Υλικά (για 2 άτομα, ως ελαφρύ γεύμα)
350 γραμ. στήθος κοτόπουλο
300 γραμ. ανάμικτα λαχανικά πλυμένα και χοντροκομμένα (ραντίκιο, σαλάτα, ρόκα, άισμπεργκ)
6-7 καρύδια, τα μισά τριμμένα και τα άλλα χοντροκομμένα
4 κ.σ. κεφαλοτύρι φρεσκοτριμμένο (εμείς βάζουμε Ελασσόνας)
1 κ.σ. κοφτή μουστάρδα (Dijon)
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. λευκό μπαλσάμικο
αλάτι, πιπέρι
Ετοιμάζετε το κοτόπουλο: Το ψήνετε στη γκριγιέρα (τηγάνι ή μαντέμι) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 3 περίπου λεπτά από κάθε πλευρά. Βάζετε αλάτι και πιπέρι και το κόβετε σε λωρίδες πάχους 1 εκατ.
Κάνετε τη βινεγκρέτ: Χτυπάτε (στο σέικερ ή σε μπολ με πιρούνι) το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το μπαλσάμικο, αλάτι και πιπέρι.
Βάζετε τα σαλατικά σε μπολ, προσθέτετε τις λωρίδες κοτόπουλου, το κεφαλοτύρι και τα καρύδια. Ρίχνετε τη βινεγκρέτ και ανακατεύετε καλά πολλές φορές .
Σερβίρισμα: Mεταφέρετε σε πιατέλα ή σε πιάτα και καλή σας απενοχοποιημένη όρεξη.
pandespani.com