More

    Portobello γεμιστά με κολοκύθα και κατσικίσιο τυρί από τον Ηρακλή Ρόζη

    Ορεκτικό που θα γλείφεις ακόμη και τα δάχτυλα προτείνει ο Ηρακλής Ρόζης, από την Ολλανδία.

    Ο Κρητικός σεφ, «μοιράζεται» με τους αναγνώστες του eparxies.gr ένα λαχταριστό ορεκτικό που μπορείτε να συνοδεύσετε με οποιοδήποτε κυρίως πιάτο ή να το απολαύσετε και μόνο του, αφού είναι ιδιαίτερα χορταστικό αλλά και υγιεινό.

    Πρόκειται για μανιτάρια Portobello γεμιστά, με γλυκιά κολοκύθα και κατσικίσιο τυρί.

    ΥΛΙΚΑ

    Μανιτάρια Portobello

    200γρ. Γλυκιά κολοκύθα

    Λευκά μανιτάρια

    1 Ξερό κρεμμύδι

    3 σκελίδες σκόρδο

    4 φέτες ψωμί του τοστ ή κρουτόν

    Μαϊντανός

    Ελαιόλαδο

    Αλάτι

    Πιπέρι

    Κατσικίσιο τυρί

    Δενδρολίβανο

    2 φύλλα δάφνης

    Λευκό κρασί

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Παίρνουμε ένα κουταλάκι και κυκλικά αδειάζουμε τα μανιτάρια Portobello (βγάζουμε την ψίχα). Ωστόσο, κρατάμε τα κοτσάνια διότι θα χρειαστούν για τη γέμισή μας.

    Κόβουμε τη γλυκιά κολοκύθα σε μικρά τετράγωνα κομματάκια (καρέ), τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και προσθέτουμε δενδρολίβανο, δύο φύλλα δάφνης, δύο σκελίδες σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και «ραντίζουμε» λίγο ελαιόλαδο. Αφού τα ανακατέψουμε, τα βάζουμε να ψηθούν σε προθερμασμένο  φούρνο για περίπου 15 λεπτά στους 180 βαθμούς.

    Αφαιρούμε την κόρα από 4 φέτες ψωμί του τοστ και τις κόβουμε, επίσης σε καρεδάκια, βάλουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, μυρωδικά της αρεσκείας μας, τα ανακατεύουμε και τα ψήνουμε για περίπου 4 λεπτά.

    Παράλληλα, σωτάρουμε μαζί το ξερό κρεμμύδι, αφού το ψιλοκόψουμε, τα λευκά μανιτάρια και τα κοτσάνια από τα μανιτάρια Portobello, που επίσης είναι ψιλοκομμένα. Σβήνουμε με λευκό κρασί και προσθέτουμε τη γλυκιά κολοκύθα και τα κρουτόν.

    Για έξτρα γεύση, μπορούμε να βάλουμε σε ένα μπολάκι ψιλοκομμένα μαϊντανό και μία σκελίδα σκόρδο, λίγο ελαιόλαδο και αφού τα ανακατέψουμε, να τα ρίξουμε στο μείγμα μας.

    Τα ανακατεύουμε πολύ καλά όλα μαζί και μετά γεμίζουμε τα μανιτάρια Portobello. Αφού λοιπόν γεμίσουμε όλα τα μανιτάρια μας, προσθέτουμε από πάνω το κατσικίσιο τυρί ούτως ώστε να «σκεπαστούν».

    Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά το τυρί και το σπεσιαλιτέ ορεκτικό σας είναι έτοιμο.

    Καλή σας όρεξη…

     

     

    Δείτε ΕΔΩ περισσότερα από το Kriti360.gr 

    googlenews Kriti360

    Ακολουθήστε το kriti360.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ