More

  Ποδηλατοδρόμιο: Ο Παναγιώτης το ήθελε και ήξερε πως η Ντόρα το “μπορούσε”

  Αδιαμφισβήτητα, είναι μια σπουδαία ημέρα η σημερινή, για τα Χανιά.

  Ένα έργο, το οποίο αποτελούσε εδώ και αρκετά χρόνια, μια από τις “σημαίες” της ντροπής, για την πόλη των Χανίων, το ποδηλατοδρόμιο των Καθιανών – η άλλη “ντροπή” βρίσκεται λίγο παραπέρα, το Κολυμβητήριο του Ακρωτηρίου –  η δημοτική αρχή, με την αμέριστη συμπαράσταση συγκεκριμένων “προσώπων“, κατάφερε το… σχεδόν ακατόρθωτο.

  Το έργο, από την απένταξη του, πριν από λίγους μήνες, από τις χρηματοδοτήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης, ο Δήμος Χανίων σήμερα [Τετάρτη 20/7/2022] ανακοίνωσε κι επίσημα πλέον, την ένταξη του ποδηλατοδρομίου στο συγκεκριμένο χρηματοδοτικό εργαλείο.

  Αυτή την φορά, έχει κάθε λόγο να υπερηφανεύεται ο Δήμαρχος Χανίων, κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης. Η επιτυχία αυτή, φέρει εξ’ ολοκλήρου την υπογραφή του ίδιου και των συνεργατών του. Δεν είναι ένα έργο, όπως πολλά άλλα, τα οποία δρομολογήθηκαν από τους προηγούμενους και υλοποιείται από την σημερινή δημοτική αρχή.

  Το έργο αυτό, στοίχειωσε και ντρόπιασε όλες τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, οι οποίες είτε δεν το “ακούμπησαν” ως θέμα, είτε δεν κατάφεραν να στεφθεί με επιτυχία, η όποια προσπάθεια κατέβαλλαν.

  Πολλοί γελάσαμε όταν ο Σημανδηράκης έφερε τον “ειδικό” από την Ολλανδία, για να μας δώσει τα “φώτα” του, για το πως έπρεπε να κινηθούμε.

  Κάποιοι, χαιρέκακα χαμογέλασαν όταν υπήρξε η αρνητική εξέλιξη, που έφερε εκτός Ταμείου Ανάκαμψης το εν λόγω έργο, παρά το γεγονός ότι ο φάκελος του, ήταν αντικειμενικά πλήρης, είχε προηγηθεί δηλαδή μια σπουδαία δουλειά, η οποία κινδύνευε να τιναχθεί στον… αέρα.

  Ο Παναγιώτης αυτό το ήξερε, όπως επίσης, βρισκόμενος πλέον τότε δυόμιση περίπου χρόνια στο τιμόνι του Δήμου Χανίων, ήξερε ακόμη και ποια πόρτα έπρεπε να χτυπήσει. Η “πόρτα” αυτή, του έχει πολλάκις δείξει πως όχι μόνο είναι ανοικτή αλλά και διάθεση για να συνδράμει έχει: της Ντόρας Μπακογιάννη.

  Λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη της “Ψηλής” στο Δήμο Χανίων, ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης  και ο Δήμαρχος Χανίων, είχαν ραντεβού με τον άνθρωπο που χειρίζεται το “Ταμείο Ανάκαμψης“, τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη.

  Το ραντεβού πραγματοποιήθηκε στις 7/6/2021 και τότε, λίγο πριν μπουν στο γραφείο του Υπουργού, η Ντόρα περίμενε τους κ. Αρναουτάκη και Σημανδηράκη, έχοντας προφανώς προετοιμάσει το… έδαφος.

  Τότε ο “Κύριος Έπαρχος” μεταξύ άλλων σχολίαζε:

  Στα… σημεία της συνάντησης, κρατάμε το γεγονός ότι ο Δήμαρχος Χανίων, είχε δίπλα του τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη. Η παρουσία του και μόνο, προφανώς και είχε ως στόχο να λειτουργήσει  ενισχυτικά, απέναντι στα αιτήματα που τέθηκαν από την πλευρά Σημανδηράκη, τα οποία ήταν συγκεκριμένα.
  Το – ακόμη –  πιο ενδιαφέρον ωστόσο στοιχείο, όπως μάθαμε, ήταν κάτι άλλο: Πριν από την συνάντηση Αρναουτάκη – Σημανδηράκη με τον Σκυλακάκη, ο Δήμαρχος και ο Περιφερειάρχης Κρήτης, συναντήθηκαν με την βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ντόρα Μπακογιάννη.
  Τα δυο αυτά σημεία αναφοράς του ραντεβού με την ηγεσία του Υπουργείου ΟικονομικώνΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΑ

  Ενάμιση μήνα αργότερα, οι εξελίξεις έρχονται να δικαιώσουν τόσο τον υπογράφοντα, όσο και τους χειρισμούς που έγιναν για το συγκεκριμένο θέμα.

  “Από την αποτυχία στην επιτυχία, μια… Ντόρα δρόμος”, θα έλεγε κανείς, αλλά τα συγχαρητήρια ανήκουν σε όλους όσοι ενεπλάκησαν κυρίως, οι υπηρεσιακοί αφανείς ήρωες του Δήμου Χανίων δηλαδή,  για να καταρτιστεί ο φάκελος του έργου.

  Η πληρότητα του, σε συνδυασμό με τον “μηχανισμό” που ήξερε πως να τον “κινητοποιήσει” η πρώην Υπουργός, έφεραν στα Χανιά, ένα έργο 8 εκ. ευρώ.

  Όσο κοντόφθαλμα ή και μικρόψυχα κι αν το δει κανείς, η επιτυχία έχει “ονοματεπώνυμο“.

  Μπράβο λοιπόν στον Παναγιώτη, που το ήθελε, αλλά και που ήξερε πως η Ντόρα, το μπορεί

  Υ.Γ.1

  Το κεφάλαιο συνεργασία, δεν είναι στο DNA των Χανιωτών, αυτό και μόνο αυτό όμως, μπορεί να γυρίσει την… σελίδα, αυτής της ευλογημένης πόλης.

  Υ.Γ.2

  Οι διαδικασίες έτρεχαν, και οι πληροφορίες που έφθαναν στην διάθεση μας, “έδειχναν” πως το νερό είχε πλέον μπει στο αυλάκι. Εξ’ αυτού του λόγου, επιλέξαμε πρόσφατα να σας παρουσιάσουμε ως μέσο το Ποδηλατοδρόμιο των Καθιανών “Αφ’ υψηλού”. Κάτι ξέραμε…

                                      Φιλικά και Πάντα Καλοπροαίρετα

                                               Ο “Κύριος Έπαρχος”

  Δείτε ΕΔΩ περισσότερα από το Kriti360.gr 

  googlenews Kriti360

  Ακολουθήστε το kriti360.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ