More

  Σκρέκας από Χανιά για Δασικούς Χάρτες: Οι Κρητικοί δεν θα χάσουν ούτε πιθαμή γης – Τα λάθη θα διορθωθούν με “οριζόντιο” τρόπο” (pics+vids)

  Για λύσεις σε όλα τα προβλήματα που έχουν προκύψει με την κατάρτιση των δασικών χαρτών, δεσμεύθηκε από τα Χανιά ο Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Σκρέκας – Διαδοχικές συσκέψεις στην Αντιπεριφέρεια με φορείς του νομού.

  Αποκλειστικό αντικείμενο των επαφών που είχε ο υπουργός στα Χανιά, με φορείς του νομού την Παρσκευή, ήταν η κατάρτιση των δασικών χαρτών.

  Αρχικά ο κ. Σκρέκας συναντήθηκε με τους βουλευτές των Χανίων και στη συνέχεια “είδε” τους δημάρχους.

  Δεν έπρεπε να έχουν γίνει αλλά έχουν γίνει. Όλη η Ελληνική επικράτεια είναι 135 εκ. στρέμματα, λογικό είναι να υπάρχουν και κάποια λάθη. Όλα θα τα βάλουμε κάτω, θα σας τα εξηγήσουμε, θα μου πείτε τους προβληματισμός και τις ανησυχίες σας και θα τα λύσουμε όλα” ανέφερε στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Σκρέκας.

  Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε αργά το μεσημέρι της Παρασκευής μετά το πέρας των επαφών του ο κ. Σκρέκας ανέφερε μεταξύ άλλων:

  Η κυβέρνηση με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, του κ. Μητσοτάκη αποφάσισε να προχωρήσει σε μια σειρά διοικητικών νομοθετικών πρωτοβουλιών, για να δοθούν άμεσες και μόνιμες λύσεις σε όλα τα προβλήματα που έχουν ανακύψει. Τα σφάλματα θα διορθωθούν με οριζόντιο τρόπο, με εσωτερικές διαδικασίες που έχουν οι υπηρεσίες, για να μην ταλαιπωρηθεί ο πολίτης και να μην επιβαρυνθεί με κανένα κόστος[…]

  Θα ληφθούν πρωτοβουλίες για την οριστικοποίηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, στους πολίτες της Κρήτης, για να μην κινδυνέψουν να χάσουν ούτε πιθαμή γης. Διαβεβαιώσαμε ακόμη ότι δεν κινδυνεύουν οι αγροτικές ενισχύσεις για κανέναν. Οι δασικοί χάρτες, δεν επεμβαίνουν στον τρόπο με τον οποίο δίδονται σήμερα οι ενισχύσεις.

  Στις συσκέψεις παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, οι βουλευτές Χανίων της Νέας Δημοκρατίας κ.κ. Ντόρα Μπακογιάννη, Μανούσος Βολουδάκης και Βασίλης Διγαλάκης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παύλος Πολάκης – προσήλθε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τους έτερους κοινοβουλευτικούς του νομού-  ο αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Καλογερής Δήμαρχοι της Π.Ε.Χανίων, η συντονίστρια Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη, η διευθύντρια της Διεύθυνσης Δασών Χανίων Πολύμνια Σκλαβάκη, υπηρεσιακοί παράγοντες κ.α.

  Διγαλάκης: Για ολιστική παρέμβαση στο θέμα των δασικών χαρτών δεσμεύθηκε ο υπουργός

  Ικανοποίηση στη σημερινή συνάντησή μας με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, ο οποίος μας ενημέρωσε για την ολιστική παρέμβαση στο θέμα των δασικών χαρτών, μετά και από την πρόσφατη πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού:

  • Οριζόντιες παρεμβάσεις εκ μέρους του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας προκειμένου να διορθωθούν τα σφάλματα στους δασικούς χάρτες, με εσωτερική διαδικασία του Υπουργείου, χωρίς ταλαιπωρία και χωρίς κόστος για τον πολίτη.
  • Νομοθετική ρύθμιση καθώς και προβλέψεις για τις ιδιαίτερες γεωμορφολογικές συνθήκες της Κρήτης και των υπολοίπων νησιών, λόγω των χορτολιβαδικών εκτάσεων.
  • Παράταση στην υποβολή αντιρρήσεων για όσες μεμονωμένες αστοχίες δεν καλυφθούν από την οριζόντια παρέμβαση και μείωση του τέλους κατά 50%.

  Δασικοί χάρτες και Κτηματολόγιο έχουν μεγάλη σημασία για την ανάπτυξη της χώρας και δεν θα πρέπει να περιέχουν λάθη και αδικίες σε βάρος των πολιτών.

  Πολάκης: Ο κ. Σκρέκας δεσμεύθηκε για διορθώσεις

  Ο κ. Σκρέκας δεσμεύτηκε ότι θα φέρει και τροπολογία για το ιδιοκτησιακό που θα αναγνωρίζει τη χρήση της γης και τους τίτλους που τους παρουσιάζει μέχρι το 2001. Αυτή είναι μια ρύθμιση που είναι στην ίδια κατεύθυνση με αυτό που είχαμε φέρει πριν από 2 εβδομάδες με τον Σωκράτη Φάμελλο, μια τροπολογία που δεν είχε γίνει τότε αποδεκτή και νομίζω ότι ένα μεγάλο μέρος των προβλημάτων φαίνεται να το λύνει” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης.

   

  “Θερμή” υποδοχή στον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Σκρέκα, ετοίμασαν, νωρίτερα το πρωί δεκάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι των Χανίων, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν  έξω από το Μέγαρο Αντιπεριφέρειας, στην Πλατεία Δικαστηρίων.

   

   

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ