More

  Σίλια Καραγιάννη: Δεν παίζει ρόλο μονάχα η φωνή για να κάνει κάποιος καριέρα στο τραγούδι, εξαρτάται περισσότερο από το πόσες “εκπτώσεις” είναι διατεθειμένος να κάνει…

  Ο.Χ.
  Υποστηρίζω ατράνταχτα ότι ένας καλλιτέχνης γεννιέται. Ωστόσο πιστεύω ότι υπάρχουν πολλά παρακλάδια στην έννοια “καλλιτεχνική φύση. Η Σίλια Καραγιάννη  για εμένα, κατέχει μία θέση, από την υψηλότερη βαθμίδα των καλλιτεχνών. Είναι η θέση εκείνη των ανήσυχων ψυχών ,που δεν επαναπαύονται που δημιουργούν οι ίδιοι, που τους αρέσει να πειραματίζονται και τους εξιτάρει να δοκιμάζουν. Είναι αυτοί που δεν φορούν ταμπέλες με τίτλους και  δεν τους αρέσει να ανήκουν κάπου,  αλλά “παντού” , που ζουν μέσα από την τέχνη τους και αγαπούν να προσφέρουν σε αυτή.
  Που δεν τους νοιάζει αν θα δυσαρεστήσουν κάποιους , που θέλουν να τους βλέπουν σε κάποια πλευρά , αλλά πάνε εκεί που θέλει η ψυχούλα τους.  Που αγαπούν την γνώση , μελετούν και εξελίσσονται όλο και περισσότερο , που τους κουράζει να  φορούν το ίδιο κουστούμι* σε όλη την πορεία της καριέρας τους , γιατί   αλλάζουν όπως όλα αλλάζουν άλλωστε και εκείνοι αρνούνται να μένουν στα ίδια διότι δεν υπάρχουν κουτιά στην σκέψη τους . Με μια τέτοια καλλιτέχνη είχα την χαρά να συνομιλήσω  που έχει γεννηθεί και ανθίζει στην Κρήτη μας την  Σίλια Καραγιάννη,   που θα μας μιλήσει για το πολύπλευρο ταλέντο της!
  Σε ποιο μουσικό στίγμα κατατάσσεις τον εαυτό σου;
  Θα με χαρακτήριζα “πολυεργαλείο” και τυχερή ως προς το πού κατατάσσω τον εαυτό μου μουσικά. Κάτι σαν να σε πηγαίνει από μόνο του το πράγμα που λέμε. Αγαπάω την μουσική “συνολικά” και όχι “ειδικά”. Αυτό λοιπόν σε συνδυασμό με την φωνή μου, με βοηθάνε να ασχολούμαι με παραπάνω είδη μουσικής. Εκεί που τραγουδάω το “Ένα χειμωνιάτικο πρωί” δεν είναι καθόλου απίθανο να τραγουδήσω κάτι από Whitney Houston ή κάτι παραδοσιακό ή κάτι ροκ. Ειδικά όταν παίζω πιάνο συγχρόνως, θα με ακούσεις να σου τραγουδάω από Ρέμο, Θεοδωριδου, Αλεξίου κ.τ.λ. μέχρι Tina Turner, Τρύπες και Lara Fabian. Και πιστέψτε με, τα γουστάρω όλα το ίδιο.

  Η έμπνευση είναι κάτι που δεν μπορείς να ορίσεις…

  Όταν συνθέτεις,  έχεις στο μυαλό σου σε ποιο ακροατήριο θες να απευθυνθείς;
  Όταν συνθέτω δεν σκέφτομαι ποτέ συγκεκριμένα σε πιο ακροατήριο θα πρέπει να απευθυνθώ. Η έμπνευση είναι κάτι που δεν μπορείς να ορίσεις. Έρχεται μέσα από εμπειρίες, βιώματα, λύπες, χαρές. Όταν γράφεις “από μέσα σου” και δεν γράφεις “για να γράψεις”, νομίζω ότι αυτό το λαμβάνουν οι περισσότερες ψυχές, άσχετα από το είδος του ακροατηρίου.
  Το βασικό συστατικό ενός πετυχημένου τραγουδιού,  είναι περισσότερο η μουσική η ο στίχος; 
  Δεν υπάρχει βασικό συστατικό για ένα τραγούδι. Και η μουσική και ο στίχος, παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο.

  “Γιατί Σίλια δεν πας σε ένα talent show;;;

  Ο εύκολος δρόμος τα  talent show τραγουδιού της τηλεόρασης σήμερα;
  Να σου πω την αλήθεια, τα talent shows, είναι ένα θέμα που δεν θέλω να το πολυαγγίζω.
  Ξέρεις.. Καθένας το βλέπει διαφορετικά. Για μένα ας πούμε δεν μπορώ να πω ότι είναι κάτι που με συγκινεί ή κάτι στο οποίο πιστεύω πως σε βάζει σε κάποιο δρόμο στρωμένο με ροδοπέταλα. Δηλαδή πριν από αυτό αν έχεις τα προσόντα δεν αξίζεις την προσοχή του κόσμου και μετά από ένα talent show OK θα την αξίζεις;; Θα έχεις παραπάνω προσόντα μετά το show που πριν από αυτό δεν τα είχες, επειδή θα το πουν στην τηλεόραση δύο κριτές;;
  Απλά δεν μπορώ να κλείσω τα μάτια μου στο ότι σε γνωρίζει ξαφνικά περισσότερος κόσμος , αν φυσικά σε αφήσουν από την εκάστοτε παραγωγή,  να προβληθείς και να σε δει ο κόσμος. Η γνώμη μου όμως είναι, ότι μόνο αξιοκρατικές δεν είναι οι – περισσότερες εκπομπές – αυτού του τύπου. Δεν έχω όμως την απαίτηση από τον κόσμο να τα καταλαβαίνει όλα. Δεν είναι άλλωστε η δουλειά του η μουσική για να γνωρίζει λεπτομέρειες. Οπότε για μένα, ο κόσμος είναι ο μόνος που δεν φταίει.
  Θα σε ενδιέφερε να έπαιρνες μέρος σε κάποιο από αυτά;
  Η αλήθεια είναι ότι δεν με ενδιαφέρει πια να πάρω μέρος σε κάτι τέτοιο. Δεν μου λέει κάτι, ούτε περιμένω να μάθω ποια είμαι. Ενδιαφέρει όμως πάρα πολύ κόσμο που καθημερινά μου κάνει την ίδια ερώτηση.Ξέρετε: “Γιατί Σίλια δεν πας σε ένα talent show;;;Πρέπει να πας εσύ.” Επειδή λοιπόν μου έχουν  πάρει τα αυτιά που λέει κι ο λαός, μπορεί κάποια στιγμή να το σκεφτώ ξανά. Δεν το αποκλείω, αλλά δεν νομίζω ότι με εκφράζει κιόλας. Θα μου άρεσε ένα talent show, που να διαγωνίζονται όλοι στα ίδια τραγούδια, που θα έχει ορίσει μια επιτροπή που θα απαρτίζεται από επαγγελματίες του είδους. Έτσι κάνεις σύγκριση φωνής. Αν είναι να λέει καθένας ό,τι θέλει, δεν μου λέει κάτι. Όλοι τα ίδια. Έτσι ναι. Εκεί θα ξεχωρίσουν εκείνοι που το αξίζουν. – Αν βγει τέτοιο talent show ενημερώστε με – γέλια…
  Έχουμε δει ότι πλέον δεν παίζει ρόλο μονάχα η φωνή για να μπορέσει κάποιος να κάνει καριέρα στο τραγούδι. Με ποια κριτήρια την σημερινή εποχή  κατά την γνώμη σου, νομίζεις ότι επιλέγει ο κόσμος,  το τι θα ακούσει;
  Μεγάλη ερώτηση που “σηκώνει” πολύωρη απάντηση. Ας μείνουμε σε αυτό που είπατε: “δεν παίζει ρόλο μονάχα η φωνή για να κάνει κάποιος καριέρα στο τραγούδι”.  Καριέρα έχουμε όλοι. Το πόσο μακριά θα φτάσει αυτό όμως, εξαρτάται από πολλά πράγματα.. Όπως συνηθίζω να λέω από όσα έχω βιώσει, εξαρτάται περισσότερο από το πόσες “εκπτώσεις” είσαι διατεθειμένος να κάνεις, με ό,τι περιλαμβάνει αυτό.True story.
  Οι δισκογραφικές εταιρίες δίνουν ευκαιρίες σε νέα παιδιά να δείξουν τι αξίζουν; 
  Ρωτήστε τις δισκογραφικές εταιρείες καλύτερα (γέλια)! Είμαι φουλ χιούμορ πέρσον…

  Τραγουδιστής  είναι εκείνος που δεν τραγουδάει απλά τις νότες, αλλά ερμηνεύει συγχρόνως!

  Τι σημαίνει για σένα καλός τραγουδιστής; 
  Καλός τραγουδιστής, είναι ο τραγουδιστής που δεν μένει στο ταλέντο του όσο ταλέντο κι αν του έχει δώσει ο καλός Θεούλης. Μελετάει και θέλει συνεχώς να γίνεται καλύτερος και όταν τραγουδάει, νιώθει την κάθε λέξη που βγαίνει από το στόμα του. Τραγουδιστής λοιπόν είναι εκείνος που δεν τραγουδάει απλά τις νότες, αλλά ερμηνεύει συγχρόνως.
  Πες μας την διαφορά του καλλιτέχνη και του δεξιοτέχνη στο χώρο αυτό;
  Νομίζω έδωσα την απάντηση στην προηγούμενη ερώτηση! Άλλο τραγουδιστής (δεξιοτέχνης) , άλλο τραγουδιστής – ερμηνευτής (καλλιτέχνης).
  Για ποιο λόγο ενώ υπάρχουν μεγάλες φωνές και σήμερα, δεν προωθούνται και παραμένουν σε μία πιο… δεύτερη θέση;
  Έχει να κάνει με αυτό που προανέφερα. Παίζει βέβαια ρόλο και η τύχη και οι ευκαιρίες που σου δίνονται, αλλά για μένα χρειάζεται πάνω απ’ όλα γερό στομάχι και να κάνεις πολλά πράγματα που ίσως να μην θέλεις να μπεις σε τέτοια “τρυπάκια”. Χρειάζονται εκπτώσεις ακόμα και στον εαυτό σου και στα όριά σου και στο ήθος σου αρκετές φορές. Είναι αυτά τα άτομα,  ξέρουν τι αξίζουν και τελικά εύχονται να τα βοηθήσει η καλή θεά της τύχης καλύτερα. Διαφορετικά διαλέγουν να μείνουν σε πιο “δεύτερη θέση” όπως είπατε.
  Ανέφερε μας τρεις  αγαπημένους  σου ερμηνευτές; 
  Θα αδικήσω πολλούς αν πω μόνο τρεις.Whitney Houston, Αντώνης Ρέμος, Στράτος Διονυσίου, Sting, Χαρούλα Αλεξίου, Μαρινέλα, Barry White κ.τ.λ.
  Βάλε μου στην σειρά που αισθάνεσαι τις λέξεις  – έρωτας,  οικογένεια, φιλία, καριέρα… 
  Όχι, δεν θα το κάνω αυτό!!! Όλα είναι εξίσου σημαντικά για μένα και το λέω πολύ ειλικρινά αυτό. Κάποτε θα έβαζα πρώτα την καριέρα και μετά όλα τα άλλα. Τώρα πια βλέπω ότι όταν έχεις όλα τα άλλα, πάει καλύτερα και η καριέρα!!
  Ποιες είναι οι προσδοκίες σου για το  μέλλον…;
  Ό,τι όλα θα πηγαίνουν συνεχώς καλύτερα! Και το θέλω και το εύχομαι και δουλεύω σκληρά για να υλοποιηθεί!!
  Μίλησε μας για τα επαγγελματικά σου αυτή την εποχή…
  Αυτή την εποχή είναι  παραγωγική περίοδος για μένα. Ίσως η πιο δημιουργική και παραγωγική περίοδος της ζωής μου! Τραγουδάω, γράφω και ετοιμάζομαι  για πολλά πολλά όμορφα πραγματάκια! Είμαι καλά και ασχολούμαι συνεχώς με κάτι! Νιώθω ότι δεν πάει χαμένο ούτε ένα λεπτό στη ζωή μου!Σας ευχαριστώ πολύ, σας φιλώ και εύχομαι όλα στη ζωή σας να τα ζείτε παρέα με όμορφες μουσικές και ταξιδιάρικα τραγούδια!

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Κρήτη: Εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης οχημάτων μεταφοράς επικινδύνων εμπορευμάτων

  Οι εξετάσεις θα διενεργηθούν στις  23/10/2020 ημέρα  Παρασκευή και ώρα 09.00Από την Δ/νση Μεταφορών & Επικ/νιων της Π.Ε Ηρακλείου ανακοινώνεται ότι, προκηρύσ- σονται εξετάσεις...

  Μπάχαλο με τους μετανάστες των Σφακίων – Όλοι δηλώνουν αδυναμία φιλοξενίας – Tο πιο πιθανό σενάριο

  Στο λιμάνι της χώρας των Σφακίων μεταφέρθηκαν οι μετανάστες  που εντοπίστηκαν νωρίτερα σε ιστιοφόρο σκάφος που έπλεε ακυβέρνητο έξω από την παραλία του Φοίνικα.Οι...

  Παγκόσμια ημέρα τρίτης ηλικίας – Η Κρήτη υποστηρίζει τη στρατηγική της Υγιούς και Ενεργούς Γήρανσης

  Η «Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας», καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) το 1990 και εορτάζεται έκτοτε κάθε χρόνο την 1η...

  Υπόθεση παιδεραστίας ερευνούν οι αρχές της Κρήτης – Συνελήφθη 70χρονος

  Η υπόθεση απασχολεί τις αρχές το τελευταίο 24ωροΝέα σοβαρή υπόθεση παιδεραστίας απασχολεί το τελευταίο 24ωρο τις αστυνομικές αρχές του Ρεθύμνου, σύμφωνα με πληροφορίες της...