More

  Παραιτήθηκε από Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου ο Μιχάλης Βλαχάκης

  Την παραίτησή του από πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χανίων υπέβαλλε ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Βλαχάκης. Αιτία ένα άρθρο σε νόμο που ψηφίστηκε, με το οποίο άρθρο ανατρέπεται ο σχεδιασμός της δημοτικής αρχής για κατασκευή νέων σκιαδίων στο ενετικό λιμάνι Χανίων.

  Η δήλωση του Μιχάλη Βλαχάκη:

  Η αγάπη για την πόλη μας, ο σεβασμός και το χρέος μας στην μακραίωνη ιστορία της δεν μπορεί να είναι θεωρητική τοποθέτηση αλλά πράξη τολμηρή που βασίζεται στο αίσθημα του δικαίου, της ηθικής πολίτικης και  υπεύθυνης στάσης.

  Το Ενετικό λιμάνι των Χανίων είναι μνημείο που αποτελεί πόλο έλξης τουριστών και περιηγητών, στολίδι και κληρονομία μας, ζωντανή μνήμη. Απαιτείται στην  λογική της  ισόρροπης και μακροπρόθεσμης  ανάπτυξης , να το βελτιώσουμε αισθητικά, σεβόμενοι τα αρχιτεκτονικά  χαρακτηριστικά του, το ανθρωπογενές και  φυσικό περιβάλλον  έτσι  ώστε να διασωθεί από την εικόνα της άναρχης εκμετάλλευσης του.
  Επιδίωξα μαζί με τους συνεργάτες μου να φανώ συνεπής στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις εγκαινιάζοντας  μια άλλη λογική στην διαχείριση των κοινών.

  Δρομολογήσαμε διαδικασίες πρωτόγνωρες και καινοτόμες, προχωρήσαμε με τόλμη σε ρήξεις ,  αλλά πάντα  αφουγκραζόμενοι την κοινωνία.  Θελήσαμε με νόμιμες διαδικασίες να συμβάλουμε με όσα μέσα διαθέτουμε,  στην αναβάθμιση αυτής της  βιτρίνας του δήμου μας.

  Στοχοποιήθηκα  συστηματικά από ορισμένους  που  έχουν αναγάγει την ασυδοσία σε κεκτημένο δικαίωμα, από πολιτικές παρατάξεις που στον βωμό της ψηφοθηρίας θυσιάζουν την επίλυση χρόνιων προβλημάτων του Δήμου. Επένδυσαν στον πολιτικό μου αφανισμό, πιστεύοντας ορθά ότι εάν  δεν τα καταφέρω είναι δεδομένο, ότι δεν θα τολμήσει καμία δημοτική αρχή να ξανά ακουμπήσει αυτά τα θέματα.

  Παρά τις συκοφαντίες, τις απειλές και την προσπάθεια πολιτικής  απομόνωσης,  επέλεξα να είμαι χρήσιμος στην κοινωνία και όχι αρεστός σε μικρά ή μεγάλα συμφέροντα που δεκαετίες φρενάρουν τα Χανιά.

  Με τους συνεργάτες μου προχωρήσαμε στην εκπόνηση μελέτης για τον καθορισμό του προς παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου εντός της χερσαίας λιμενικής ζώνης συνολικής επιφάνειας  4.551 μ2. Παράλληλα υπογράψαμε προγραμματική σύμβαση με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για την εκπόνηση ερευνητικού προγράμματος για την εκτεταμένη διερεύνηση όλων των θεμάτων που αφορούν τις κατασκευές στους προς παραχώρηση κοινόχρηστους χώρους στον Ενετικό Λιμένα.  Έως σήμερα έχουν παραδοθεί από το ΑΠΘ οι Α’ και Β’ φάσεις του ερευνητικού προγράμματος.  Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του προγράμματος, έγινε στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στις 10-10-2017, ενώπιον κοινού και επιχειρηματιών του Ενετικού Λιμένα.  Η θετική ανταπόκριση των επιχειρηματιών για τις προτεινόμενες κατασκευές αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα και για το λόγο αυτό συμφωνήσαμε οι νέες μορφές σκιαδίων και εξοπλισμού να μπορούν να υλοποιηθούν πριν την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου του 2018.

  Σήμερα,  μετά την ψήφιση του νόμου, προβληματιζόμαστε για  ακόμα μια  φορά,  κατά πόσον η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να αυτοδιοικηθεί;  ποιος αποφασίζει  και  για ποιους;  πως ψηφίζονται τα νομοσχέδια εν μια νυχτί;  Ποια είναι άραγε τα κίνητρα  αυτής της απόφασης;  ποιοι ακούνε ποιους;  και τελικά,  ποιοι εκπροσωπούν ποια συμφέροντα;  Mια προσπάθεια καθόλα επιστημονικά δρομολογημένη στην φάση  της ολοκλήρωσης, ανακόπτεται στο όνομα μιας ψηφοθηρικής λογικής.  Απογοήτευση, οπισθοδρόμηση και ανακοπή μιας  σοβαρής και συνεπούς προσπάθειας, αντίστοιχης με όσα η ιστορία της πόλης μας απαιτεί από εμάς.

  Θλίβομαι για όλους αυτούς που μεθοδεύουν ή ψηφίζουν τις φωτογραφικές  ρυθμίσεις, υπηρετώντας τα συμφέροντα των ολίγων και των εκλεκτών. Μετά από αυτές τις εξελίξεις,  που μεγαλώνουν  την απόσταση που χωρίζει τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών  από την κεντρική πολιτική εξουσία, υποβάλω δημόσια την παραίτηση μου από την θέση του προέδρου του δημοτικού λιμενικού ταμείου Χανίων.

  Fasoulakis

  Δείτε ΕΔΩ περισσότερα από το Kriti360.gr 

  googlenews Kriti360

  Ακολουθήστε το kriti360.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις OK Όχι ευχαριστώ