More

  Περιφερειακό Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΕΤΚΕ στην Κρήτη

  Συνεχίζοντας τον γόνιμο, ανοικτό κι εποικοδομητικό διάλογο, που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια, τόσο με τα μέλη της, όσο και με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και των τοπικών φορέων, η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (Σ.Ε.Τ.Κ.Ε.), πραγματοποίησε, το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019, Περιφερειακό Διοικητικό Συμβούλιο, στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης.

   

  Στόχος του Συμβουλίου ήταν να ενημερωθούν οι τοπικές, αυτοδιοικητικές αρχές, αλλά και τα προεδρεία των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων οργάνων της περιοχής, αφενός για τα προβλήματα και τις προκλήσεις, που καλούνται να αντιμετωπίσουν στο σημερινό, επιχειρηματικό περιβάλλον, οι επιχειρηματίες των μικρών τουριστικών καταλυμάτων, και για τις πρωτοβουλίες και τις ενέργειες που αναλαμβάνει η Σ.Ε.Τ.Κ.Ε. για την επίλυσή τους και, αφετέρου, για τον ρόλο και τη συνεισφορά των επιχειρήσεων τουριστικών καταλυμάτων στην περιφερειακή οικονομία. Ενώ, στο επίκεντρο του συμβουλίου βρέθηκαν το πρόγραμμα και οι νέοι στόχοι της διοίκησης της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε..

  Στο πλαίσιο του περιφερειακού Δ.Σ. της Συνομοσπονδίας, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον προϊστάμενο της ΠΥΤ Κρήτης, κ. Αριστείδη Στρατάκη, τον εκπρόσωπο Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, κ. Ανδρουλάκη Ιωάννη, τον υπεύθυνο Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Λασιθίου, κ. Κων/νο Γρηγοράκη και τα προεδρεία των Συλλόγων – μελών της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ανατολικής Κρήτης «ΚΝΩΣΣΟΣ» και της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών, Επιχειρηματιών και Εκμεταλλευτών Ενοικ. Δωμ. – Διαμ/των, Βιλών και Λοιπών Τουρ. Καταλυμάτων Ρεθύμνης «ΑΡΚΑΔΙ».

  «Μόνο με τη συνεργασία και τη σύμπραξη μπορεί να υπάρχει αποτέλεσμα. Πρέπει να μοιραστούμε τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας για να βελτιώσουμε την αποτελεσματικότητα των επιχειρήσεών μας και να τονώσουμε την εξωστρέφεια του κλάδου», είπε ο πρόεδρος της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε., κ. Παναγιώτης Τοκούζης, μετά το πέρας των συναντήσεων.

  Παράλληλα, το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019, στο περιθώριο της διεθνούς έκθεσης Philoxenia, της Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε το Συμβούλιο Διοικήσεων της Σ.Ε.Τ.Κ.Ε., με την αθρόα συμμετοχή των προέδρων των Ομοσπονδιών-μελών της Συνομοσπονδίας, από το σύνολο της ελληνικής Επικράτειας, οι οποίες αντιπροσωπεύουν συνολικά τον μεγαλύτερο αριθμό κλινών φιλοξενίας στη χώρα.

  Στο συμβούλιο συζητήθηκαν όλα τα μείζονα θέματα που απασχολούν τον κλάδο των μικρών τουριστικών καταλυμάτων, αλλά και οι ενέργειες και οι δράσεις που πρέπει να αναληφθούν, προκειμένου ο κλάδος να ανταποκρίνεται καλύτερα και με αμεσότητα στις εξελίξεις, τις νέες τάσεις και τα δεδομένα, που διαρκώς μεταβάλλονται.

  Πηγή: money-tourism.gr

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Κρήτη: Επιχείρηση για έναν… παππούλη που έπεσε από το γαϊδουράκι του

  Περιπέτεια για ηλικιωμένο άνδρα κατά την ανάβαση του το πρωί της Κυριακής, στο εκκλησάκι του Τιμίου Σταυρού, το οποίο βρίσκεται στην κορυφή του όρους...

  Στην ΜΕΘ δίνει μάχη ο 40χρονος Χανιώτης που καταπλακώθηκε από το τρακτέρ

  Στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Χανίων νοσηλεύεται ο 40χρονος που χθες το πρωί είχε σοβαρό ατύχημα όταν εκτελούσε γεωργικές εργασίες με το τρακτέρ...

  Η Κρήτη σε 30” – Η TUI προβάλλει τις ομορφιές και προσκαλεί τους τουρίστες (video)

  Με ένα νέο της σποτ που προβάλλει την Κρήτη η TUI Βρετανίας προετοιμάζει τους τουρίστες για την επανεκκίνηση των ταξιδιών από τις 15 Ιουλίου.Το βίντεο αναφέρεται...

  Είχε την… προσωπική του καλλιέργεια – Δυο δενδράκια στον κήπο του…

  Συνελήφθη ημεδαπός για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης στο Ηράκλειο-Βρέθηκαν και κατασχεθήκαν δύο δενδρύλλια κάνναβηςΣυνελήφθη χθες (04.07.2020) το απόγευμα στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης...