More

  Περιοδεία Συντυχάκη στο Κέντρο Υγείας Βάμου (pic)

  Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου , ο Μανώλης Συντυχάκης, μέλος της ΕΠ Κρήτης , βουλευτής του ΚΚΕ και Περιφερειακός σύμβουλος Κρήτης, πραγματοποίησε περιοδεία στο νομό Χανίων.

  Η περιοδεία ξεκίνησε από τις εγκαταστάσεις του κέντρου υγείας Βάμου, όπου ο Βουλευτής του Κόμματος μαζί με αντιπροσωπεία της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ, συνομίλησε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και το διευθυντή.

  Στην συνάντηση έγινε αναφορά στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ο Τομέας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που εν μέσω πανδημίας γίνονται ακόμα πιο εξόφθαλμα.

  Από την πλευρά της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ και του βουλευτή του Κόμματος τονίστηκε ότι το ΚΚΕ θα μπει μπροστά με όλες του τις δυνάμεις μέσα και έξω από την Βουλή ώστε να καταδικαστεί η ανθυγιεινή πολιτική που διαχρονικά υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις.

  Το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα ώστε να δυναμώσει ο αγώνας για μαζικές μόνιμες προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας και με ειδικά κίνητρα όπου χρειάζεται, να αναπτυχθούν νέες κλίνες ΜΕΘ με την πρόσληψη του κατάλληλου προσωπικού και πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας (ιδιωτικών ΜΕΘ, κλινικών, διαγνωστικών Κέντρων).

  Από την συζήτηση τονίστηκε η ανάγκη ώστε να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι, να ενταχθούν όλοι στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, να πραγματοποιηθούν μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με προτεραιότητα σε δομές υγείας-πρόνοιας και εκπαίδευσης, μεγάλους εργασιακούς χώρους.

  Η περιοδεία συνεχίστηκε στην λαϊκή αγορά των Χανίων ,όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το σωματείο παραγωγών και εμπόρων και τον κτηνοτροφικό σύλλογο. Οι παραγωγοί ανέλυσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον Βουλευτή του Κόμματος.

  Από την πλευρά των παραγωγών αναδείχθηκαν τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν πληρώνοντας τις συνέπειες μιας νέας οικονομικής κρίσης, με την πανδημία του κορονοϊού να λειτουργεί σαν καταλύτης. Αναπτύχθηκε συζήτηση για το γεγονός ότι η αγορά έχει κατακλυστεί από εισαγόμενα προϊόντα κάτι που έχει σαν συνέπεια οι τιμές να έχουν πέσει τόσο, ώστε οι μικρομεσαίοι παραγωγοί να μην μπορούν να βγάλουν σε πολλές περιπτώσεις ούτε το κόστος.

  Η κατάσταση αυτή , σε συνδυασμό με την μη καταβολή των αποζημιώσεων για τις φυσικές καταστροφές που έπληξαν τον Νομό το 2019, την καταστροφή μεγάλου μέρους της ελαιοπαραγωγής την περυσινή χρονιά έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα για τους μικρομεσαίους αγρότες.

  Αντίστοιχα οι εκπρόσωποι του κτηνοτροφικού συλλόγου ζήτησαν να ισχύσει για όλους τους κτηνοτρόφους η αποζημίωση με 4 ευρώ ανά αμνοερίφιο που ισχύει μόνο για όσους κτηνοτρόφους έχουν τιμολόγιο από πώλησης γάλακτος, αφήνοντας εκτός αποζημίωσης ένα μεγάλο μέρος των παραγωγών.

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  O Στόλτενμπεργκ κάνει προτάσεις αλλά οι Τούρκοι δεν σταματούν τις προκλήσεις – Ασκήσεις στις 27 & 28 Οκτωβρίου με νέες NAVTEX

  Η Άγκυρα στις 8 το βράδυ της Παρασκευής εξέδωσε τρεις διαφορετικές navtex για ασκήσεις, δυο από αυτές στην περιοχή της νότιας Τουρκίας στ’ ανοιχτά της...

  Χανιά: Παράταση στις αιτήσεων του μεταφορικού ισοδύναμου των επιχειρήσεων

  Την παράταση της υποβολής των αιτήσεων του μεταφορικού ισοδύναμου των επιχειρήσεων ανακοίνωσε από τα Χανιά ο ΥΝΑΝΠ κ. Γιάννης ΠλακιωτάκηςΠαρατείνεται για έναν μήνα η...

  Άδειες κυκλοφορίας: Άνοιξε στην ΕΡΓΑΝΗ η πλατφόρμα για τις αιτήσεις των εργαζομένων

  Διαθέσιμη είναι πλέον η δυνατότητα υποβολής εντύπων για την ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα στις επιχειρήσεις των περιοχών...

  Πώς κινείται το μέτωπο της νέας κακοκαιρίας…- Φτάνει την 28η Οκτωβρίου

  Σε τροχιά νέας κακοκαιρίας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες μπαίνει από την Κυριακή η χώρα μας, με τα πιο έντονα φαινόμενα να αναμένονται από...