More

  ΠΡΟΣΟΧΗ: Παρανοϊός σε έξαρση…

  Γράφει η Άννα Σαματά…

  Μαζεμένες μας έπεσαν οι εξελίξεις τις τελευταίες μέρες και δεν ξέρουμε από πού να ξεκινήσουμε τη διχόνοια και την παράνοιά μας…

  Από τη μία, στη Λέσβο οι “Μουτζούρηδες” υποδέχθηκαν τα ΜΑΤ με σκουπιδιάρικα του Δήμου για να εμποδίσουν να ξεκινήσουν οι εργασίες δημιουργίας κλειστών δομών στο Διαβολόρεμα και αλλού. Άκου τώρα όνομα. Απολύτως κατάλληλο να περιγράψει έναν χώρο που θα θέλαμε να κλείσουμε όλους αυτούς τους “λαθρο” που μπαίνουν με το έτσι θέλω στη χώρα μας γιατί -πέραν πάσης αμφιβολίας- αυτό είναι το μέλλον που αναζητούν.

  Φυσικά, με την έξαρση του κορωνοϊού, το προβληματάκι αυτό ξεχάστηκε. Τα ΜΑΤ απεχώρησαν, οι “Μουτζούρηδες” πανηγύρισαν με τη δήθεν νίκη τους ενώ οι εργασίες στο Διαβολόρεμα συνεχίζονται.

  Με το που ξέσπασε το πρώτο ευρωπαϊκό κρούσμα του κορωνοϊού, δόξα τω Θεώ, βρήκαμε άλλο θέμα να μας απασχολεί και να μας διχάζει: η ακύρωση όλων των καρναβαλιών της χώρας. Στην αρχή, ο δήμαρχος Ρεθύμνου βγήκε στα κανάλια ωρυόμενος για την οικονομική καταστροφή της πόλης.

  Την ίδια ώρα, σύλλογοι ανά την Ελλάδα ανακοίνωσαν ότι γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την απόφαση του Υπουργείου ενώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επικράτησε ένας νέος “εμφύλιος” σχετικά με αυτούς που τους αρέσει να “ζουν επικίνδυνα” εις βάρος των ευπαθών ομάδων.

  Κάπως έτσι και με πλήρη απουσία ενσυναίσθησης για το συνάνθρωπο που ανήκει σε μια ευπαθή ομάδα και που πιθανώς να του κοστίσει τη ζωή εάν έρθει σε επαφή με τον κορωνοϊό που εξαπλώνεται ραγδαία, οι καρνιβαλιστές βγήκαν -ως άλλοι καΝιβαλιστές- στους δρόμους και πάρταραν ανελέητα. Κανένα έλεος και κανένας σεβασμός σε κανένα κυβερνητικό μέτρο, τη στιγμή που σχολεία, πανεπιστήμια και νοσοκομεία κλείνουν ενώ οι ακυρώσεις τουριστών έρχονται με ταχύτητα φωτός. Αλλά εμείς -οι υγιείς, οι άνετοι- τα ξέρουμε όλα και, όπως πάντα άλλωστε, η γνώμη μας υπερέχει όλων των αποφάσεων του κράτους.

  Φυσικά, για να μην ξεχνάμε και το DNA μας, ήδη -με το άκουσμα του πρώτου κρούσματος στην Ευρώπη- εξαφανίσθηκαν οι μάσκες στα φαρμακεία ενώ οι επιτήδειοι, δήθεν διορισμένοι από το Υπουργείο Υγείας, ξεκίνησαν την “ενημέρωση” των ηλικιωμένων, ξαφρίζοντας ό,τι πολύτιμο υπάρχει πάνω και κάτω από το στρώμα τους.

  Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, ο “κουμπάρος” Ερντογάν “αξιοποιώντας” την εισβολή στο Ιντλίμπ της Συρίας, γέμισε τα περίχωρα των συνόρων του Έβρου με “πρόσφυγες” που ως δια μαγείας κατάφεραν να βρεθούν στα σύνορα εντός μισαώρου από την εισβολή στην πόλη.

  Φυσικά, δε χάσαμε χρόνο ούτε σε αυτό: προφανώς και διοργανώθηκαν συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα υπέρ της φιλοξενίας προσφύγων ενώ ταυτόχρονα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήδη μπορούσες να βάλεις το σημαιάκι της Ελλάδας στο προφίλ σου, τραγουδώντας εμβατήρια τύπου “Παιδιά της Ελλάδος, παιδιά” ενώ διοργανώθηκαν ταχύρρυθμα τμήματα εκμάθησης πλεξίματος για τα φανταράκια που είναι στα σύνορα και εμποδίζουν την εισβολή.

  Την ίδια στιγμή, στα ΜΜΕ ο αγαθούλης ο Μάνεσης “παραιτήθηκε” αφού ο Alpha καλέστηκε από το ΕΣΡ επειδή παρουσίασε εικόνες της Ειδομένης του 2015 ως εικόνες των συνόρων σήμερα. Φυσικά, όλη την ευθύνη την είχε ο Μάνεσης διότι αδιαμφισβήτητα ο ίδιος βρήκε τις φωτογραφίες που παρουσίαζε στην εκπομπή του ενώ το κανάλι σφύριζε αδιάφορα προπαγανδίζοντας την κατάσταση και φανατίζοντας τους Έλληνες.

  Ευτυχώς, οι γυναίκες φούρνιζαν και έστελναν ψωμί ζεστό στα σύνορα ενώ κάποιοι άλλοι ζέσταιναν το γαλατάκι του προσφυγόπουλου που πεινούσε. Όχι εκείνου του λαθρομεταναστοπροσφυγόπουλου που κάποιος Ελληνάρας βρήκε το ριγέ του το καλτσάκι στο καλάμι ψαρέματος αλλά του άλλου που γεννήθηκε από μία μαμά που δε “γκαστρώσαμε εμείς στα νησιά”, όπως πολύ αντικειμενικά παρουσίασε ο Χριστιανός στην προκυμαία της Λέσβου, σε μία βάρκα εγκαταλελειμμένη (!!!) από το Λιμενικό.

  Όμως, τελικά όλα καλά. Γέμισαν κόσμο εκεί στον Έβρο και οι ξενοδόχοι έτριβαν τα χέρια τους που θα γέμιζαν τα δωμάτιά τους με αστυνομικούς και συνοριοφύλακες που, όμως, εκείνοι δε θα άφηναν κανέναν να μπει να τους πιάσει στον ύπνο και να τους χτυπήσει.

  Έλα, όμως, που τους τη χάλασε το πλοίο Superfast XI. Έτσι, ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Θράκης έστειλε επιστολή στον Υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη να του ζητήσει “συγγνώμη” που του έριξαν άκυρο για το τριημεράκι της Καθαράς Δευτέρας που είχαν ήδη κλείσει τα πελατάκια τους και πλέον μπορούν να φιλοξενήσουν τους Έλληνες αστυνομικούς και τα σώματα ασφαλείας εις ένδειξη τόσο πατριωτική που φυσικά θα έπρεπε να πληρωθεί με το αζημίωτο από το ελληνικό κράτος. Εκεί στον Έβρο μπερδεύουν λίγο τις λεξούλες που η μία γράφεται με Β και η άλλη με Υ (Έβρος-Ευρώ), αλλά θα το ξεπεράσουν.

  Άλλωστε, όλοι αυτοί που θα βοηθήσουν στα σύνορα, όσο να πεις, νηστικοί δε θα μείνουν. Θα τον αφήσουν τον οβολό τους στην περιοχή.

  Κάπου εδώ μπαίνει στη συζήτηση και η κουβέντα σχετικά με τη “μεγαλοψυχία” των νησιωτών εναντίον των κλειστών δομών που θα δημιουργηθούν και θα τους πάρουν το μονοπώλιο που μέχρι πρότινος είχαν στη “διαχείριση της κρίσης”.

  Εν τέλει, όλα καλά. Ο Κυριάκος, πολύ σωστά, κάλεσε την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον Έβρο, συμμετείχαν σε ένα κοινό διάγγελμα σχετικά με το τίνος είναι τελικά τα σύνορα που φυλάμε, καταλήξαμε στο ότι είναι ευρωπαϊκά, καβαντζώσαμε τα 700 εκατομμυριάκια και η “μάχη” στα σύνορα συνεχίζεται.

  Φυσικά, η Τουρκία συνεχίζει να χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση με δισεκατομμύρια για να “διαχειριστεί” το προσφυγικό που η ίδια δημιουργεί αλλά αυτό είναι … αλλουνού παπά Ευαγγέλιο.

  Και για να μη νομίζετε ότι εμείς εδώ στην Κρήτη είμαστε τίποτα άκαρδοι τύποι που δε μας ενδιαφέρει τι γίνεται στην άλλη άκρη της Ελλάδας, να σας ενημερώσω ότι βρέθηκαν εθελοντές να πάνε να φυλάξουν -ως άλλοι Ακρίτες- τα σύνορα της χώρας. Εντάξει, στην αρχή τους είπαν ότι γίνεται με τη μέριμνα του στρατού και έψαχναν τις φόρμες παραλλαγής τους αλλά εν τέλει η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Κρήτης τούς άδειασε. Τουλάχιστον, μπορεί να γεμίσουν τα ξενοδοχεία της Θράκης και να είναι όλοι ευχαριστημένοι.

  Φυσικά, μην ξεχάσουμε να παραλείψουμε ότι είναι πιθανό αρκετοί από αυτούς που τώρα νομίζουν ότι πάνε εκδρομούλα να είναι τόσο πατριώτες όσο όταν τους ζητήθηκε να υπηρετήσουν στα σύνορα και έβαλαν βύσμα το μπάρμπα απ’ την Κορώνη για να έρθουν στο Μάλεμε. Ονόματα δε λέμε, οικογένειες δε θίγουμε, έχουμε και τον άτιμο τον GDPR και πρέπει να προσέχουμε.

  Αυτά τα ολίγα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες και η απορία η δική μου είναι μία: για ποιο λόγο αναζητούσαμε έναν Τσίπρα που κυριολεκτικά και μεταφορικά “πετούσε χαρταετό” την ώρα που γίνονταν όλα αυτά στα σύνορα αντί να αναζητήσουμε τον κύριο υπεύθυνο για όλα αυτά, τον μικρούλη Γιωργάκη που επί κυβερνήσεως Σημίτη το 2003 υπέγραψε το Δουβλίνο 2 και σήμερα τρέχουμε και δε φτάνουμε;

  Αλλά ξέχασα… είμαστε Έλληνες και η μνήμη μας είναι λίγο καλύτερη από εκείνη του χρυσόψαρου.

  Το αποδεικνύουμε, άλλωστε, σε κάθε εκλογική αναμέτρηση.

  ΠΡΟΣΟΧΗ: Παρανοϊός σε έξαρση…

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ