More

  Πολιτιστικό κέντρο Αση Γωνιάς: Ένα  όραμα  γίνεται  πραγματικότητα “

   

  Υπογράφτηκε  σήμερα  το συμβόλαιο δωρεάς του πολιτιστικού συλλόγου Αση Γωνίες “ο Άγιος  Γεώργιος “ προς τον Δήμο  Αποκορώνου.

  Τη συμβολαιογραφική πράξη  υπέγραψαν  ο Δήμαρχος  Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, και ο Πρόεδρος  του πολιτιστικού συλλόγου,  Στέλιος  Νικολακάκης, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο στην κατασκευή ενός  πολυδύναμου συγκροτήματος (πολιτιστικό, πνευματικό, συνεδριακό κέντρο με ποικίλες χρήσεις) από  τον Δήμο, τον πολιτιστικό σύλλογο  και  τους  κατοίκους της  Τοπικής  Κοινότητας.

  Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, πριν από 30 περίπου χρόνια η τοπική  εκκλησία  κ.α.παραχώρησαν  στον  σύλλογο το χώρο ανέγερσης, έγινε η θεμελίωση αλλά λόγω του μεγέθους του έργου και των πολλών απαιτήσεών του έμεινε ημιτελές.

  Η δημοτική αρχή έθεσε πρώτη προτεραιότητα της την ολοκλήρωση  του, ανταποκρινομενη στα πολλαπλά αιτήματα της Τοπικής κοινωνίας και στην ανάγκη να αποκτήσει ο  δήμος και η τοπική κοινωνία ένα στεγασμένο χώρο που θα μπορεί  να  φιλοξενήσει συνέδρια, πολιτιστικές εκδηλώσεις, φιλοξενία κατοίκων και επισκεπτών και άλλες δραστηριότητες της τοπικής κοινωνίας.

  Με τη συνδρομή των υπηρεσιών του ( Νομικής και Τεχνικής) καθόρισε χρονοδιάγραμμα τακτοποιήσεως του ακινήτου (φορολογικώς,τεχνικώς και  απόκτησης  τίτλων) κάνοντας  αναθέσεις και  σε εξωτερικούς συνεργάτες και  επιχορήγησε τον σύλλογο οικονομικά για την συνέχιση του έργου του που έχει σημείο αναφοράς τη διατήρηση της παράδοσης, της λαογραφίας και των ηθών και εθίμων του τόπου μας κάνοντας τον πολυχώρο αυτό κέντρο ανάπτυξης και πολιτισμού. Έτσι και με την συνδρομή των  μελών και όλων των παραγόντων του χωριού και με την χρηματική διευκόλυνση του μέλους του Πολιτιστικού συλλόγου, Αγγελάκη Στυλιανού, φθάσαμε στην ευχάριστη θέση μέσω της δωρεάς αυτής να επανεκκινήσουν οι δράσεις ολοκλήρωσης του μεγάλου αυτού έργου.

   

  Τελειώνοντας ο δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ανέφερε : «Ο δρόμος είναι μεγάλος αλλά όταν υπάρχει έμπνευση, θέληση, συνεργασία και αποφασιστικότητα όλα είναι δυνατά. Καλώ, λοιπόν, όλους να εργαστούμε μονιασμένοι και αγαπημένοι προς την κατεύθυνση αυτή.»

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Μετάλλαξη κορωνοϊού: Ανησυχία! «Oρφανά» κρούσματα σε Κρήτη και Αθήνα

  Φόβος ότι υπάρχει πλέον διασπορά του παραλλαγμένου ιού στην κοινότηταMεγάλος προβληματισμός επικρατεί στις αρχές για 2 «ορφανά» κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, τα οποία έχουν...

  Τελευταία μέρα για τον “Λέανδρο” στην Κρήτη με βροχές, κρύο και χιόνια στα ορεινά

  Τοπικές βροχές από τις απογευματινές ώρες στα βορειοδυτικά με χιονοπτώσεις στα ορεινά. Λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες, στην υπόλοιπη χώρα.Άνεμοι έως 5 μποφόρ στα πελάγη...

  Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι θα γίνει με το 9μ.μ.-5π.μ.

  Θα παραμείνει η απαγόρευση τη νύχτα ανέφερε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή...

  Χρηματοδότηση 460.000 ευρώ για διαχείριση Βιοαποβλήτων στο Δήμο Πλατανιά

  Ο Δήμος Πλατανιά ανακοινώνει την ένταξη της πρότασης του,  στο προσωρινό πίνακα κατάταξης  της πρόσκλησης του Ε.Π. “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη” 2014-2020...