Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται στο Πέραμα οι εργασίες για τη μεταμόρφωση του εντυπωσιακού SUPERFAST III (πρ. OLYMPIC CHAMPION), μετά την επιτυχή έγκριση του σχεδίου συγχώνευσης -μέσω της απορρόφησης- της ΑΝΕΚ από το Attica Group.
Υπό το ανωτέρω πλαίσιο, το πλοίο αποφασίστηκε να περάσει υπό τη διαχείριση της Superfast Ferries, καθώς ταιριάζει απόλυτα με τη φιλοσοφία των πλοίων της συγκεκριμένης εταιρείας. Έτσι από τα μέσα του Δεκεμβρίου 2023, το πάλαι ποτέ θηρίο της ΑΝΕΚ βρίσκεται στο Πέραμα, όπου και πραγματοποιεί σειρά επισκευών, αναβαθμίσεων, αλλαγής ονόματος και σινιάλων, προκειμένου να επανέλθει στα δρομολόγια του στην Αδριατική πλήρως ανανεωμένο. Οι εργασίες έχουν προχωρήσει αρκετά, ενώ αναμένεται να ακολουθήσει και δεξαμενισμός του, με το μεγάλο πλοίο να δείχνει ήδη πανέμορφο και ανανεωμένο.

Διαβάστε ακόμη: Χανιά | Τέλος εποχής για το “Olympic Champion” της ΑΝΕΚ – Κατεβάζει σινιάλα και προβάρει τα… κόκκινα
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το πλοίο αναμένεται να επιστρέψει στην Αδριατική πιθανότατα μέχρι τα τέλη Μάϊου, ενώ της ίδιας μεγάλης κλίμακας αλλαγές θα δεχθεί και το αδελφό του HELLENIC SPIRIT σε δεύτερο χρόνο όμως, καθώς βρισκόμαστε ήδη προ των πυλών της θερινής περιόδου 2024. Γεγονός, που καθιστά μάλλον αδύνατη -χρονικά- μια παρόμοια αλλαγή τουλάχιστον εξωτερικά.
πηγή: arxipelagos.gr
Διαβάστε ακόμη: Olympic Champion | Τελικά τα “ερυθρόλευκα” του πάνε! Σχεδόν έτοιμο και… κουκλί το Superfast 3 [vid]