More

  “Όχι” Μ. Δομαζάκι στην ενεχυρίαση των μετοχών της Creta Farm

  Κάθετα αντίθετος στην απαίτηση των τραπεζών να δώσει ως ενέχυρο τις μετοχές που ελέγχει στην Creta Farms είναι ο εκ των βασικών μετοχών της αλλαντοβιομηχανίας Μάνος Δομαζάκις.

  Αυτό ανέφερε και στον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, κατά την πρωινή συνάντηση που είχαν, στο γραφείο του υπουργού.

  Η συνάντηση διήρκεσε λιγότερο από μισή ώρα, ενώ το επόμενο ραντεβού του υπουργού με τον έτερο μεγαλομέτοχο της Creta Farms, Τάκη Δομαζάκη, έχει οριστεί για το μεσημέρι.

  Σε δηλώσεις του στο Capital.gr, ο κ. Μάνος Δομαζάκις επιβεβαίωσε ότι δεν δέχεται να ενεχυριάσει μετοχές. Για τα τεκταινόμενα στην εταιρεία, ανέφερε ότι χρειάζεται ένεση ρευστότητας τουλάχιστον 5 έως 7 εκατ. ευρώ.

  Σημειώνεται ότι οι τράπεζες έχουν εξασφαλίσεις μόλις για το 19% των μετοχών της εταιρείας για δάνεια ύψους άνω των 100 εκατ. ευρώ που έχουν χορηγήσει στην Creta Farms.

  Νωρίτερα, το Capital. gr μετέδιδε:

  Αντικείμενο αυτού του νέου γύρου διαδοχικών επαφών του υπουργού με τους κ.κ. Μάνο και Τάκη Δομαζάκη, είναι η καθυστέρηση στην υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει οι μεγαλομέτοχοι της Creta Farms πριν από τρεις εβδομάδες με την υπογραφή του MoU για τη διάσωση της εταιρείας.

  Για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει οι αδελφοί Δομαζάκη έκανε λόγο χθες ο υπουργός κ. Γεωργιάδης στη συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα “Καθημερινή”. Τι είπε; Ότι οι οι μέτοχοι της εταιρείας δεν έχουν δείξει την διάθεση να παράσχουν τις αναγκαίες εγγυήσεις προς τις τράπεζες. Δηλαδή δεν έχουν βάλει ακόμη ενέχυρο τις μετοχές τους. Και σημείωσε: “οι ιδιοκτήτες της Creta Farms θα πρέπει τις επόμενες ημέρες να αποφασίσουν σοβαρά εάν θα παράσχουν τις αναγκαίες εγγυήσεις στις τράπεζες ώστε να έχουν το αναγκαίο κεφάλαιο για να μπορεί να είναι η επιχείρηση σε λειτουργία ή εάν θα αποφασίσουν ότι θέλουν να ρισκάρουν μόνοι τους.”

  Το Capital.gr προσπάθησε να επικοινωνήσει επανειλημμένως με τους κ.κ. Μάνο και Τάκη Δομαζάκη κάτι που δεν κατέστη δυνατόν.

  Επισήμως πάντως η εταιρεία έκανε γνωστό πριν από λίγα εικοσιτετράωρα πως ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για τη μεταβίβαση του συνόλου των σημάτων και δικαιωμάτων ευρεσιτεχνίας που αφορούν στις δραστηριότητες της εταιρείας από την κυπριακή NOVAPLOT στην ίδια την εταιρεία. Επίσης σημείωσε ότι η Οικονομική Διεύθυνσή της έχει ανατεθεί στην PwC, καθήκοντα CRO/Monitoring Trustee έχουν ανατεθεί στην Ernst & Young, στην οποία έχει ανατεθεί και η διαδικασία εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή. Συνέπεια της υπογραφής της συμφωνίας MoU, οι Πιστώτριες Τράπεζες επανέφεραν τα επίπεδα factoring στα προ κρίσης επίπεδα, ενώ “επιδεικνύουν ανοχή στις συμβάσεις εκχώρησης εμπορικών απαιτήσεων για εύλογο χρονικό διάστημα έως την είσοδο στρατηγικού επενδυτή στην εταιρεία, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

  Ωστόσο πουθενά στην ανακοίνωση δεν γίνεται λόγος για την… ταμπακιέρα. Για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η εταιρεία, το ύψος των κεφαλαίων που απαιτούνται ώστε να μην αναγκαστεί να σταματήσει να λειτουργεί και να κατεβάσει ρολά, λόγω της έλλειψης πρώτων υλών, αλλά και των υψηλών εμπορικών της υποχρεώσεων.

  Στο μέτωπο του ενδιαφέροντος επενδυτών, αυτό είναι αυξημένο. Ήδη 15 επενδυτικά σχήματα, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την κρητική αλλαντοβιομηχανία. Με την EY να στέλνει μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα πληροφοριακό δελτίο με τα βασικά μεγέθη της αλλαντοβιομηχανίας και το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας για την πώληση της.

   capital.gr 

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Περιφέρειας Κρήτης: Πρόγραμμα για την προφύλαξη από τον SARS-COV-2  

  Μετά την εκπαίδευση χιλιάδων εργαζομένων στον τουρισμό και την εστίαση το επιμορφωτικό πρόγραμμα για την προφύλαξη από τον SARS-COV-2 επεκτείνεται στους εργαζομένους στις πύλες...

  Σφακιά: Έλληνες και ξένοι τουρίστες κατέκλυσαν την περιοχή (Pics)

  Mε τις βαλίτσες ανά χείρας Έλληνες και ξένοι τουρίστες κατέκλυσαν το Σάββατο 4 Ιουλίου τα Σφακιά.Από την 1η του μήνα όποτε και απελευθερώθηκαν οι...

  Γυναίκα πνίγηκε σε παραλία της Αλμυρίδας

  Άλλος ένας πνιγμός σημειώθηκε στην Κρήτη το Σάββατο 4 Ιουλίου.Μία γυναίκα έχασε τη ζωής της ενώ κολυμπούσε στην παραλία, της Αλμυρίδας στα Χανιά.Η ηλικιωμένη...

  Βασίλης Κικίλιας: 25 επιπλέον κλίνες Μ.Ε.Θ., στην Κρήτη – 650 προσλήψεις υγειονομικών

  Είκοσι πέντε επιπλέον κλίνες Μονάδές Εντατικής Θεραπείας στην Κρήτη ως το τέλος του έτους ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο...