More

  Παρουσία του Χανιώτη Γ.Γ. Τουρισμού τα εγκαίνια της Athens International Tourism Expo

  Ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης και ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Δημήτρης Φραγκάκης εγκαινίασαν την έκθεση Athens International Tourism Expo η οποία πραγματοποιείται από τις 6 έως τις 8 Δεκεμβρίου στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo.

  Τα εγκαίνια έγιναν παρουσία της προέδρου του ΕΟΤ, Άντζελας Γκερέκου και του Γενικού Διευθυντή της Leader Expo-Leadertech, διοργανώτριας εταιρείας της έκθεσης, Χριστόφορου Παπαδιώτη.

  Ο υπουργός, μιλώντας στην εκδήλωση, ανέφερε ότι η έκθεση αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων και σύναψη συμφωνιών μεταξύ των επαγγελματιών του τουρισμού, εκθετών και επισκεπτών, για τη δημιουργία συνδυαστικών πακέτων διακοπών.

  Η σημασία των επαφών αυτών είναι αυξημένη καθώς στην έκθεση, για πρώτη φορά φέτος, συμμετέχουν επαγγελματίες, φορείς και οργανισμοί από το εξωτερικό, την Κίνα, το Μαρόκο και τη Μαλαισία.

  Έτσι δημιουργείται υπεραξία στο τουριστικό προϊόν της Ελλάδας, τόνισε ο υπουργός και υπογράμμισε για τον ελληνικό τουρισμό: «Πρέπει να κάνουμε στροφή στην ποιότητα που δεν σημαίνει απλώς τη στόχευση στους ταξιδιώτες πολυτελείας αλλά σε ένα μοντέλο για τον τουρισμό που θα σέβεται το περιβάλλον και την παράδοση της χώρας. Αυτό θέλουμε να δημιουργήσουμε στο Υπ. Τουρισμού».

  Παίρνοντας το λόγο, η κ. Γκερέκου εξέφρασε την ικανοποίησή της που οι εκθέσεις στην Ελλάδα ενδυναμώνονται και έκανε λόγο για νέα βήματα από τον ΕΟΤ στον τομέα της προβολής, με την ανάδειξη νέων προορισμών και με στόχο τον βιώσιμο τουρισμό, με σεβασμό στο περιβάλλον και στον άνθρωπο.

  Για πρώτη φορά, η διαφημιστική καμπάνια για την Ελλάδα στο εξωτερικό ξεκινά τον ερχόμενο Ιανουάριο, όπως είπε, πολύ νωρίτερα από τα προηγούμενα χρόνια.

  Πρέπει να συνεργαστούμε για τη νέα εποχή της τουριστικής Ελλάδας, δήλωσε.

  Από την πλευρά του ο κ. Φραγκάκης δήλωσε ότι ο ΕΟΤ θα συνεχίσει να στηρίζει την έκθεση, όπως έκανε μέχρι σήμερα, και αναφέρθηκε στις τρεις προτεραιότητες που δρομολογούνται από τον Οργανισμό: Τη διαφημιστική καμπάνια η οποία ξεκινά φέτος νωρίς και θα έχει διάρκεια 4 μηνών προβάλλοντας το brand της Ελλάδας στην Ευρώπη, την Αμερική και τον Καναδά, την αναμόρφωση της ιστοσελίδας του Visit Greece και την αναμόρφωση των περιπτέρων του ΕΟΤ στις εκθέσεις του εξωτερικού καθώς και μεγαλύτερη παρουσία στα ψηφιακά μέσα.

  Ο κ. Παπαδιώτης, τέλος, ανακοίνωσε τη βράβευση του ΙΕΚ Δέλτα από την έκθεση για τη συμβολή της στη διοργάνωση. Το βραβείο απένειμε η κα. Γκερέκου.

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Ρέθυμνο Δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τον υπουργό Υγείας – Του γύρισαν την πλάτη

  Μία δυσάρεστη έκπληξη περίμενε το Σάββατο 4 Ιουλίου τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια ο οποίος βρέθηκε στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου.Οι εργαζόμενοι του νοσηλευτικού ιδρύματος γύρισαν...

  Περιφέρειας Κρήτης: Πρόγραμμα για την προφύλαξη από τον SARS-COV-2  

  Μετά την εκπαίδευση χιλιάδων εργαζομένων στον τουρισμό και την εστίαση το επιμορφωτικό πρόγραμμα για την προφύλαξη από τον SARS-COV-2 επεκτείνεται στους εργαζομένους στις πύλες...

  Σφακιά: Έλληνες και ξένοι τουρίστες κατέκλυσαν την περιοχή (Pics)

  Mε τις βαλίτσες ανά χείρας Έλληνες και ξένοι τουρίστες κατέκλυσαν το Σάββατο 4 Ιουλίου τα Σφακιά.Από την 1η του μήνα όποτε και απελευθερώθηκαν οι...

  Γυναίκα πνίγηκε σε παραλία της Αλμυρίδας

  Άλλος ένας πνιγμός σημειώθηκε στην Κρήτη το Σάββατο 4 Ιουλίου.Μία γυναίκα έχασε τη ζωής της ενώ κολυμπούσε στην παραλία, της Αλμυρίδας στα Χανιά.Η ηλικιωμένη...