More

  Στη δημοσιότητα η προκήρυξη του βραβείου «Βιργινία Μανασάκη»

  Δόθηκε στη δημοσιότητα η αναλυτική προκήρυξη του εθνικού, ετήσιου βραβείου στην μνήμη της Βιργινίας Μανασάκη που είχε αποφασίσει ομόφωνα η εκτελεστική επιτροπή του Ε.Σ.Δ.Α.Κ.

  Πρόκειται για ένα βραβείο – αναγνώριση της προσπάθειας υποψηφίων Διδακτόρων, καθώς και ή ίδια η Βιργινία ήταν υποψήφια Διδάκτωρ, για τη διατριβή τους σε θέματα που άπτονται της διαχείρισης των απορριμμάτων, περιβαλλοντικών και ενεργειακών ζητημάτων και σε αυτό περιλαμβάνεται η απονομή έντυπου επαίνου, ενός ειδικά σχεδιασμένου βραβείου, καθώς και η απονομή του χρηματικού ποσού των 3.000 € για την ενίσχυση των διδακτορικών σπουδών του βραβευθέντος. Καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των αιτήσεων από τους διδακτορικούς φοιτητές για την τρέχουσα χρονιά, ορίζεται η Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018.

  «Η αείμνηστη Βιργινία μας εμπνέει ακόμα και μετά που έφυγε από κοντά μας. Αυτό το βραβείο είναι μια ελάχιστη ένδειξη τιμής σε ένα στέλεχος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. που με τη δράση του τόσο στο Σύνδεσμο, όσο και ως Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, άφησε ένα ανεξίτηλο αποτύπωμα στον τόπο μας – και όχι μόνο» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ. Χάρης Μαμουλάκης τονίζοντας: «Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι το συγκεκριμένο βραβείο, εκτός από τον έντονα συμβολικό του χαρακτήρα, θα συμβάλει στην ανάδειξη των θεμάτων της ορθολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων, της κυκλικής οικονομίας, της ενεργειακής και περιβαλλοντικής ανάπτυξης της Κρήτης».

  Η προκήρυξη αναλυτικά:

  ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 1ου ΒΡΑΒΕΙΟΥ «ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΜΑΝΑΣΑΚΗ»

  Ο ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ (ΕΣΔΑΚ)

  Προκηρύσσει το 1ο Βραβείο «Βιργινία Μανασάκη» για Υποψηφίους Διδάκτορες Ελληνικών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων

  Άρθρο 1ο

  Σκοπός του βραβείου

  ο Ενιαίος Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (Ε.Σ.Δ.Α.Κ.), προκηρύσσει το 1ο Βραβείο Βιργινία Μανασάκη, μετά και την 103/2018 Απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ε.Σ.Δ.Α.Κ., τιμώντας τη μνήμη της Βιργινίας Μανασάκη, Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας και Βιομηχανίας και στέλεχος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ..

  Η Βιργινία Μανασάκη, έφυγε σε μια από τις καλύτερες στιγμές της ζωής της, αφήνοντας πίσω, παρά το νεαρό της ηλικίας της, σπουδαίο έργο σε όλες τις θέσεις που υπηρέτησε, τόσο στον Ε.Σ.Δ.Α.Κ. όσο και στην Περιφέρεια Κρήτης.

  Η όρεξη της για ζωή και προσφορά αλλά κυρίως η αγάπη της για τη μόρφωση και η ακούραστη ενασχόλησή της με το πολυσχιδές αντικείμενο της διαχείρισης των απορριμμάτων, έδωσε το έναυσμα για τη θέσπιση από τον Ε.Σ.Δ.Α.Κ. ετήσιου βραβείου το οποίο θα απονέμεται σε διδακτορικούς φοιτητές, καθώς και ή ίδια ήταν υποψήφια διδάκτωρ, για τη διατριβή τους σε θέματα που άπτονται της διαχείρισης των απορριμμάτων, καθώς και περιβαλλοντικών και ενεργειακών ζητημάτων.

  Άρθρο 2ο

  Δικαίωμα Συμμετοχής

  Δικαίωμα Συμμετοχής έχουν όλοι οι Υποψήφιοι Διδάκτορες Ελληνικών Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η χρονολογία ορισμού της τριμελούς συμβουλευτικής Επιτροπής να είναι μετά την 1η Οκτωβρίου του 2013. Από τη συμμετοχή στο διαγωνισμό αποκλείεται κάθε πρόσωπο που άμεσα ή έμμεσα συμμετείχε στην προπαρασκευή και στη σύνταξη της παρούσας προκήρυξης και έχει συγγένεια πρώτου ή δευτέρου βαθμού με τα Μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής.

  Άρθρο 3ο

  Βραβείο

  Το Βραβείο είναι ετήσιο, εθνικό και περιλαμβάνει:

  Απονομή έντυπου επαίνου.

  Απονομή ειδικά σχεδιασμένου βραβείου και απονομή χρηματικού ποσού ύψους 3000 € για την ενίσχυση των διδακτορικών σπουδών του βραβευθέντος.

  Άρθρο 4ο

  Παραλαβή – Δημοσιοποίηση της Προκήρυξης – Υποβολή ερωτημάτων

  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητούν το κείμενο της προκήρυξης καθώς και πληροφορίες από τη Γραμματεία του Βραβείου στο email: gramatia@esdak.gr, στο τηλέφωνο: 2810361612 και στον ιστότοπο: www.esdak.gr. Η προκήρυξη δημοσιεύεται σε Εθνικό και Τοπικό τύπο.

  Άρθρο 5ο

  Τρόπος υποβολής των αιτήσεων και καθορισμός προθεσμίας

  Οι αιτήσεις για το 2018 πρέπει να υποβληθούν έως την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018 ηλεκτρονικά στο ακόλουθο email: gramatia@esdak.gr, διαφορετικά η αίτηση δεν θα θεωρείται έγκυρη. Ο «Ε.Σ.Δ.Α.Κ.» φέρει την ευθύνη της έγκαιρης παράδοσής τους στην Επιστημονική Επιτροπή, η οποία οφείλει να συντάξει το τελικό πρακτικό για την αξιολόγηση των αιτήσεων.

  Άρθρο 6ο

  Σύνθεση της Επιστημονικής Επιτροπής του Βραβείου

  Η συγκρότηση της επιστημονικής επιτροπής Βραβείου «Βιργινία Μανασάκη», έγινε σύμφωνα με την 147/2018 Απόφαση της Ε.Ε. του Ε.Σ.Δ.Α.Κ., ως εξής:

  1. κ. Νικόλαος Καλογερής, Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Ενέργειας Περιφέρειας Κρήτης.
  2. κα. Ειρήνη Βρέντζου, Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ-ΤΑΚ με αναπληρωματικό τον κ. Ιωάννη Αναγνώστου Αντιπρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ-ΤΑΚ.
  3. κ. Ευάγγελος Διαμαντόπουλος, Καθηγητής, Πρύτανης Πολυτεχνείου Κρήτης με αναπληρωματικό τον Καθηγητή κ. Θεοχάρη Τσούτσο.
  4. κ. Νικόλαος Κατσαράκης, Καθηγητής, Πρύτανης ΤΕΙ Κρήτης.
  5. κ. Οδυσσέας – Ιωάννης Ζώρας, Καθηγητής, Πρύτανης Πανεπιστήμιου Κρήτης.
  6. κ. Μαμουλάκης Χαράλαμπος, Πρόεδρος του Ε.Σ.Δ.Α.Κ..

  Δείτε ΕΔΩ περισσότερα από το Kriti360.gr 

  googlenews Kriti360

  Ακολουθήστε το kriti360.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ