More

  Σοφία Μιχαλοπούλου: Όταν είσαι χομπίστας-επαγγελματίας ψάχνεις συνεχώς τρόπους να κρατάς το μυαλό σου σε έμπνευση [pics]

  Τα τελευταία χρόνια, ασχολείται με την ονυχοπλαστική, έχοντας μετατρέχει με απόλυτη επιτυχία, το χόμπι της σε επάγγελμα. Έχει τον δικό της σεμιναριακό χώρο, που μεταλαμπαδεύει τις γνώσεις σε κορίτσια που θέλουν να ασχοληθούν με την συγκεκριμένη τέχνη, ενώ δεν σταματά να συμμετέχει σε διαγωνισμούς, αποσπώντας επαγγελματικές εμπειρίες και διακρίσεις. Η Σοφία Μιχαλοπούλου, μίλησε στην Όλγα Χναρά για την πορεία της αλλά και για τους μελλοντικούς της στόχους. Επίσης, τις αποκάλυψε αρκετά “μυστικά”, τόσο για τις γυναίκες, όσο και για τους άντρες και το πως αυτοί βλέπουν πλέον, την επαγγελματική περιποίηση των άκρων τους.

  Τι είναι αυτό που σε ενέπνευσε με αγάπη και θέληση για γνώση στην  τέχνη των άκρων; 
  Από όσο θυμάμαι τον εαυτό μου ασχολούμαι με νύχια. Σαν παιδάκι είχα λατρεία να βάφω και να παίζω με τα νύχια μου. Είμαι από της τυχερές που έκαναν το χόμπι τους επαγγελμα.
  Πόσα χρόνια ασχολήσε με αυτό;
  Η επαγγελματική μου απασχόληση στον χώρο της ονυχοπλαστικής είναι 15 χρόνια. Έχω πλάνα και όνειρα για πολλά ακόμα..
  “To εκπαιδευτικό κομμάτι προέκυψε αναμενόμενα για μένα, όταν μετά από σκληρή δουλειά και γνώσεις, ένιωσα την ανάγκη να εξελιχθώ επαγγελματικά αλλά και ως άνθρωπος”
  Μίλησε μας λίγο για τους διαγωνισμούς που συμμετείχες.
  Το κομμάτι των διαγωνισμών είναι το καλλιτεχνικό μέρος της τέχνης αυτής. Διαφέρει πολύ από την καθημερινή παροχή. Είναι ο τρόπος του καλλιτέχνη να αποτυπώσει  την δική του αισθητική και εικόνα πάνω στο θέμα που του δίνεται. Όταν είσαι χομπίστας-επαγγελματίας ψάχνεις συνεχώς τρόπους να κρατάς το μυαλό σου σε έμπνευση  και δημιουργική ανησυχία, οπότε οι διαγωνισμοί είναι οι τονωτικές ενέσεις. Πλέον η κατηγορία όπου βρίσκομαι αγωνιστικά είναι πολύ υψηλή. Professional
  Εκτός από επαγγελματίας είσαι και εκπαιδεύτρια αυτής της τέχνης . Η ανάγκη σου να χαρίσεις τις γνώσεις σου,  ήταν αναμενόμενη…;
  To εκπαιδευτικό κομμάτι προέκυψε αναμενόμενα για μένα, όταν μετά από σκληρή δουλειά και γνώσεις, ένιωσα την ανάγκη να εξελιχθώ επαγγελματικά αλλά και ως άνθρωπος.
  Ποια γνώση έχει αξία εάν δεν μεταδοθεί;
  Ζω μέσα από τα συναισθήματα των μαθητριών μου την πορεία μου όλη. Άγχος, ανάγκη, επιτυχία.. Αυτό είναι και η ουσιαστική ανταμοιβή μου ,να είμαι η γέφυρα για την επιτυχία τους.
  Πόσο διάστημα κρατάνε τα μαθήματα;
  Η σχολή η δική μου είναι σεμιναριακό κέντρο. Οπότε έχουμε πολλές κατηγορίες  είτε τα ταχύρρυθμα αρχαρίων 60 ωρών είτε μεμονωμένα ιδιαίτερα η ομαδικά, σε θεματολογία όπου η ανακοινώνονται ή προετοιμάζουμε με βάση τις ανάγκες της μαθήτριας.

  Τι χρειάζεται το επάγγελμα…

  Τι ακόμα θα πρέπει να γνωρίζει κάποιος , ξεκινώντας να μάθει αυτή τη τέχνη;
  Το βασικό και κύριο να αγαπάει αυτήν την τέχνη. Εάν το δει σαν εναλλακτική επαγγελματική πορεία θα πράξει λάθος. Όσο κι αν φαίνεται χαρούμενο και χρωματιστό επάγγελμα δεν είναι έτσι. Χρειάζεται προσωπικές θυσίες και ώρες για να φτάσει κάποιος σε καλό επίπεδο. Αισθητική και φαντασία χρειάζεται και όλα τ’ άλλα μαθαίνονται.
  “Ζω μέσα από τα συναισθήματα των μαθητριών μου την πορεία μου όλη. Άγχος, ανάγκη, επιτυχία.. Αυτό είναι και η ουσιαστική ανταμοιβή μου ,να είμαι η γέφυρα για την επιτυχία τους”
  Οι γυναίκες και οι άντρες στα Χανιά θεωρείς ότι περιποιούνται όσο θα έπρεπε τα άκρα τους;
  Για τις γυναίκες δεν το συζητώ, σπάνια βρίσκεις κάποια χωρίς έστω ένα ημιμόνιμο,  είμαι χαρούμενη για αυτό. Οι άντρες το έχουν λίγο “ταμπού” ακόμα για τα κάτω άκρα αναφέρομαι. Ίσως είναι εκείνοι που χρειάζονται αρκετή βοήθεια στα πόδια τους καθώς υπάρχουν προβλήματα που μπορούν να επιλυθούν χωρίς να υποφέρουν. Ένα θεραπευτικό Pendicure θα ήταν ιδανικό.
  Που μπορούμε να βρούμε εσένα και τη σχολή σου;
  Το σεμιναριακό μας κέντρο βρίσκεται στα Χανιά, Πολυρρήνιας 28.
  Είμαστε στην διαθέσιμοι να συζητήσουμε όποια απορία η βοήθεια μπορεί να χρειαστεί μια μαθήτρια.
  Ποια είναι τα μελλοντικά σου όνειρα πάνω στη δουλειά σου;
  Προς το παρόν θα ήθελα να ασχοληθώ πολύ περισσότερο με τις μαθήτριες μου ανεβάζοντας τις γνώσεις τους και δημιουργώντας τμήμα level-up. Aνωτατο επίπεδο. Πιθανόν αμέσως μετά με την ομάδα αυτή μια κοινή συμμετοχή σε διαγωνισμό. Θέλουμε αρκετή δουλειά ακόμα όμως καθώς ο covid 19 μας πήγε πίσω ένα χρόνο. Όμως έχουμε σηκώσει μανίκια και οι λίμες έχουν πάρει φωτιά.!!!

  Δείτε ΕΔΩ περισσότερα από το kriti360 

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ