίπτωση ο στόχος αυτού του άρθρου, ΔΕΝ είναι να προτρέψει τις υπηρεσίες, να βεβαιώσουν τα πρόστιμα που έχουν ανακοινωθεί γι΄αυτές τις περιπτώσεις, στα εν λόγω άτομα.

  Προτεραιότητα μιας ευνομούμενης και συντεταγμένης πολιτείας, είναι να διαφυλάξει την ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ αλλά και να φανεί αλληλέγγυα, σε ανθρώπους που πραγματικά το έχουν ανάγκη.

  Στην προκειμένη περίπτωση, επιβάλλεται να υπάρξει παρέμβαση και μέριμνα. Η πολιτεία πρέπει να βρει την λύση. Κι αν τα άτομα αυτά, για συγκεκριμένους λόγους, βρίσκονται στο απυρόβλητο γιατί “δεν βαριέσαι βρε αδερφέ”, η επιλογή αυτή, είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ απ’ όπου κι αν προέρχεται.

  Οι άνθρωποι αυτοί, δεν λέω ότι πρέπει να φυλακιστούν, αλλά επιβάλλεται να περιοριστούν και να υπακούσουν και αυτοί, στις απαγορεύσεις, για το καλό ΟΛΩΝ ΜΑΣ.

  Δήμος, Κοινωνικές Υπηρεσίες, ΕΛ.ΑΣ. και εισαγγελικές αρχές, ας λάβουν ΤΩΡΑ τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, πριν να είναι ήδη πολύ αργά.

   Φιλικά και Πάντα Καλοπροαίρετα 

                                                “Ο Κύριος Έπαρχος”

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Κρήτη: Θετική στον κορωνοϊό και η σύζυγος του 74χρονου από την Κάρπαθο – Νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο

  Η γυναίκα νοσηλεύεται στην ίδια Μονάδα Covid-19Θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε, μετά από τον σχετικό έλεγχο που της έγινε, και η σύζυγος του 74χρονου άνδρα...

  Αυτές είναι οι εννιά καλύτερες παραλίες της Κρήτης σύμφωνα με την Telegraph

  Αφιέρωμα στις 9 καλύτερες ακρογιαλιές του δημοφιλούς νησιούΑφιέρωμα στις εννιά καλύτερες παραλίες της Κρήτης δημοσίευσε πριν λίγες ημέρες η βρετανική The Telegraph αναφέροντας συγκεκριμένα ότι «το πέμπτο μεγαλύτερο...

  Θεοχάρης και Αρναουτάκης καλωσόρισαν τους πρώτους ξένους τουρίστες της Κρήτης

  Καλωσόρισμα Περιφερειάρχη Κρήτης και Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη στους πρώτους ξένους τουρίστες-τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους σε εκδήλωση στη ΧερσόνησοΘερμό καλωσόρισμα στη Κρήτη, στους πρώτους...

  Υπεγράφη η δανειακή σύμβαση για την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Αττικής

  Το 1 δισ. ευρώ αναμένεται να ξεπεράσει ο προϋπολογισμός  του προγράμματοςΤην υπογραφή δανειακής σύμβασης ύψους, έως, 400 εκατ. ευρώ  για τη χρηματοδότηση του έργου...