More

  ΠΑΣΟΚ: “Ποντάρει” στις γυναίκες ο Ανδρουλάκης στα Χανιά – Αυτές είναι οι μέχρι τώρα υποψηφιότητες…

  Έντονη κινητικότητα παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα, εν όψει και των επικείμενων εθνικών εκλογών του 2023, για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ σε ολόκληρη την χώρα και την Κρήτη.

  Κατά την διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του στο νησί, το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο πρόεδρος του κόμματος, κ. Νίκος Ανδρουλάκης, έδωσε το “στίγμα”, για την στόχευση της Χαριλάου Τρίκουπη, σε ότι αφορά την Κρήτη: “Μπορούμε όλοι μαζί, να ξανακάνουμε πράσινη την Κρήτη, όπως ήταν επί δεκαετίες” – είπε, στο ξεκίνημα της ομιλίας του, στο Ωδείου του Ρεθύμνου,  κάνοντας μια ιστορική αναδρομή, με αναφορές στον Ανδρέα Παπανδρέου.

  Ο “Ψηλός” είναι από αυτούς, που οι γνωρίζοντες πρόσωπα και καταστάσεις στα Χανιά, υποστηρίζουν εδώ και πολύ καιρό πως “έκλεισε” από νωρίς την συμφωνία με το νέο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, εξασφαλίζοντας μια θέση – από τις έξι συνολικά – του ψηφοδελτίου

  Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, αποκλειστικές πληροφορίες του Kriti360, αποκάλυψαν ουσιαστικά, το όπως όλα δείχνουν, δεύτερο γυναικείο πρόσωπο, το οποίο θα περιλαμβάνεται εκτός απροόπτου, στο “πράσινο” ψηφοδέλτιο στις επικείμενες εθνικές εκλογές. Ο λόγος για την πρόεδρο των Τρίτεκνων οικογένειων στα Χανιά, αλλά και επί σειρά ετών, ενεργότατου μέλους του κόμματος στα τοπικά – κοινωνικά δρώμενα, κ. Μαρία Χελιουδάκη. Η κ. Χελιουδάκη, δέχθηκε πρόταση, την οποία η ίδια χαρακτήρισε ως ιδιαιτέρως τιμητική, για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του νομού Χανίων για το ΠΑΣΟΚ. Μαζί λοιπόν με την πρώην βουλευτή του κόμματος, κ. Λίτσα Κουρουπάκη, θα είναι – όπως επαναλαμβάνουμε – είναι τα δεδομένα αυτή την ώρα, οι δυο γυναίκες που θα “κατεβάσει” το κόμμα στα Χανιά.

  Από εκεί και πέρα, αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον έχει και η κάλυψη των άλλων τεσσάρων θέσεων του ψηφοδελτίου. Προφανώς, μεταξύ των ονομάτων που η κάθοδος τους θα πρέπει να θεωρείται κάτι παραπάνω από δεδομένη – “κλειδωμένη”, είναι αυτή του Περιφερειακού Σύμβουλου και τέως θεματικού Αντιπεριφερειάρχη, κ. Τάσου Κουρουπάκη. Ο “Ψηλός” είναι από αυτούς, που οι γνωρίζοντες πρόσωπα και καταστάσεις στα Χανιά, υποστηρίζουν εδώ και πολύ καιρό πως “έκλεισε” από νωρίς την συμφωνία με το νέο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, εξασφαλίζοντας μια θέση – από τις έξι συνολικά – του ψηφοδελτίου.

  Σοφιανός και Πρασιανάκης το… συζητούν 

  Πέραν του κ. Κουρουπάκη, ολοένα και πιο πολλές πληροφορίες συγκλίνουν στην περίπτωση του προέδρου του Τμήματος Δυτικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος [Τ.Ε.Ε.], κ. Σπύρου Σοφιανού, ο οποίος φέρεται και αυτός, να βρίσκεται μισό βήμα, πριν από το να είναι τελικά υποψήφιος, στις επόμενες εκλογές. Πηγές από το τοπικό ΠΑΣΟΚ αναφέρουν ακόμη, πως ένας ακόμη νέος άνθρωπος με “βαρύ” επώνυμο, βρίσκεται σε προχωρημένες διερευνητικές επαφές με την Χαριλάου Τρικούπη, για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο των Χανίων. Ο λόγος για τον υιό του πρώην βουλευτή Χανίων του ΠΑΣΟΚ, γνωστού δικηγόρου και ιστορικού στελέχους του κόμματος, κ. Γιώργου Πρασιανάκη. Ο επίσης δικηγόρος στο επάγγελμα, κ. Νίκος Πρασιανάκης, συνομιλεί – όπως μαθαίνουμε – με το επιτελείου του προέδρου, κ. Νίκου Ανδρουλάκη, ο ίδιος ο πρόεδρος φέρεται να τον… θέλει πολύ στο ψηφοδέλτιο, πλην όμως αυτών, η τελική απόφαση, δεν δείχνει ακόμη να έχει ληφθεί. Δυο ακόμη ονόματα που ακούγονται, ολοένα και περισσότερο, είναι αυτά του επιχειρηματία, Πέτρου Χατζησταύρου αλλά και του πρώην προέδρου του ΕΒΕΧ, κ. Γιάννη Μαργαρώνη

  Η κ. Χελιουδάκη, δέχθηκε πρόταση, την οποία η ίδια χαρακτήρισε ως ιδιαιτέρως τιμητική, για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο του νομού Χανίων για το ΠΑΣΟΚ. Μαζί λοιπόν με την πρώην βουλευτή του κόμματος, κ. Λίτσα Κουρουπάκη, θα είναι – όπως επαναλαμβάνουμε – είναι τα δεδομένα αυτή την ώρα, οι δυο γυναίκες που θα “κατεβάσει” το κόμμα στα Χανιά.

  Σε κάθε περίπτωση το πολιτικό – κομματικό τοπίο, σύντομα θα έχει ξεκαθαρίσει, καθώς στις προθέσεις της Χαριλάου Τρικούπη, είναι οι υποψηφιότητες να “κλείσουν” και οι εκλεκτοί της, να ξεκινήσουν άμεσα, την προεκλογική τους εκστρατεία, με δεδομένο ότι ο προεκλογικός χρόνος θα είναι πυκνός και το ΠΑΣΟΚ, δεν έχει χρόνο για χάσιμο, τόσο γενικότερα σε εθνικό επίπεδο, όσο και πιο ειδικά σε επίπεδο Κρήτης αλλά και σε αυτό των Χανίων.

   

   

   

   

   

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ