Ακολουθήστε το Kriti360 στο Facebook για να μην χάνετε είδηση!

Δωρεάν προβολή της ταινίας ”Εκεί που κλαίνε οι Ελιές”,  διοργανώνει το  Σάββατο 29 Νοεμβρίου στις 5 μ.μ., στον Κινηματογράφο Αττικόν  η Πρωτοβουλία ενεργών πολιτών Χανίων ”Οξυγόνο’ με αφορμή την  Διεθνής Ημέρα Αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό Λαό.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση:

“Η Διεθνής Ημέρα Αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό Λαό γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Νοεμβρίου, σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που ελήφθη το 1977, με σκοπό να κάνει γνωστό στο διεθνές κοινό το παλαιστινιακό πρόβλημα .

Η φετινή Διεθνής Ημέρα Αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό Λαό, επίκαιρη όσο ποτέ, βρίσκει τη Γάζα αιματοβαμμένη από έναν τριετή πόλεμο και  Γενοκτονία.

Στα πλαίσια αυτά η Πρωτοβουλία ενεργών πολιτών Χανίων ”Οξυγόνο”, διοργανώνει δωρεάν προβολή, με την ταινία

”Εκεί που κλαίνε οι Ελιές”, το  Σάββατο 29 Νοεμβρίου στις 5 μ.μ., στον Κινηματογράφο Αττικόν .

Κυκλοφόρησε το 2024 σε Σκηνοθεσία: Zaya Benazzo, Maurizio Benazzo .

Η ταινία είναι ένα εργαλείο για την ευαισθητοποίηση και την αλληλεγγύη προς τους Παλαιστίνιους.

Είναι μια όμορφη, συγκλονιστική, σπαρακτική ταινία για τους αγώνες και την ανθεκτικότητα του παλαιστινιακού λαού υπό την ισραηλινή κατοχή. Εξερευνά θέματα απώλειας, τραύματος και αναζήτησης δικαιοσύνης. Περιλαμβάνει επίσης τον Δρ. Γκαμπόρ Ματέ που προσφέρει εργασία θεραπείας τραυμάτων σε μια ομάδα Παλαιστινίων που βασανίστηκαν στις ισραηλινές φυλακές.

Δίνει φόντο στην τρέχουσα κρίση στο Ισραήλ/Παλαιστίνη και φέρνει στο φως τις ζωές των ανθρώπων που γνώρισαν οι συντελεστές στο ταξίδι τους το 2022 στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Οι καθολικά ανθρώπινες ιστορίες τους μιλούν για πόνο μεταξύ γενεών, τραύμα και ανθεκτικότητα. “Ελπίζουμε να αγγίξουν την καρδιά σας, να προκαλέσουν συμπόνια και κατανόηση και να οδηγήσουν σε μια  δικαιοσύνη. Διότι χωρίς δικαιοσύνη, η ειρήνη παραμένει ένα κενό σύνθημα”.

Πρωτοβουλία ενεργών πολιτών Χανίων  «ΟΞΥΓΟΝΟ» τους.”