More

  "Το θέμα ξεκίνησε από τα Χανιά – Ένας αγώνας δικαιώθηκε"

  Ο αρχαιολόγος Μιχάλης Ανδριανάκης γράφει για την δικαίωση του Δήμου Χανίων και άλλων 4 Δήμων στην χώρα από το ΣτΕ το οποίο κήρυξε άκυρη η μεταβίβαση 10.119 ακινήτων του Δημοσίου στην ΕΤΑΔ

  Γράφει λοιπόν ο γνωστός αρχαιολόγος και πρώην προϊστάμενος της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Χανίων:
  Ο Δημήτρης Φραγκάκης, γραμματέας τότε του Δήμου Χανίων, αποκάλυψε το θέμα της παραχώρησης μνημείων και άλλων στοιχείων της Δημόσιας Περιουσίας στο Υπερταμείο.
  Από μια πρόχειρη έρευνα φάνηκε πως “τίποτα δεν έμενε όρθιο”. Τα πάντα περιλαμβανόταν χωρίς διάκριση στα “προς εκποίηση”.
  Μιλήσαμε με άλλες περιοχές της χώρας και με το Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων. Το θέμα άρχισε να παίρνει πανελλήνιες διαστάσεις με την παρέμβαση του ΣΕΑ. Γράφτηκαν πολλά άρθρα και αναρτήσεις σχετικά. Το βάρος το πήραν εδώ Ομάδες, όπως οι “Πολίτες Χανίων ενάντια στην εκποίηση της Δημόσιας περιουσίας”“Χανιά, όχι στο θάψιμο της Ιστορίας μας” και πολλοί ενεργοί πολίτες στο Facebook με μια έντονη δραστηριοποίηση.
  Ενεργοποιήθηκε και ο Δήμος Χανίων και ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων.
  Η υπόθεση στηρίχθηκε ενεργά από τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και από τα άλλα ΜΜΕ γενικότερα.
  Η υπόθεση άρχισε να εξελίσσεται σε πρόβλημα για τα συναρμόδια Υπουργεία. Προσπάθησαν κάποιοι να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Είπαν πως πρόκειται για fake news, πως δεν είναι έτσι τα πράγματα, πως “έφταιγαν άλλοι” και τέλος πως η τότε Κυβέρνηση έλυσε το πρόβλημα με νομοθετική ρύθμιση.
  Και κάποιοι μας αντιμετώπισαν εχθρικά, λες και αυτό που κάναμε δεν ήταν στην πραγματικότητα στήριξη στην Κυβέρνηση απέναντι στις παράλογες απαιτήσεις της Τρόικας (ή “των Θεσμών”).
  Η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, στο οποίο προσέφυγαν ο ΣΕΑ, ενδιαφερόμενοι Δήμοι (μεταξύ αυτών και των Χανίων) και άλλοι φορείς, όπως ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων, δικαίωσε όλους όσους -χωρίς προσωπικά, ή πολιτικά συμφέροντα- έθεσαν το πολύ σοβαρό αυτό θέμα.
  Αποδεικνύεται εκ των υστέρων πως όσα μας είπαν για τις ενέργειες που έγιναν, ήταν Fake news. Και πως “υπάρχουν δικαστές στην Ελλάδα”. Ένας αγώνας δικαιώθηκε.
  Τώρα απομένουν να γίνουν ανάλογες ενέργειες και για το επιχειρούμενο ξεπούλημα των τριών ιστορικών κτηρίων στο λόφο Καστέλι από το Ανώτατο Ίδρυμα, ενέργεια η οποία πιστεύω πως θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα”.
   

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Μάχη για τη ζωή του δίνει νεαρός μετά από νέο απίστευτο τροχαίο στην Κρήτη (pics)

  Στον Περιφερειακό της Ιεράπετρας...Ένα πολύ σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην Περιφερειακή οδό της Κύπρου στην Ιεράπετρα, όπως αναφέρει το radiolasithi.gr .Ένας...

  Δείπνο Θεοχάρη, Φραγκάκη με τουριστικούς και επιχειρηματικούς φορείς, στο ενετικό λιμάνι των Χανίων (pics)

  Σε γνωστό εστιατόριο του ενετικού λιμανιού, βρίσκεται αυτή την ώρα, ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης.Συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του Ε.Ο.Τ. κ. Δημήτρη...

  Γονείς σε ερωτικές στιγμές: 4 τρόποι να αντιδράσετε σωστά όταν το παιδί σας δει

  Το παιδί σας σας έπιασε σε μάλλον ακατάλληλη στιγμή. Πώς το αντιμετωπίζετε; Διαβάστε παρακάτω τρόπους να ξεφύγετε από τη δύσκολη θέσηΝαι, ήρθε η στιγμή...

  Μαζική κινητοποίηση έξω από το ΕΒΕΧ με “στόχο” τον Θεοχάρη

  Το Δ.Σ. του Σωματείου Επισιτισμού χαιρετίζει τα σωματεία που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας για κοινή σύσκεψη με στόχο  να γίνει πράξη το σύνθημα :...