More

  Η Κρήτη αποχαιρετά τον Μανούσο Βολουδάκη – Τα συλλυπητήρια μηνύματα

  H είδηση του θανάτου του Μανούσου Βολουδάκη βύθισε στη θλίψη όλη την Κρήτη η οποία με συγκινητικά μηνύματα αποχαιρετά τον Χανιώτη Βουλευτή – Βροχή τα συλλυπητήρια

   

  Η Κρήτη αποχαιρετά με συγκινητικά συλλυπητήρια μηνύματα τον Μανούσο Βολουδάκη.

  Θλίψη σκόρπισε η ξαφνική είδηση του θανάτου του βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας Μανούσου Βολουδάκη σε ηλικία 57 ετών. Ο Μανούσος Βολουδάκης είχε διαγνωστεί με καρκίνο στον πνεύμονα.

  H είδηση βύθισε στη θλίψη όλη την Κρήτη η οποία με συγκινητικά μηνύματα αποχαιρετά τον Χανιώτη Βουλευτή

  Η Ντόρα Μπακογιάννη, αποχαιρετά τον Χανιώτη βουλευτή με ένα συγκινητικό μήνυμα  

  Βαθιά συντετριμμένη, από τον απροσδόκητο χαμό του Μανούσου Βολουδάκη. Είχαμε όλοι πιστέψει ότι η τελευταία θεραπεία θα είχε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

  Ο συνάδελφος και φίλος Μανούσος Βολουδάκης υπήρξε επί πολλά χρόνια εξαιρετικός εκπρόσωπος του λαού των Χανίων.

  Μέχρι και πριν ένα μήνα έδινε μάχες στη βουλή για τα συμφέροντα των Χανιωτών.

  Αφήνει πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό, για την οικογένειά του, την οικογένεια της ΝΔ αλλά και ολόκληρο το λαό των Χανίων.

  Τα θερμότερα συλλυπητήριά μου στην σύζυγό του Σέβη, στα τρία του παιδιά, και σε όλη την οικογένειά του.

  Δήλωση Περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκηγια το θάνατο του βουλευτή Χανίων Μανούσου Βολουδάκη

  Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μετά την ανακοίνωση για τον αδόκητο θάνατο του βουλευτή Χανίων της Ν.Δ. Μανούσου Βολουδάκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

  «Η είδηση του πρόωρου θανάτου του Βουλευτή Χανίων Μανούσου Βολουδάκη μας θλίβει βαθιά. Ένας πολιτικός με συνέπεια και εντιμότητα. Ένας Βουλευτής που τιμήθηκε από την κοινωνία των Χανίων, την οποία υπηρέτησε σε κάθε βήμα της πολιτικής του διαδρομής. Ο θάνατός του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στα Χανιά, στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, στην Ελληνική Βουλή και βεβαίως στους συνεργάτες και την οικογένειά του. Η μνήμη του θα αποτελεί για όλους μας πολύτιμη παρακαταθήκη και οδηγό. Ειλικρινή συλλυπητήρια στη σύζυγο και τα τρία του παιδιά».

  Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Χανίων 

  Με αφορμή την είδηση θανάτου του Βουλευτή Χανίων, Μανούσου Βολουδάκη,ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης,σε συλλυπητήριο μήνυμά τουαναφέρει:
  «Η αιφνίδια είδηση του θανάτου του Μανούσου Βολουδάκη, προκαλεί μεγάλο πόνο και οδύνη στον πολιτικό κόσμο της Ελλάδας και στην κοινωνία των Χανίων. Ο Μανούσος Βολουδάκης ήταν ένας νέος άνθρωπος, ο οποίος με την πολιτική του σταδιοδρομία, το ήθος και την ευγένειά του, διέγραψε μια πορεία ζωής άξια θαυμασμού και σεβασμού.

  Ο Μανούσος, μας αποχαιρετά σήμερα σε ηλικία μόλις 57 ετών, αφήνει όμως μια σπουδαία παρακαταθήκηστην πολιτική ζωή του τόπου μας∙ ήταν ένας συνεπής Δημοκράτης, ένας αφοσιωμένος κοινοβουλευτικός, που τίμησε την εμπιστοσύνη των Χανιωτών από όποια θέση και αν διετέλεσε, στη μακρόχρονη παρουσία του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
  Με τον Μανούσο παλέψαμε και διεκδικήσαμε από κοινού ζητήματα, που αφορούν στα συμφέροντα του Δήμου Χανίων και πολλές από τις σημαντικές επιτυχίες του Δήμου, επιτεύχθηκανχάρη στη δική του συμβολή.

  Προσωπικά, αποχαιρετώ σήμερα έναν ευπατρίδη που προσέφερε με απόλυτη συνέπεια, εντιμότητα και σοβαρότητα στα Χανιά, η αξιοπρέπεια και το ήθος του οποίου, θα αποτελούν πάντα ένα σημείο αναφοράςγια τις νεότερες γενιές.
  Στη σκέψη μας βρίσκεται η οικογένεια που αφήνει πίσω του, τα τρία του παιδιά, και η σύζυγος τουκαι ευχόμαστε από καρδιάς, να βρουν τη δύναμη για να διαχειριστούν τη μεγάλη απώλεια.

  Εκ μέρους του Δήμου Χανίων και του Δημοτικού μας Συμβουλίου, εκφράζουμε στην οικογένεια και του οικείους του, τα ειλικρινή και θερμά μας συλλυπητήρια και κηρύσσουμε με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ημέρα πένθους για τον Δήμο Χανίων την ημέρα που θα τελεστεί η κηδεία».

  Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Πλατανιά κ Ιωάννη Μαλανδράκη 

  Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης, στο άκουσμα της απώλειας του Βουλευτή Χανίων Μανούσου Βολουδάκη, έκανε την παρακάτω δήλωση:
  “…Η είδηση του θανάτου του Βουλευτή Χανίων Μανούσου Βολουδάκη μας γέμισε με θλίψη. Η μακρόχρονη παρουσία του στην πολιτική σκηνή χαρακτηρίστηκε από ήθος, πραότητα, ευγένεια και μετριοπάθεια, κερδίζοντας την εκτίμηση και τον σεβασμό φίλων και πολιτικών αντιπάλων. Τόσο η απλότητα του χαρακτήρα του όσο και η προσφορά του στον τόπο του, απ’ όποια θέση κι αν υπηρέτησε, τον έκαναν ιδιαίτερα αγαπητό στην κοινωνία των Χανίων. Δεν ήταν λίγες οι φορές που είχαμε και προσωπικά μια άριστη συνεργασία για θέματα που αφορούσαν την περιοχή μας, με πάντα ξεκάθαρη την πρόθεση και τη διάθεσή του να βοηθήσει και να προσφέρει. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια, στην οικογένειά του και στους οικείους του…”

  Συλλυπητήρια δήλωση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ο.Α.Κ.

  Με αφορμή το θάνατο του Χανιώτη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μανούσου Βολουδάκη, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Α.Κ., κ. Άρης Παπαδογιάννης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

  «Η είδηση του θανάτου του Μανούσου Βολουδάκη, μας έχει σοκάρει όλους. Ένας νέος άνθρωπος, γεμάτος όρεξη για προσφορά στον τόπο του, «έφυγε» χτυπημένος, από το σοβαρό πρόβλημα υγείας, που αντιμετώπιζε με γενναιότητα το τελευταίο χρονικό διάστημα.

  Υπήρξε ένας πολιτικός που πορεύτηκε πάντοτε με ήθος και εντιμότητα στον προσωπικό και πολιτικό του βίο, ενώ ήταν κι ένας από εκείνους, που εργάστηκαν με στοχοπροσήλωση, για την ιδέα του «μετασχηματισμού» του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, στην σημερινή του μορφή.

  Η απώλεια του είναι μεγάλη, όπως και το κενό που αφήνει πίσω ο θάνατος του.

  Η σκέψη όλων μας συνολικά στον Ο.Α.Κ., βρίσκεται στην οικογένεια του φίλου Μανούσου και κυρίως στα τρία ανήλικα παιδιά του.

  Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει»

  Δ.Σ. του Γ.Ν. Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος»

  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος» εκφράζει την θλίψη και την οδύνη του για την πρόωρη απώλεια του Βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας Μανούσου Βολουδάκη.
  Ο Μανούσος Βολουδάκης πολιτεύτηκε με αξιοπρέπεια, ήθος, συνέπεια εργατικότητα και μετριοπάθεια, τιμώντας το αξίωμα του και συμβάλλοντας ουσιαστικά στην πρόοδο και στην ανάπτυξη των Χανίων.
  Σε ότι αφορά το Γ.Ν. Χανίων, ο Μανούσος Βολουδάκης ως Βουλευτής επέδειξε διαρκές και ενεργό ενδιαφέρον. Ήταν ανελλιπώς σε επαφή με την Διοίκηση και έκανε σειρά παρεμβάσεων προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για την ενίσχυση του νοσηλευτικού ιδρύματος.
  Ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά, στους οικείους και στους συνεργάτες του.

  Δήλωση Γιάννη Κεφαλογιάννη  

  «Με ιδιαίτερη θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του αγαπητού μου συναδέλφου και
  φίλου Μανούσου Βολουδάκη, με τον οποίο συνυπηρετήσαμε για πολλά χρόνια στο
  Ελληνικό Κοινοβούλιο. Ο Μανούσος πορεύτηκε πάντοτε με ήθος και εντιμότητα στον
  προσωπικό και πολιτικό του βίο και παρέμεινε αταλάντευτος στις ιδέες και τα πιστεύω
  του, ιδιαίτερα για τον τόπο του, τα Χανιά. Υπήρξε εξέχον στέλεχος της παράταξης μας,
  μα πάνω από όλα λάτρης της Κρήτης και των ανθρώπων της. Τα πιο θερμά μου
  συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του»

  Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

  Η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με οδύνη τον βουλευτή Χανίων Μανούσο Βολουδάκη, έναν άξιο πολιτικό, έναν ακέραιο άνθρωπο και έναν πολύτιμο αγωνιστή της παράταξής μας.

  Με σπουδές στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταπτυχιακό στην Πολιτική Οικονομία από το Πανεπιστήμιο του Έσσεξ, εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα ως οικονομολόγος. Εξελέγη βουλευτής Χανίων με τη Νέα Δημοκρατία το 2007, το 2012 και το 2019. Διετέλεσε επίσης Γενικός Γραμματέας Εμπορίου στο Υπουργείο Ανάπτυξης από το 2005 έως το 2006 και Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης την περίοδο 2012-2013.

  Στην οικογένειά του απευθύνουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια. Η γενναιότητα και το ήθος του Μανούσου Βολουδάκη θα λείψουν από τη δημόσια ζωή. Θα αποτελούν, ωστόσο, πάντα οδηγό για όλους εμάς στην επιδίωξή μας να ενώσουμε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες για να πετύχουμε την καλύτερη εκδοχή της Ελλάδας.

  Λόγω της απώλειας του Μανούσου Βολουδάκη, αναβάλλονται όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας μέχρι και την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου.

  Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χανίων

  Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χανίων, συνάμα με την χανιώτικη κοινωνία, ενημερώθηκε με θλίψη για τον θάνατο του Βουλετή Χανίων και πρ. Υπουργού της Ν.Δ., Μανούσου Βολουδάκη.

  Οι πολιτικές μας διαφορές δεδομένες, όμως το πολιτικό ήθος που τον χαρακτήριζε καθιστά την απώλεια του μεγάλη για την πολιτική ζωή του Νομού Χανίων.

  Ευχόμαστε ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

  Συλλυπητήρια από τον Παύλο Πολάκη 

  Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Μανούσου Βολουδάκη, βουλευτή της ΝΔ στα Χανιά.

  Ήμασταν πολιτικοί αντίπαλοι, συγκρουστήκαμε αρκετές φορές στη Βουλή αλλά και συνεργαστήκαμε για το καλό της επαρχίας Σφακίων όταν ήμουν δήμαρχος και αυτός υπουργός .

  Υπήρχε μεταξύ μας λόγω και κοινής καταγωγής από τα Σφακιά αλληλοσεβασμός παρά τις ιδεολογικές διαφορές.

  Αιωνία του η μνήμη.

  ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Χανίων

  Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Χανίων εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για το θάνατο του Μανούσου Βολουδάκη, βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας.

  Ο Μανούσος Βολουδάκης πολιτεύθηκε με αξιοπρέπεια και ήθος, τιμώντας το αξίωμα του.

  Δεν εξέφρασε πότε ακραίες απόψεις και παρά την πολιτική μας απόσταση πορευθήκαμε στη βάση του διαλόγου.

  Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του.

  ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΙΣΣΑΜΟΥ ΓΙΑ ΘΑΝΑΤΟ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ

  Με βαθιά θλίψη και οδύνη πληροφορηθήκαμε τον πρόωρο θάνατο του Μανούσου
  Βολουδάκη.
  Ο Μανούσος διακρίθηκε για το ήθος, την αξιοπρέπεια και την ευγένεια του, και
  υπηρέτησε τον δημόσιο βίο, πάντα με θέσεις δημοκρατικές και προοδευτικές,
  τιμώντας την εμπιστοσύνη των συμπολιτών του. Στάθηκε ακούραστος μαχητής της
  ζωής, σωστός οικογενειάρχης, ένας άνθρωπος προσηνής και ιδιαίτερα αγαπητός σε
  όλους. Η απώλειά του αφήνει πιο φτωχή την πολιτική ζωή του τόπου μας.

  Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

  Συλλυπητήρια δήλωση Βουλευτή Χανίων Βασίλη Διγαλάκη  για την απώλεια του Μανούσου Βολουδάκη

   

  Ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ Βασίλης Διγαλάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

  «Είμαι συγκλονισμένος και συντετριμμένος, όπως όλες οι Χανιώτισσες και όλοι οι Χανιώτες, από την απρόσμενη είδηση του θανάτου του συναδέλφου Μανούσου Βολουδάκη. Τα Χανιά τίμησαν δικαίως τον Μανούσο Βολουδάκη πολλές φορές κι εκείνος, σε όλη του την πολιτική διαδρομή, φρόντισε να ανταποδώσει την τιμή και την ευθύνη, υπηρετώντας τον τόπο μας με αληθινή αγάπη, θάρρος, ευθυκρισία και συνέπεια. Η απώλεια είναι μεγάλη και δυσαναπλήρωτη: για τα Χανιά, για τη ΝΔ, αλλά πρωτίστως για την οικογένειά του, τη σύζυγό του, τα τρία τους παιδιά, και τα αγαπημένα του πρόσωπα, στους οποίους εκφράζω την οδύνη μου και τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια.»

  ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΑΘΑΚΗ

   

  Με θλίψη πληροφορήθηκα το θάνατο του βουλευτή Χανίων Μανούσου

  Βολουδάκη. Ο Μανούσος εκπροσώπησε για χρόνια τα Χανιά στη Βουλή με

  ήθος, ευσυνειδησία, εντιμότητα και προάσπιση του κοινού καλού. Από την

  κοινή μας θητεία στη Βουλή θυμάμαι μόνο την άριστη συνεργασία και την

  ευγενή αντιπαράθεση. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην

  οικογένεια του.

  Δεν υπάρχουν λόγια να εκφράσουμε την απέραντη θλίψη και οδύνη που σκόρπισε η είδηση του θανάτου του βουλευτή Χανίων Μανούσου Βολουδάκη, στον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι.

  Της ΔΕΕΠ Χανίων

  Ο Μανούσος Βολουδάκης ήταν ένας αληθινός αγωνιστής της παράταξης ένας πραγματικός αγωνιστής της ζωής.

  Εκλέχθηκε πρώτη φορά βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία το 2007, επανεξελέγη το 2012, όπως και στις τελευταίες εκλογές του 2019. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Εμπορίου στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ενώ συμμετείχε ενεργά σε πολλές επιτροπές της Βουλής. Ο Μανούσους Βολουδάκης άσκησε με ανιδιοτέλεια και πάθος τα βουλευτικά του καθήκοντα πάντα δίπλα στους Χανιώτες και Χανιώτισσες ενώ ήταν ιδιαίτερα περήφανος για την καταγωγή του, τα Σφακιά.

  Η απώλεια του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην πολιτική ζωή του τόπου, στην τοπική κοινωνία, στους φίλους, στους συγγενείς και κυρίως στην οικογένεια του. Ο Πρόεδρος, τα στελέχη και όλα τα μέλη της ΔΕΕΠ Χανίων εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια τους στην σύζυγο του Σέβη και στα παιδιά του, Γιώργο, Σήφη και Δάφνη, και να γνωρίζουν ότι ο πατέρας τους άφησε μία λαμπρή παρακαταθήκη στην κοινωνία των Χανίων.

  Αγαπητέ Μανούσο, καλοστραθιά…

  Θα είσαι πάντα στις καρδιές μας, δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ!

  Ψήφισμα Τοπικής Διοικούσας Επιτροπής ΕΛΕΠΑΠ Χανίων για το θάνατο του Βουλευτή Χανιών, Μανούσου Βολουδάκη.

  Ο Μανούσος Βολουδάκης υπήρξε ένας ακούραστος υποστηρικτής του έργου της ΕΛΕΠΑΠ Χανίων και το αποδείκνυε με κάθε ευκαιρία, βοηθώντας ουσιαστικά, όποτε του είχε ζητηθεί και κυρίως χωρίς να αποσκοπεί σε προβολή και πολιτικά οφέλη.

  Στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του, συνεδρίασε εκτάκτως η Τοπική Διοικούσα Επιτροπή και αποφάσισε τα ακόλουθα.

  • Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του.
  • Αντιπροσωπεία της ΤΔΕ θα παραστεί στην εξόδιο ακολουθία.
  • Τα μέλη της ΤΔΕ, αντί στεφάνου θα καταθέσουν ιδιωτικά ένα ποσό στο ταμείο της ΕΛΕΠΑΠ, όπως θα επιθυμούσε και ο ίδιος.
  • Να δημοσιευτεί το παρόν στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

  Η ΕΛΕΠΑΠ έχασε ένα πραγματικό φίλο και έναν σημαντικό σύμμαχο στο δύσκολο έργο της.

  Ας είναι ελαφρύ το Χανιώτικο χώμα που θα τον σκεπάσει.

  Ομόφωνο ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων για την απώλεια του Βουλευτή Χανίων, Μανούσου Βολουδάκη

  Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων κατά τη δια περιφοράς συνεδρίασή του, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 8/2/2023, εκτάκτως, με την υπ΄ αριθμ. 39 ομόφωνη Απόφασή του, εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα για την αιφνίδια είδηση του θανάτου του Βουλευτή Χανίων, Μανούσου Βολουδάκη.

  «Ο Μανούσος Βολουδάκης υπήρξε ένας ευπατρίδης, που υπηρέτησε με ήθος, ευγένεια, αξιοπρέπεια και εντιμότητα τον τόπο και την χώρα μας κατά τη μακρόχρονη θητεία του στο ελληνικό κοινοβούλιο.

  Συνεπής δημοκράτης, αφοσιωμένος κοινοβουλευτικός πάλεψε για τα συμφέροντα των Χανίων, αφήνοντας σπουδαία παρακαταθήκη στην πολιτική ζωή του τόπου μας. Ο θάνατός του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στα Χανιά, στο κόμμα του, στην Ελληνική Βουλή και ιδιαίτερα στην οικογένειά του.

  Στο εν λόγω ψήφισμα επισημαίνεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων:

  1. Εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του Βουλευτή Χανίων, Μανούσου Βολουδάκη. Ο εκλιπών με την προσωπική και πολιτική του στάση υπηρέτησε με εντιμότητα, συνέπεια και ευγένεια τον δημόσιο βίο της χώρας και του τόπου μας.
  2. Διατυπώνει τα ειλικρινή συλλυπητήρια του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, του Δημάρχου, των Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων και όλων των Δημοτικών Συμβούλων στην οικογένεια του, στην οποία και θα επιδοθεί το παρόν ψήφισμα
  3. Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
  4. Θα παραστεί σύσσωμο στην εξόδιο ακολουθία και στην ταφή του εκλιπόντος, καταθέτοντας στέφανο στη μνήμη του.
  5. Να κηρυχθεί ημέρα πένθους για τον Δήμο Χανίων η ημέρα της εξοδίου ακολουθίας, κατά την οποία θα παραμείνουν μεσίστιες οι σημαίες σε όλα τα δημοτικά καταστήματα και τα κτίρια του Δήμου.
  6. Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Δήμου και να δημοσιευθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο».

   

  “Έκδοση συλλυπητηρίου ψηφίσματος Δ.Σ. Δήμου Πλατανιά για την απώλεια του βουλευτή Χανίων Μανούσου Βολουδάκη” 

  Με αφορμή το θλιβερό συμβάν του θανάτου του βουλευτή Χανίων Μανούσου Βολουδάκη, ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά την Έκτακτη Συνεδρίασή του στις 8/02/2023, ομόφωνα αποφάσισε την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος.

  Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράκης και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, εκφράζει την οδύνη και την βαθύτατη θλίψη του για την ξαφνική και πρόωρη απώλεια του βουλευτή Χανίων Μανούσου Βολουδάκη.

  Ο Μανούσος Βολουδάκης, υπήρξε μαχητής τόσο στην πολιτική ζωή και τον κοινωνικό στίβο, όσο και στην προσωπική περιπέτεια της υγείας του. Η πορεία του χαρακτηρίστηκε από αξιοπρέπεια, εντιμότητα και αγωνιστικότητα, κερδίζοντας την αποδοχή φίλων αλλά και πολιτικών αντιπάλων. Υπήρξε διεκδικητικός, με σημαντική προσφορά στον τόπο και τον Κοινοβουλευτισμό και η στάση ζωής του όπως και η διαδρομή του ως πολιτικός αποτελούν πρότυπο ήθους, μαχητικότητας, θάρρους και γενναιότητας.

  Ως ελάχιστο φόρο τιμής και με βαθύ σεβασμό στη μνήμη του, ο Δήμαρχος Πλατανιά και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, εκφράζουν τα ειλικρινή και θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

   

  Το παρόν ψήφισμα να δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο.

  Συλλυπητήριο Μήνυμα του Επιμελητηρίου Χανίων για την Απώλεια του Μανούσου Βολουδάκη.

   

  Η επιχειρηματική κοινότητα των Χανίων, μετά τη σημερινή πρόωρη απώλεια του βουλευτή Χανίων, Μανούσου Βολουδάκη, στερούμαστε – όπως και οι συμπολίτες μας – μια από τις σημαντικότερες πολιτικές προσωπικότητες των τελευταίων δεκαετιών.

   

  Ο Μανούσος Βολουδάκης με «θεμέλιο» τις εξαιρετικές Ακαδημαϊκές σπουδές του στην Πολιτική Οικονομία, σε συνδυασμό με τη μακρά επαγγελματική του καταξίωση σε διοικητικές θέσεις κορυφαίων Ελληνικών επιχειρήσεων, αποτέλεσε μέχρι σήμερα πολύτιμο και αφοσιωμένο συμπαραστάτη μας στην Αναπτυξιακή πορεία της Χανιώτικης Αγοράς και μάλιστα σε απαιτητικά χρόνια διεθνών αναταράξεων.

   

  Από κρίσιμους κυβερνητικούς ρόλους, ο Μανούσος Βολουδάκης, ως Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και ως Γενικός Γραμματέας Εμπορίου στο Υπουργείο Ανάπτυξης, συνέβαλε ουσιαστικά και στην Ανάκαμψη της εθνικής μας Οικονομίας.

   

  Μαζί με την προσωπική μου θλίψη, ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, μεταφέρω τα συλλυπητήρια του Διοικητικού Συμβουλίου και της επιχειρηματικής μας κοινότητας στους συγγενείς και τους οικείους του.

   

  Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Χανίων

  αποφασίζει ομόφωνα

  1. Να εκπροσωπηθεί με αντιπροσωπεία  στην εξόδιο ακολουθία
  2. Να κατατεθεί στεφάνι στην εξόδιο ακολουθία
  3. Να χορηγηθεί   χρηματικό   ποσό  σε κοινωνικό ίδρυμα των Χανίων
  1. Να δημοσιευθεί το παρόν στον τοπικό Τύπο
  Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Αποκορώνου για τον θάνατο του Μανούσο Βολουδάκη

  Ο Μανούσος Βολουδάκης υπήρξε βαθύτατα ρεαλιστής , υπηρέτησε τον τόπο και τη χώρα μας με εντιμότητα, ήθος και αξιοπρέπεια.

  Συνεπής  στις ιδέες , διακρινόταν για τη σεμνότητα και τη ταπεινότητα και πάλεψε δυναμικά για την πρόοδο και την ευημερία του τόπου μας που υπεραγαπούσε.

  Ο θάνατός του μας γεμίζει θλίψη και αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

  Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

   

  Θλίψη και οδύνη, αυτά τα συναισθήματα γέμισαν σήμερα όλα τα Χανιά στην είδηση του θανάτου του Μανούσου Βολουδάκη. Ο Μανούσος έδωσε με περηφάνεια και το ξεχωριστό του πείσμα τη μεγάλη μάχη της ζωής του, με αξιοπρέπεια και δύναμη ως το τέλος.

  Με αυτά τα χαρακτηριστικά πολιτεύτηκε και στα δημόσια πράγματα του τόπου μας μέσα από τις τάξεις της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης της Νέας Δημοκρατίας.  Η διαρκής προσφορά του στα Χανιά έχει κριθεί θετικά από τους συμπολίτες μας που του εμπιστεύθηκαν τόσες φορές την εκπροσώπησή τους στο Κοινοβούλιο και η απώλειά του είναι απώλεια για τα Χανιά μας.

  Η σκέψη μου σε αυτές τις δύσκολες ώρες είναι ειδικά με τη σύζυγο και τα παιδιά του για την απώλεια που βιώνουν. Τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του για τον χαμό του αγαπημένου τους.

  Παγκρήτιος Σύλλογος Φίλων Μίκη Θεοδωράκη

  Η είδηση του αναπάντεχου χαμού του βουλευτή Χανίων της Ν.Δ. Μανούσου Βολουδάκη μας γέμισε με θλίψη.

  Εκ μέρους του Δ.Σ. και του Συλλόγου μας εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους οικείους του.

  Αναβάλλομε την προγραμματισμένη σύσκεψη των θεσμικών εκπροσώπων της Πολιτείας και της Κρήτης την Παρασκευή 10-2-2023 στο πατρικό του Μίκη Θεοδωράκη στο Γαλατά Χανίων.

  Του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Νίκου Καλογερή…

  Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε την απροσδόκητη εκδημία του Βουλευτή Χανίων, Μανούσου Βολουδάκη, που τόσο πρόωρα έφυγε από κοντά μας. Ο Μανούσος Βολουδάκης καθ’ όλη τη διάρκεια της πολιτικής του διαδρομής, είτε από τη θέση του υπουργού, είτε από τη θέση του βουλευτή, υπηρέτησε τα Χανιά, αλλά και τη χώρα μας, με ακεραιότητα, ευθύτητα και συνέπεια, τιμώντας με τον καλύτερο τρόπο την σπουδαία πολιτική παράδοση της οικογένειάς του. Θα τον θυμόμαστε πάντα. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στη σύζυγό του και τα τρία παιδιά του.

  Συλλυπητήριο Μήνυμα για τον Μανούσο Βολουδάκη από τον Λευτέρη Κοπάση…

  Ο Μανούσος-Κωνσταντίνος Βολουδάκης, Βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας, έγραψε νωρίς τον επίλογο της σπουδαίας προσφορά του πρώτα στην πατρίδα στην οποία αφοσιώθηκε ως πολιτικός και υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όσο και στην Κρήτη όταν πέτυχε ως επισπεύδον υπουργός την δημιουργία του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης με την συνένωση των Ο.Α.ΔΥ.Κ. και Ο.ΑΝ.Α.Κ. και την μεταφορά των αρμοδιοτήτων των έργων και των εργαζόμενους των ΕΥΔΕ ΒΟΑΚ και ΕΥΔΕ Αποσελέμη του Υπουργείου Υποδομών συμβάλλοντας καθοριστικά στην περιφερειακή ανάπτυξη.

  Παράλληλα τα προβλήματα των Χανίων και των Χανιωτών τον είχαν πάντα ως υπερασπιστή τους, ένα άνθρωπο εύστροφο και ανοιχτόμυαλο, δοτικό δραστήριο και αποτελεσματικό, γαλουχημένο με ιδανικά και αξίες που άντλησε από τον πατέρα του Γιώργο βουλευτή Χανίων και Μανούσο αδελφό του παππού του Βουλευτή και Υπουργού και μεταλαμπάδευσε στα παιδιά του με την αγαπημένη του Σέβη, στην Δάφνη στον Σήφη και στον Γιώργο.

  Δραστηριοποιήθηκε ενεργά ως Οικονομολόγος MSc κατακτώντας την επιστημονική και την επαγγελματική καταξίωση στην πολυκύμαντη σταδιοδρομία του.

  Αποχαιρετούμε τον Μανούσο Κωνσταντίνο Βολουδάκη με βαθύ σεβασμό για την προσφορά του, οδύνη αναλογιζόμενοι όσα μπορούσε ακόμα να προσφέρει στον τόπο μας, περήφανοι για τα ιδανικά και τους αγώνες που μοιραστήκαμε.

  Tου Εμπορικού Συλλόγου Χανίων

  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων εκφράζει  τα θερμά του  συλλυπητήρια στους συγγενείς και στους οικείους του για την αιφνίδια απώλεια του Βουλευτή Χανίων  κ.Μανούσου Βολουδάκη .

   

  Ο χρόνος  να  απαλύνει τον πόνο τους.

  Συλλυπητήρια Νίκου Ε. Ηγουμενίδη για τον Μανούσο Βολουδάκη

  Με θλίψη πληροφορήθηκα σήμερα το θάνατο του συναδέλφου βουλευτή Χανίων Μανούσου Βολουδάκη. Ενός συναδέλφου στη Βουλή που σεβόταν τον αντίθετο πολιτικό λόγο και που ξεχώρισε για το ήθος, την ευγένεια και την εντιμότητα του στη πολιτική. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

  Η ανακοίνωση του Δήμου Σφακίων

  Ο Δήμαρχος Σφακίων, Μανούσος Χιωτάκης και το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για τον αναπάντεχο χαμό του συνεπαρχιώτη μας, βουλευτή Χανίων της ΝΔ Μανούσου Βολουδάκη. Ο εκλιπών διεκδικούσε πάντα με σθένος και μαχητικότητα το καλύτερο για τον Δήμο και τους Δημότες του.

  Ήταν αγόγγυστα δίπλα μας σε όλα τα αιτήματα μας προς τη κεντρική εξουσία και υποστηρικτικός σε κάθε Δημότη μας, χωριστά!

  Τα Σφακιά έχασαν σήμερα ένα φιλότιμο, αξιοπρεπή, αγωνιστή πολιτικό!

  Σε ευχαριστούμε για όλα Μανούσο!

  Με βαθιά θλίψη!

  Ο δήμαρχος και το Δημοτικό συμβούλιο Σφακίων.

  Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης  για την απώλεια του Μανούσου Βολουδάκη

  Ένας άξιος πολιτικός της Κρήτης, ένας μαχητής με υποδειγματικό ήθος και ικανότητες, ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ Μανούσος Βολουδάκης, έπαψε να βρίσκεται κοντά μας.

  Ο Μανούσος Βολουδάκης ήταν γνώστης των τοπικών προβλημάτων και αξιώθηκε να προσφέρει πολύ σημαντικές υπηρεσίες στην Κρήτη.

  Όσοι είχαμε την τύχη να συνεργαστούμε μαζί του, θα θυμόμαστε πάντα την αγάπη του για το νησί μας, την αγωνιστικότητα που τον διέκρινε και την βαθιά πίστη και αισιοδοξία του για ένα καλύτερο αύριο.

  Στην σύζυγο, τα παιδιά του και τους οικείους του απευθύνω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια.

  Ο ΔΗΜΟΣ ΓΑΥΔΟΥ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΔΥΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ

   

  Με θλίψη αποχαιρετούμε δύο σημαντικούς ανθρώπους που πρόσφεραν πολλά
  στον τόπο μας.

  Το γιατρό και δήμαρχο ΓΙΩΡΓΟ ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗ, που ήταν πάντα δίπλα σε όποιον
  τον χρειαζόταν ακόμα και στις δύσκολες για εκείνον μέρες. Οι γαυδιώτες
  της Παλαιόχωρας θα τον θυμούνται πάντα για την φροντίδα και το νοιάξιμο
  για τον καθένα ξεχωριστά.

  Πολύ νωρίς έφυγε από κοντά μας και ο υπουργός και βουλευτής Χανίων,
  ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ. Ένας άνθρωπος με στενούς δεσμούς με το νησί μας,
  που πρόσφερε στο τόπο του από όποια θέση κι αν βρέθηκε.

  Εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήρια μας στις οικογένειές τους. Ας είναι
  ελαφρύ το χώμα που θα τους σκεπάζει.

  Θα τους θυμόμαστε  με ευγνωμοσύνη…

  Εκδημία Βουλευτού Χανίων, Μανούσου Βολουδάκη

  Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Χανίων επιθυμεί να εκφράσει τα
  θερμά και ειλικρινή του συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος Βουλευτού
  Χανίων, Μανούσου Βολουδάκη. Ο βίος, το ήθος και η πολιτεία του, επιβάλλουν τη
  συμμετοχή μας στο πένθος της οικογενείας και τη θλίψη της κοινωνίας για την απώλειά
  του.

  ΤΕΕ ΤΜΗΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

  Με απέραντη θλίψη το ΤΕΕ Τμήμα Δυτικής Κρήτης πληροφορήθηκε τον θάνατο του Μανούσου Βολουδάκη. Ο βουλευτής Χανίων ήταν μόνο 57 ετών και η άσχημη είδηση βύθισε στο πένθος την οικογένειά του, τους φίλους και τους πολιτικούς συνοδοιπόρους και αντιπάλους του. Εκπροσώπησε πολιτικά τα Χανιά επί σειρά ετών επάξια και ασχολήθηκε ενδελεχώς με τα θέματα και τα προβλήματα του νομού αναζητώντας πάντα τις βέλτιστες λύσεις. Στο πλαίσιο αυτό, η συνεργασία του με το ΤΕΕ Τμήμα Δυτικής Κρήτης υπήρξε διαρκής και εξαιρετικά αποδοτική. Η ΔΕ του Τμήματος εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

  ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κρήτης

  Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε την είδηση για τον πρόωρο θάνατο του Μανούσου Βολουδάκη, Βουλευτή Χανίων και πρώην Υπουργού, ενός εκλεκτού μέλους της κοινωνίας των Χανίων και ενός εξαίρετου πολιτικού, ο οποίος εκπροσώπησε σε όλη τη διάρκεια του πολιτικού του βίου, τον τόπο, με ήθος, ευγένεια και εντιμότητα.

  Το Διοικητικό Συμβούλιο, η Καλλιτεχνική Διευθύντρια και το προσωπικό του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κρήτης, εκφράζουν τα πιο θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του, για την απώλειά του.

  ΧΡΥΣΑ ΧΑΡΙΤΑΚΗ ΜΑΚΡΑΚΗ –ΜΕΛΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ

  Εκφράζω την βαθιά μου λύπη για την πρόωρη απώλεια του αγαπητού  Μανούσου Βολουδάκη.
  Παρά το ότι δεν είχαμε τις ίδιες πολιτικές επιλογές, με τον Μανούσο μας συνέδεε πάντοτε ο αλληλοσεβασμός   και η αλληλοεκτίμηση.
  Ήταν ένας ευγενής άνθρωπος με αρχές και αξίες, αγαπούσε τον τόπο μας, νοιαζόταν για τους ανθρώπους και τα προβλήματά τους.

  Πολιτεύτηκε με ήθος και  αξιοπρέπεια , κερδίζοντας την αποδοχή φίλων αλλά και πολιτικών αντιπάλων.

  Πάνταμαχητικός και διεκδικητικός τίμησε με τον καλύτερο τρόπο την σπουδαία πολιτική παράδοση της οικογένειάς του.

  Η Νέα Δημοκρατία έχασε ένα πιστό μαχητή, η Βουλή έναν αφοσιωμένο κοινοβουλευτικό , η επιστήμη του έναν άξιο εκφραστή της.

  Η σκέψη μου σε αυτές τις δύσκολες ώρες είναι με την μητέρα , τη  σύζυγο και τα παιδιά του για την απώλεια που βιώνουν.

  Η απώλειά του αφήνει πιο φτωχή την πολιτική ζωή του τόπου μας.

   

   

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ