More

  “Εικαστικές εκτοξεύσεις” δια χειρός Κώστα Ευαγγελάτου

  Ο.Χ.
  Επιμέλεια Όλγα Χναρά…
  Από το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019 παρουσιάζεται στο POLIS
  ART CAFE, Πεσμαζόγλου 5 και Πανεπιστημίου, στο Αίθριο της Στοάς του βιβλίου, η έκθεση του ζωγράφου, λογοτέχνη, θεωρητικού τέχνης Κώστα Ευαγγελάτου, με τίτλο “Εικαστικές Εκτοξεύσεις”. Ο καλλιτέχνης κάθε Σάββατο στις 5.30 μ.μ. θα ξεναγεί τους φιλότεχνους. Η έκθεση με χαρακτηριστικές ζωγραφικές και ψηφιακές συνθέσεις θα διαρκέσει μέχρι 20 Ιανουαρίου 2020. 

  O γνωστός ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς που έχει μελετήσει τα εκθέματα της έκθεσης επισημαίνει για τις “Εικαστικές εκτοξεύσεις” του Κώστα Ευαγγελάτου:
  ‘’Με ακρίβεια και δεξιοτεχνία στην αναπαράσταση o Kώστας Ευαγγελάτος διατηρεί το μεγαλείο στην υπερβατικότητα και στην τεχνική οντότητα των αποδόσεων του. Οι καταθέσεις του προέρχονται από στοχαστικές σκέψεις. Απεικονίζουν με παραστατικό τρόπο αντιστίξεις με σημειογραφίες και αρχετυπικές εικόνες. 

  Ανακαλούν αναφορές με νοήματα και μηνύματα για το κοινό. Τα πρόσωπα, οι σωματογραφίες, οι ανθογραφίες και τα σχήματα εμπεριέχουν μια ενοποιητική γραμμή που ως αντίληψη αποκαλύπτει ένα βαθυστόχαστο περιεχόμενο δεδομένων.

  Στον πυρήνα της τεχνοτροπίας του βρίσκεται ως φιλοσοφία ζωής η επικοινωνία με τον χώρο του σημερινού και του παρελθοντολογικού σημαίνοντος.

  Οι αφηγήσεις με έντονες χρωματικές απολήξεις διευρύνουν την εξιχνίαση ανάμεσα στο πριν και στο τώρα. Συγκροτούν σημασιολογικές ερμηνείες με αφετηρίες που αναδεικνύουν σημάνσεις ερεθισμάτων και επηρεασμών . 

  Με τον κ. Ντάνυ Μαρτζώκα


  Καθορίζουν μια διαχείριση που επιδεικνύει τις συνεπαγόμενες συναισθηματικές και βιωματικές αυξομειώσεις. Τα επιτεύγματα που παρακολουθούμε πολλαπλασιάζουν αναβιώσεις από μια ονειρική ατμόσφαιρα νοσταλγίας και αναπόλησης με συναφή μετάλλαξη και συγκροτημένη ταυτότητα. 


  Επαναπροσδιορίζουν διαβαθμίσεις που ελέγχουν την προοπτική των προσανατολισμών, ενώ παράλληλα προσδίδουν στις συλλήψεις δοτική εμβληματική έμφαση Χάρη στην εσωτερικότητα που συντονίζεται με ογκολογική βαρύτητα η θέαση των πτυχών αντιπαραθέτει με πειστικότητα στιγμές ποικίλων αισθητικών όψεων. 

  Ο καλλιτέχνης αφομοιώνει τα επίπεδα της προχωρημένης παραστατικότητας καθώς κινητοποιεί σχεδιαστικά αρμονικές κατανύξεις.

  Με τον κ. Βασίλη Χατζηιακώβου


  Η αισθητική παρέμβαση του συμπληρώνεται με χρωματικές διαβαθμίσεις αξιώσεων, που εύληπτα αναπαράγουν αλλεπάλληλες επεμβάσεις στην συνειδητή υφή των εμπνεύσεων του. Ο συνειρμικός κόσμος του διεισδύει ευπρόσδεκτα σε μια συλλογικότητα που κατευθύνει σε μοτίβα οριοθέτησης .


  Οργανώνει ευρηματικά ένα αυθύπαρκτο και πολύσημο κύκλο εικαστικών διατυπώσεων.’’
  Στις photos ο Κώστας Ευαγγελάτος με τον εκδότη, υπεύθυνο των εκδηλώσεων Βασίλη Χατζηιακώβου και τον καλλιτέχνη Ντάνυ Μαρτζώκα στο Polis Art Cafe μετά το στήσιμο της πολυεπίπεδης έκθεσης.
   
  Είσοδος ελεύθερη.
   

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Κορωνοϊός: «Μην πάτε στις δουλειές σας αύριο» – Η σύσταση του υπ. Εργασίας – Ποιες περιοχές αφορά

  Αυστηρή σύσταση στους εργαζόμενους οικισμών του δήμου Θηβαίων και της τοπικής ενότητας Λουκισίων στο νομό Ευβοίας, να παραμείνουν στις οικίες τους απευθύνει το υπουργείο Εργασίας.Συγκεκριμένα, το...

  Φροντίδα υγείας σε αθλητές, αθλούμενους και εργαζόμενους στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού

  Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψε ο Λευτέρης Αυγενάκης με την ΑΕΜΥ, που προσφέρει τις ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της...

  Που θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη ψεκασμούς για τον δάκο η Π.Ε.Ηρακλείου

  Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου γνωστοποιεί ότι με την προϋπόθεση των κατάλληλων καιρικών συνθηκών θα ξεκινήσει  δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίαςΤην Πέμπτη...

  Ναύσταθμος Σούδας: Το μεγάλο στοίχημα για το Πολεμικό Ναυτικό – Δυναμική απάντηση στη «Γαλάζια Πατρίδα» του Ερντογάν – Ο ρόλος των ΗΠΑ

  Ουσιαστικά η αναβάθμιση της Σούδας θα σηματοδοτεί τη δυναμική «έξοδο» του Πολεμικού Ναυτικό από το «κλειστό» Αιγαίο στην ανοιχτή θάλασσα της Μεσογείου. Εγχείρημα όχι...