More

  Παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ για τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.) στον Αποκόρωνα

  Ακολουθεί η γραπτή ανακοίνωση της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αποκορώνου

  Με διαπιστωμένο το έντονο ενδιαφέρον της κοινωνίας του Αποκόρωνα για το μείζον θέμα της δημιουργίας και χωροθέτησης Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), ο ΣΥΡΙΖΑ Αποκορώνου επιθυμεί, με την τοποθέτησή του, να συμβάλει με θετικό τρόπο στον εν εξελίξει δημόσιο διάλογο.

  Ως ΣΜΑ αποκαλείται µια περιφραγμένη εγκατάσταση όπου, τα απορρίμματα που συλλέγονται από τα απορριμματοφόρα µεταφορτώνονται συμπιεζόμενα, με τρόπο ασφαλή και χωρίς περαιτέρω διασπορά τους, σε μεγαλύτερα Οχήµατα Μεταφόρτωσης, για να μεταφερθούν στη συνέχεια στο χώρο τελικής απόθεσης τους, μακριά από τα γεωγραφικά όρια του Δήμου Αποκορώνου.

  Ο λόγος συμπίεσης είναι περίπου 1:3 (3 απορριμματοφόρα σε 1 Όχηµα Μεταφόρτωσης), επιφέροντας έτσι εξοικονόμηση στο συνολικό κόστος µεταφοράς (ανά τόνο-χιλιόµετρο) και τον απαραίτητο διαθέσιμο αριθμό προσωπικού, αλλά και σημαντική αύξησης της διαθεσιμότητας των απορριμματοφόρων, καθώς αυτά δεν αναλώνονται σε μεταφορικό έργο, αλλά επικεντρώνονται πλέον στο έργο της αποκομιδής.

  Οι ΣΜΑ είναι απαραίτητο να χωροθετούνται – μετά από προτάσεις και μέσα από ένα ενιαίο σχεδιασμό, ο οποίος θα περιλαμβάνει τη συμμετοχή των πολιτών, των δημοτικών παρατάξεων και των αρμοδίων φορέων – σε κεντροβαρικά σημεία ως προς τις πηγές δημιουργίας των απορριμμάτων, ώστε τα απορριμματοφόρα οχήματα, μετά την συμπλήρωση του φορτίου τους, να διανύουν την ελάχιστη δυνατή απόσταση μέχρι το ΣΜΑ, όπου ξεφορτώνουν και επιστρέφουν άμεσα στο έργο της αποκομιδής.

  Στο πλαίσιο αυτό, είναι σημαντικό να γίνεται σωστή πρόβλεψη, ώστε το οδικό δίκτυο που οδηγεί στο ΣΜΑ να επαρκεί για τις αυξημένες ανάγκες κίνησης των βαρέων οχημάτων (απορριμματοφόρα και Οχήματα Μεταφόρτωσης), πολύ περισσότερο δε, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, όπου ο κυκλοφοριακός του φόρτος θα αυξάνεται περαιτέρω.

  Τέλος, οφείλεται να ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα, ώστε η λειτουργία του ΣΜΑ να διασφαλίζει οτι ΔΕΝ θα επηρεάζεται αρνητικά η καθημερινότητα των πολιτών και ΔΕΝ θα δημιουργείται καμία περιβαλλοντική και αισθητική επιβάρυνση σε όμορες κατοικημένες περιοχές.

  Ο ΣΥΡΙΖΑ Αποκορώνου θα ενθαρρύνει κάθε προσπάθεια προς τη σωστή κατεύθυνση και πάντα σε όφελος των Αποκορωνιωτών και του Αποκόρωνα.

  Λαμβάνοντας ως αυτονόητο δεδομένο το δικαίωμα των δημοτών στην ολοκληρωμένη ενημέρωση για ζητήματα που τους αφορούν, καλούμε το Δήμαρχο Αποκορώνου να ανταποκριθεί, ως οφείλει, στην επίσης αυτονόητη υποχρέωση του για άμεση διεξαγωγή καμπάνιας σφαιρικής ενημέρωσης των συνδημοτών μας, σε όλη την έκταση του δήμου. Ενημέρωση που θα αφορά στο ζήτημα του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, τα περιβαλλοντικά – οικονομικά – διαχειριστικά οφέλη που προσφέρει η δημιουργία του, με έμφαση στη νομολογία που διέπει τη χωροθέτηση και τη μετέπειτα ασφαλή λειτουργία του.

  Έχοντας επίσης υπόψη μας τις επίσημες έγγραφες θέσεις και δημοσιεύσεις όλων των δημοτικών παρατάξεων, στο εν λόγω θέμα, καλούμε το Δήμαρχο Αποκορώνου να ανταποκριθεί στη θεσμική του ευθύνη για την εξεύρεση, χωρίς άλλη χρονοτριβή, της βέλτιστης σύννομης λύσης στο ζήτημα χωροθέτησης του ΣΜΑ.

  Καλούμε συνολικά τις Δημοτικές Παρατάξεις, να επιδείξουν έμπρακτα πνεύμα συνεργασίας και συνεννόησης.

  Και το σπουδαιότερο

  καλούμε τις Αποκορωνιώτισσες και τους Αποκορωνιώτες να επιδιώκουν τη σφαιρική ενημέρωση τους για ζητήματα του τόπου, όπως ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.

  Ενεργός δημότης είναι ο ενημερωμένος δημότης.

   

   

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  “Ανάσα” για τη Σητεία και το Παλαίκαστρο – Αρνητικά όλα τα τεστ κορωνοϊού

  Αρνητικά βγήκαν και τα εξακόσια σαράντα έξι γρήγορα τεστ κορωνοϊού που διενεργήθηκαν στη Σητεία.Για το λόγο αυτό από την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου στο Παλαίκαστρο...

  “Έπιασαν” δουλεία οι μπουλντόζες στα Σφακιά (Pics)

  Άρχισαν το Σάββατο 23 Ιανουαρίου οι εργασίες για το γήπεδο μπάσκετ στο Δήμο Σφακίων.Ο Δήμαρχος Σφακίων, Μανούσος Χιωτάκης μαζί με τον βουλευτή Χανίων της...

  Διέρρηξαν το Εργατικό Κέντρο Χανίων

  Πεταμένα έγγραφα και αναποδογυρισμένα έπιπλα αντίκρισε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων, Γιάννης Μανωλικάκης όταν πήγε το Σάββατο 23 Ιανουαρίου στο κτίριο, του Εργατικού...

  Πέθανε από κορωνοϊό ο Larry King

  Θρήνος στις ΗΠΑ για το θάνατο του Larry King, του θρύλου των talk show.Έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 23 Ιανουαρίου ύστερα από πολυήμερη...