More

    Σαν σήμερα… Θα είχαμε Santa Run! Δυστυχώς μας “τελείωσε”

    Αν γυρίζαμε το χρόνο, λίγα μόνο χρόνια πίσω, τα Χανιά την επόμενη ή τη μεθεπόμενη ημέρα των Χριστουγέννων, ζούσαν το δικό τους “success story”, μ’ έναν θεσμό που έγραψε πραγματικά ιστορία και άφησε εποχή: το Santa Run.

     

    Ένας θεσμός που αγαπήθηκε όσο κανένας άλλος στην πόλη, διαφήμισε επί σειρά ετών τα γιορτινά Χανιά, αλλά και που μετατράπηκε κάποια στιγμή σε πεδίο έντονης αντιπαράθεσης, μεταξύ των ίδιων του των “σπλάχνων”, όσο κι αν αυτό, κάποιοι επιθυμούν να το κρατούν κάτω από το χαλί, ακόμη και σήμερα που το Santa Run, απλώς δεν υπάρχει.

    Το Santa Run είχε περίσσεμα αγάπης, είχε ανθρώπους που το πίστεψαν, το στήριξαν, του αφιέρωσαν πολύ από τον χρόνο τους και κυριολεκτικά το απογείωσαν.

    Έκαναν μια ολόκληρη Ελλάδα, να μιλά κάθε εορταστική περίοδο, για την γυροβολιά των Άι Βασιλήδων στα Χανιά, αποτελώντας παράλληλα και τον σημαντικότερο αιμοδότη της τοπικής αγοράς, κατά την εορταστική περίοδο.

    Θυμίζουμε πως το 2021, λόγω των περιορισμών της πανδημίας του covid-19, η πολυπληθής παρέλαση με τους χιλιάδες Άϊ Βασιλήδες, για πρώτη χρονιά , δεν πραγματοποιήθηκε.

    Κάπου εκεί, ο χρόνος ξεκίνησε να μετρά αντίστροφα, για το “τέλος” του Santa Run!

    Οι διοργανωτές του θεσμού και ο Δήμος Χανίων, πήραν τότε – το 2021- μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία, τους e-σάκους, οι οποίοι, πέτυχαν τον βασικότερο στόχο του “κόκκινου ποταμιού”: την ενίσχυση δηλαδή των ταμείων των ιδρυμάτων που στήριζε τα οκτώ προηγούμενα χρόνια το Santa Run, η οποία έγινε τότε,  έστω και με διαφορετικό τρόπο αλλά και με σαφώς μικρότερο οικονομικό μέγεθος.

    Η στήλη εκείνη την περίοδο, έγραφε πως θα ήταν απώλεια για τα Χανιά, για την κοινωνική αλλά και την οικονομική ζωή της πόλης, ένας τόσο δυνατός θεσμός, μια τόσο σημαντική αιτία που είχε δημιουργηθεί με πολύ κέφι αλλά και κόπο,  για να επισκέπτεται κάποιος τα Χανιά – την εορταστική περίοδο – να “ξεφούσκωνε”.

    Και δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε!

    Ο θεσμός, ξεφούσκωσε…

    Η πανδημία και οι υγειονομικοί περιορισμοί που αυτή είχε θέσει στη ζωή όλων μας, αποτελούν μια παλιά – κακή ανάμνηση και η ζωή, έχει επιστρέψει στους κανονικούς της ρυθμούς.

    Από την πλευρά του Δήμου Χανίων και κυρίως της αρμόδιας Αντιδημαρχίας Τουρισμού,  καταβάλλεται μια σημαντική προσπάθεια ώστε τα Χανιά, να “μπουν”  στον χάρτη του τουρισμού των Χριστουγέννων, ωστόσο το Santa Run, ο θεσμός που “άνοιξε” αυτό το δρόμο, δεν υπάρχει πιά και κανείς δε μιλά γι’ αυτό, σε μια πόλη που επί σειρά 8 ετών, καμάρωνε γ’ αυτό.

    Το γιατί ή τα γιατί χωρούν αρκετή συζήτηση και δεν θα ήταν κακό κάποια στιγμή, το θέμα, να βρει το “χώρο” του, στη δημόσια συζήτηση.

    Το Santa Run πρέπει να το ξαναδούμε εκτός κι αν έχουμε αποφασίσει ως πόλη, πως το τοποθετήσαμε οριστικά, στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

     

                                               Φιλικά και Πάντα Καλοπροαίρετα 

                                                       Ο Κύριος Έπαρχος

     

     

     

    Δείτε ΕΔΩ περισσότερα από το Kriti360.gr 

    googlenews Kriti360

    Ακολουθήστε το kriti360.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ