More

  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ | Συνεχίζει ο Πιτσούλης Πρόεδρος του Περιφερειακού | Έχασε την υποψηφιότητα ο Κουρουπάκης

  “Στο τιμόνι” του Περιφερειακού Συμβουλίου θα συνεχίσει να βρίσκεται μέχρι το τέλος της θητείας της τωρινής περιφερειακής αρχής, ο Γιώργος Πιτσούλης.

  Ο μέχρι πρότεινος Πρόεδρος του Συμβουλίου θα εξακολουθήσει να ασκεί τα καθήκοντά του, αφού συγκέντρωσε σχεδόν την απόλυτη πλειοψηφία, με 45 θετικές ψήφους εκ των 45 ψηφισάντων.

  Το πρωί, στην κλειστή διαδικασία για την ανάδειξη της υποψηφιότητας του νέου Προέδρου που θα πρότεινε η άρχουσα παράταξη, υποψήφιος για το αξίωμα ήταν, εκτός του κ. Πιτσούλη και ο Χανιώτης περιφερειακός σύμβουλος της πλειοψηφίας, Τάσος Κουρουπάκης.

  Με 22 ψήφους την υποψηφιότητα κέρδισε ο Γιώργος Πιτσούλης, έναντι 11 του Τάσου Κουρουπάκη, με τον δεύτερο να προτείνει αποχώρηση και των 2 από την υποψηφιότητα και την ανάδειξη ενός τρίτου συμβούλου, γνώμη που δεν εισακούστηκε στην πλειοψηφούσα παράταξη.

  Για τις υπόλοιπες θέσεις του συμβουλίου, ο κ. Δανδουλάκης εξελέγη αντιπρόεδρος, η κ. Βάρδα γραμματέας με τις ίδιες ψήφους, όπως και ο πρόεδρος.

  Το Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας για το νέο Προεδρείο

  Σε κλίμα ενότητας και συναίνεσης έγινε σήμερα η εκλογή των μελών του νέου Προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης που συγκέντρωσαν την απόλυτη πλειοψηφία επί των ψηφισάντων, δηλ. ψήφισαν 45 Περιφερειακοί Σύμβουλοι και οι εκλεγμένοι έλαβαν 45.

  Ο Γιώργος Πιτσούλης επανεξελέγη Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου μετά από πρόταση της παράταξης του Σταύρου Αρναουτάκη «ΚΡΗΤΗ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ», νέος Αντιπρόεδρος εκλέχτηκε ο Κώστας Δανδουλάκης της παράταξης του Ζαχαρία Κεφαλογιάννη «ΚΡΗΤΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ», γραμματέας του συμβουλίου επανεξελέγη η Μαρία Βάρδα της παράταξης του Μιχάλη Κλάδου «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΡΗΤΗΣ».

  Μετά  την διαδικασία της εκλογής του Περιφερειακού Συμβουλίου ακολούθησε η εκλογή των τακτικών και αναπληρωματικών μελών της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κρήτης.

  Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης αλλά και οι επικεφαλείς των παρατάξεων ευχήθηκαν καλή επιτυχία στο έργο του νέου Προεδρείου, επισημαίνοντας το κλίμα σύμπνοιας και συνεργασίας που υπήρξε στην εκλογική διαδικασία.

  Μάλιστα ο Περιφερειάρχης Κρήτης επισήμανε με έμφαση στις δηλώσεις του το κλίμα συναίνεσης που υπήρξε στην εκλογική διαδικασία, λέγοντας χαρακτηριστικά:

  «Από την ψηφοφορία αναδείχτηκε το κορυφαίο γεγονός της  συναίνεσης που υπάρχει στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Η εκλογή του Προεδρείου με 45 ψήφους  στους 45 ψηφίσαντες λέει πολλά και στέλνει πολλαπλά μηνύματα. Μια δημοκρατική διαδικασία που δείχνει ότι τα προβλήματα στην Αυτοδιοίκηση πρέπει να τα λύνουμε με συναίνεση» και πρόσθεσε: «Από τη πλευρά τη δική μας θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ούτως ώστε να ενώνουμε δυνάμεις. Αυτό χρειάζεται η Κρήτη, να ενώνουμε δυνάμεις, να παίρνουμε τις καλύτερες προτάσεις και αυτές να προσπαθούμε να υλοποιούμε. Θεωρώ ότι η σημερινή διαδικασία αυτό έδειξε για μια ακόμη φορά, και μας χαράσσει το δρόμο πως πρέπει να οδηγηθούμε το επόμενο χρονικό διάστημα. Με την ίδια διάθεση και δυναμικότητα συνεχίζουμε τη δουλειά μας για διεκδίκηση πόρων, για επίλυση προβλημάτων, υπηρετώντας τη Κρήτη και τους Κρητικούς, και το έργο που κάνουμε δεν είναι έργο ενός ανθρώπου αλλά πολλών».

  Από τη πλευρά του ο επανεκλεγμένος Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης στις δηλώσεις του ανέφερε: «θα ήθελα να ευχαριστήσω διαχρονικά τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου για την έως τώρα συνεργασία, καθώς και για αυτή που θα ακολουθήσει. Όπως είπε και ο Περιφερειάρχης η επιτυχία ενός θεσμικού οργάνου είναι έργο πολλών ανθρώπων. Δεσμευόμαστε στην πορεία να πορευτούμε δυναμικά όπως έχουμε κάνει μέχρι τώρα, βασισμένη σε μια «κατάκτηση» του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης που δεν είναι άλλη από να κρατάει στην καρδιά του οικουμενικά την Κρήτη, να μάχεται να διεκδικεί και να αγωνίζεται για να την πάει όλο και πιο ψηλά. Είναι τιμή μου που είμαι μέλος αυτού του θεσμικού οργάνου».

  Αποτελέσματα ψηφοφορίας Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Κρήτης

  Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής σύμφωνα με τον νόμο είναι ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης ή ο Αντιπεριφερειάρχης που ορίζει ο Περιφερειάρχης με απόφαση του. Στις ψηφοφορίες που πραγματοποιήθηκαν για τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη της Επιτροπής εκλέχτηκαν:

  Εκλογή τακτικών μελών Οικονομικής Επιτροπής

  1ος ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ         44

  2ος ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ        43

  3ος  ΚΩΤΣΟΓΛΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΣ       43

  4ος ΓΟΥΛΙΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ         42

  5ος ΜΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ        42

  6ος ΜΑΤΑΛΛΙΩΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ           39

  7 ος ΔΕΙΚΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ           39

  8ος ΔΑΝΔΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ   38

  Εκλογή αναπληρωματικών μελών Οικονομικής Επιτροπής

  1ος ΤΖΕΔΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ   42

  2ος ΠΑΡΑΣΥΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ            42

  3ος ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ    40

  4ΟΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ     39

  5ος ΣΗΜΑΝΔΗΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ       37

  6ος ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ     33

  7ΟΣ ΒΑΡΔΑ ΜΑΡΙΑ  30

  8ος ΟΡΦΑΝΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ           26

  Fasoulakis

  Δείτε ΕΔΩ περισσότερα από το Kriti360.gr 

  googlenews Kriti360

  Ακολουθήστε το kriti360.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ