More

  Παρουσία Κεφαλογιάννη η αναγόρευση σε Επίτιμο Διδάκτορα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου

  Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης, παρέστη στην Τελετή Αναγόρευσης σε Επίτιμο Διδάκτορα της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β, που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Ξηρός» της Σχολής.

  Στην τελετή παρευρέθηκαν, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης και ο Διοικητής ΣΣΕ Υποστράτηγος Αναστάσιος Πολύχρονος. Παρόντες επίσης ήταν ο Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ.κ. Αντώνιος, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος, ο Δήμαρχος Βούλας, Βάρης και Βουλιαγμένης κ. Γρηγόριος Κωνσταντέλλος, διατελέσαντες Υπουργοί καθώς και Ανώτατοι Αξιωματικοί.

  Στο πλαίσιο του χαιρετισμού του, ο κ. Κεφαλογιάννης συνεχάρη τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, γι’ αυτή την εξαίρετη πρωτοβουλία, με την οποία τιμάται η προσωπικότητα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β’, ο οποίος, κατά κοινή ομολογία, αποτελεί έναν πνευματικό ηγέτη, έναν άξιο Ιεράρχη με βαθύτατη Θεολογική, αλλά και ακαδημαϊκή παιδεία. Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε στην ανεκτίμητη διαχρονική συμβολή της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, στους αγώνες επιβίωσης του Έθνους μας και στις υλικές και πνευματικές αγωνίες του λαού μας, ενώ διαβεβαίωσε ότι η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου και οι Ένοπλες Δυνάμεις θα είναι αρωγοί και σε αγαστή συνεργασία με την Εκκλησία, για την προώθηση κάθε εποικοδομητικής προσπάθειας και δημιουργικής πρωτοβουλίας, με στόχο την πρόοδο της κοινωνίας μας.

  Στον χαιρετισμό του ο κ. Υφυπουργός ανέφερε:

  «Αποτελεί για μένα ιδιαίτερη χαρά και τιμή η πρόσκληση να παραστώ στη σημερινή τελετή αναγόρευσης, σε επίτιμο διδάκτορα της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄.

  Η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, λαμβάνοντας αυτή την εξαίρετη πρωτοβουλία, τιμάει καταρχάς την προσωπικότητα του Μακαριωτάτου, ο οποίος, κατά κοινή ομολογία, αποτελεί έναν πνευματικό ηγέτη, έναν άξιο Ιεράρχη με βαθύτατη Θεολογική, αλλά και ακαδημαϊκή παιδεία. Είναι γνωστή η χαρισματική προσωπικότητα, οι μοναδικές αρετές, η Αρχιερατική πορεία, το πνευματικό, κοινωνικό και ποιμαντορικό έργο του Μακαριωτάτου. Ένας βαθύς γνώστης του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας και καταξιωμένος μελετητής των δύο αυτών στοιχείων. Αξίζει να αναφέρω επιγραμματικά τις ποικιλότροπες δράσεις του Μακαριωτάτου, ξεκινώντας από τις ακαδημαϊκές του περγαμηνές, καθώς πέραν από πτυχιούχος της Φιλοσοφικής και της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, διετέλεσε υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών στις Βυζαντινές σπουδές, ενώ μετέβη και για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό. Επεκτείνονται στο πλούσιο και βραβευμένο συγγραφικό του έργο με πολλά άρθρα, μελέτες και βιβλία θεολογικού, κοινωνικού και ιστορικού περιεχομένου και συνεχίζουν στο αμείωτο ενδιαφέρον και στη φροντίδα του για την Εκκλησία, στην ολότητά της. Ο λόγος του Αρχιεπισκόπου χαρακτηρίζεται από ηπιότητα, πραότητα και στηρίζεται στην αγάπη, αποφεύγοντας μισαλλοδοξίες και φανατισμούς, θέτοντας στο επίκεντρο τον Άνθρωπο, αποτελώντας έτσι απτό παράδειγμα μετουσίωσης της διδασκαλίας του Θεανθρώπου.

  Πέραν όμως των παραπάνω, η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων με αυτή της την πρωτοβουλία, τιμάει την ανεκτίμητη διαχρονική συμβολή της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, στους αγώνες επιβίωσης του Έθνους μας και στις υλικές και πνευματικές αγωνίες του λαού μας. Η Εκκλησία που, μπολιάζοντας τον Χριστιανισμό με τον Ελληνισμό, συνέβαλλε, ανά τους αιώνες, τα μέγιστα στην πνευματική θωράκιση της κοινωνίας, καθώς και στη διαιώνιση του Έθνους μας. Μία Εκκλησία που συνεχίζει έως σήμερα άοκνα τις επιτυχημένες προσπάθειές της για προσφορά, διαθέτοντας φιλανθρωπικά ιδρύματα, βρεφονηπιακούς σταθμούς, ορφανοτροφεία, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, προωθώντας και υποστηρίζοντας δράσεις όπως δωρεάν διανομή φαγητού και ρούχων, δημιουργία τραπεζών αίματος, συνδράμοντας με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί το έργο της Πολιτείας.

  Μακαριώτατε, με βαθύτατο σεβασμό και αγάπη θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι τόσο εγώ προσωπικά, όσο και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και οι Ένοπλες Δυνάμεις, θα είμαστε αρωγοί και θα συνεργαστούμε με την Εκκλησία, για την προώθηση κάθε εποικοδομητικής προσπάθειας και δημιουργικής πρωτοβουλίας, με στόχο την πρόοδο της κοινωνίας μας. Είμαι δε βέβαιος, ότι με τον πνευματικό πλούτο, την ψυχική ευγένεια και τη μακρά εμπειρία που διαθέτετε, θα συνεχίσετε επιτυχώς το θεάρεστο έργο σας.

   

  Πολλά τα έτη Μακαριώτατε!»

  Διαβάστε ακόμη: Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για ομόφυλα ζευγάρια: Είμαι επιφυλακτικός για το νομοσχέδιο

  Δείτε ΕΔΩ περισσότερα από το Kriti360.gr 

  googlenews Kriti360

  Ακολουθήστε το kriti360.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ