More

  Σε απόγνωση 2.500 ιδιοκτήτες γυμναστηρίων με 42.000 υπαλλήλους – «Αν δεν ανοίξουμε καταστρεφόμαστε»

  Τέτοια εποχή τα γυμναστήρια ήταν γεμάτα από κόσμο λόγω έλευσης και του καλοκαιριού. Όμως, οι πόρτες των γυμναστηρίων είναι κλειστές με έναν ολόκληρο κλάδο να αναστενάζει. Οι ιδιοκτήτες των γυμναστηρίων εκφράζουν την αγωνία τους

  Την ώρα που η κυβέρνηση προχωρά την αποκλιμάκωση των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, το “χρηματιστήριο” του fitness και του six pack εξακολουθεί ν’ αναστενάζει βλέποντας την άλλοτε ισχυρή μετοχή του να κατρακυλάει εξαιτίας της συνεχιζόμενης αναστολής. Τα γυμναστήρια όλης της χώρας είναι κλειστά.

  Μέχρι αυτή την ώρα, όπως αναφέρει στο newsit.gr o γενικός γραμματέας του πανελλήνιου συνδέσμου γυμναστηρίων Δώρος Κλεοβούλου, κανένας από τους εμπλεκόμενους κυβερνητικούς φορείς δεν είναι σε θέση να ορίσει μια ημερομηνία, κατά την οποία τα γυμναστήρια της χώρας θα ανοίξουν ξανά.
  «Ο κλάδος βρίσκεται σε απόγνωση, καθώς παρά τις οχλήσεις μας ακόμα δεν υπάρχει κάποια πρόβλεψη για τα γυμναστήρια, με αποτέλεσμα τα έξοδα κάθε μήνα να τρέχουν. Δεν μιλάμε για μαγαζιά, αλλά για γυμναστηριακούς χώρους με τους περισσότερους να ξεπερνούν τα 600 τ.μ, που σημαίνει πως τα ενοίκια ακόμα και με την μείωση του 40% είναι μεγάλα».


  Όπως εξηγεί ο Δώρος Κλεοβούλου η πανδημία του κορονοϊού όχι απλώς συμπαρέσυρε στο πέρασμα του, τον εδώ και μια δεκαετία αναπτυσσόμενο κλάδο, αλλά τείνει και να τον αφανίσει, στην περίπτωση που δεν βρεθούν άμεσα λύσεις.

  «Σύμφωνα με τα στοιχεία το τρίμηνο της Άνοιξης που παραδοσιακά αυξάνονταν πάντα το πελατολόγιο μας το χάσαμε τελείως»

  «Σύμφωνα με τα στοιχεία το τρίμηνο της Άνοιξης που παραδοσιακά αυξάνονταν πάντα το πελατολόγιο μας το χάσαμε τελείως. Αν υποθέσουμε πως θα ανοίξουμε τον Ιούλιο, μιλάμε πάλι για ένα χαμένο διάστημα, αφού στη μέση του καλοκαιριού πέρα από τους σταθερούς πελάτες, σχεδόν κανένας άλλος δεν έρχεται να γυμναστεί γιατί οι περισσότεροι σκέφτονται τις διακοπές τους. Από την άλλη υπάρχουν τα προπληρωμένα συμβόλαια τα οποία αν δεν τα καλύψουμε θα χάσουμε τον κόσμο που μας εμπιστεύεται. Αν υποθέσουμε πως αυτά θα αρχίσουμε να τα καλύπτουμε από Σεπτέμβρη και με βάση τους ήδη χαμένους μήνες, αυτό σημαίνει πως λεφτά θα δούμε πάλι στα ταμεία των επιχειρήσεων μας, καλώς εχόντων των πραγμάτων, αν η χώρα δεν βιώσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας, για το οποίο όλοι ανησυχούμε, το 2021 πλην ελαχίστων περιπτώσεων».
  Οι ιδιοκτήτες των γυμναστηρίων έχουν εναποθέσει πλέον τις ελπίδες τους μέσα στις επόμενες ημέρες, όπου μετά την σταδιακή αποκλιμάκωση των μέτρων θα φανεί κατά πόσο ή όχι έχει επηρεαστεί η επιδημική καμπύλη.
  «Περιμένουμε με αγωνία το επόμενο διάστημα για να δούμε κι εμείς πότε θα ανοίξουμε. Μιλάμε για 2.500 μονάδες, που παρέχουν υπηρεσίες σωματικής άσκησης σ’ όλη τη χώρα. Οι περισσότερες είναι καινούργιες, διαθέτουν τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό, που υπάρχει και τις τελευταίες μεθόδους εκγύμνασης. Οι επιχειρήσεις αυτές στο σύνολο τους απασχολούν 42.000 εργαζόμενους, γυμναστές, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό. Δεν αποτελούμε σίγουρα το ενδιαφέρον της πολιτείας, καθώς είμαστε μια μικρή κουκκίδα στον επιχειρηματικό χάρτη, όμως αποτελούμε είδος ανάγκης για τον κόσμος που απευθυνόμαστε. Εδώ λειτούργησαν κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής, όπου ο πελάτης έρχεται σε άμεση επαφή με τον ειδικό και δεν ανοίξαμε εμείς».
  Προκειμένου μάλιστα να διευκολύνει την όλη κατάσταση, ώστε να προχωρήσει άμεσα η επαναλειτουργία των γυμναστηρίων, ο πανελλήνιος σύνδεσμος γυμναστηρίων έχει καταθέσει ήδη ολοκληρωμένη πρόταση με μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την δημόσια υγεία.
  «Έχουμε καταθέσει ένα σχέδιο σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν από πλευράς μας, ώστε να προχωρήσουμε άμεσα προς την επαναλειτουργία. Ανάμεσα στα μέτρα λέμε πως οι πελάτες θα εισέρχονται στον χώρο μετά από προκαθορισμένο ραντεβού, να μπαίνουν τόσα άτομα όσα επιτρέπει η επιφάνεια του γυμναστηρίου. Ζητάμε πριν την λειτουργία και με την μέθοδο της εκ νέφωσης να γίνει ειδική απολύμανση, οι γυμναστές και το προσωπικό να φορούν μάσκες και γάντια και να γίνεται μια τυπική απολύμανση του κάθε οργάνου, μετά την χρήση από κάθε πελάτη. Εμείς τα καταθέσαμε όλα αυτά, ωστόσο επίσημα δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση».

  Όπως και να έχει το επόμενο διάστημα θα είναι καθοριστικό.
  «Φοβόμαστε ότι θα υπάρξει μια δραματική μείωση των θέσεων εργασίας, ενώ υπάρχουν και φόβοι πως αρκετά γυμναστήρια να μην αντέξουν και να παύσουν εντελώς την λειτουργία τους. Από την άλλη και σήμερα ν ανοίξουμε ο κόσμος θα είναι επιφυλακτικός για το πρώτο διάστημα. Υπάρχει σοβαρό θέμα, γι αυτό και έχουμε δώσει οδηγία στα μέλη μας να λάβουν επί πρόσθετα μέτρα, απ όσα πιθανόν ορίσει η πολιτεία, ώστε να προστατευτεί η υγεία όλων μας».
  newsit.gr

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  28η Οκτωβρίου: Υπό την αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό

  Χωρίς στρατιωτικές και μαθητικές παρελάσεις θα εορταστεί φέτος η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου ενώ όσες εκδηλώσεις τελεστούν, δηλαδή δοξολογίες και καταθέσεις στεφάνων, θα πραγματοποιηθούν...

  Έφτασε στην Κρήτη η “Κίρκη” – Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

  Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους, αναμένονται για σήμερα στην Κρήτη 'Ήδη η κακοκαιρία Κίρκη έχει φτάσει...

  28η Οκτωβρίου 1940 – Η επέτειος του «ΟΧΙ»

  Η Επέτειος του «ΟΧΙ» μνημονεύει την άρνηση της Ελλάδας στις ιταλικές αξιώσεις που περιείχε το τελεσίγραφο που επιδόθηκε στις 28 Οκτωβρίου του 1940 στον...

  Συγκλονιστικό βίντεο: Πέρασε με κόκκινο και γλίτωσε για εκατοστά (video)

  Σίγουρα αυτό το περιστατικό θα του γίνει μάθημα Πολλοί είναι οι οδηγοί που -δυστυχώς- αγνοούν τον ΚΟΚ. Μάλιστα το αποτέλεσμα κάποιες φορές είναι τραγικό, με...