Μία μεγάλη συμφωνία που αλλάζει το χάρτη στα τηλεοπτικά δρώμενα ανακοινώθηκε σήμερα στο Χρηματιστήριο, καθώς η οικογένεια Βαρδινογιάννη απέκτησε από τον Δημήτρη Κοντομηνά, τον έλεγχο του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, με τίμημα που ανήλθε στα 4,450 εκατ. ευρώ.

Η συμφωνία είναι στα 4,45 εκατ. και αφορά σε άσκηση δικαιώματος προαίρεσης (option) που υπήρχε στην αρχική συμφωνία του Οκτωβρίου του 2018 για την απόκτηση του 50% συν 2 μετοχές το τηλεοπτικού σταθμού.

Όπως ανακοίνωσε η Μότορ Όιλ Ελλάς Διυλιστήρια Κορίνθου, το deal πραγματοποιήθηκε μέσω της 100% θυγατρικής της εταιρείας Mediamax Holdings Limited, με έδρα την Κύπρο, η οποία απέκτησε το 24,95% των μετοχών της Alpha Δορυφορική τηλεόραση ΑΕ, και 998 μετοχές (επί συνόλου 2.000) της Nevine Holding Limited, κυριότητας και των δύο της κυπριακής εταιρείας Alpha Media Group Limited. Επιπρόσθετα, μέσω της Nevine Holding Ltd, η Mediamax Holding Limited, θα συμμετέχει με 99,95% στο μετοχικό κεφάλαιο της Alpha Ραδιοφωνική και με 100% στο μετοχικό κεφάλαιο της Alpha Ραδιοφωνική Κρόνος.

Πηγές προσκείμενες στην οικογένεια Βαρδινογιάννη, τονίζουν ότι το deal διήρκησε αρκετό καιρό και μάλιστα οι δύο πλευρές είχαν υπογράψει σχετικό προσύμφωνο εδώ και ημέρες. Ο επικεφαλής του ασφαλιστικού ομίλου Interamerican και των Village Roadshow Greece Δημήτρης Κοντομηνάς, είχε συζητήσει με την πλευρά Βαρδινογιάννη το αίτημά της για να διεισδύσει ακόμα περισσότερο στα τηλεοπτικά δρώμενα.

Έτσι, αποκτώντας τον Alpha και σε συνδυασμό με τον τηλεοπτικό σταθμό Star, ο όμιλος Βαρδινογιάννη θα επιδιώξει να πρωταγωνιστήσει και στον κλάδο των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Να σημειωθεί, ότι η παρουσία της οικογένειας στο επιχειρείν επεκτείνεται από τα διυλιστήρια πετρελαίου, την ναυτιλία, τον ανεφοδιασμό πλοίων, τα ξενοδοχεία (Athens Plaza), τα χρηματοπιστωτικά, τις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων (Ferrari), τα εμπορικά κέντρα έως και την ψυχαγωγία.

Η οικογένεια Βαρδινογιάννη, στόχευε από παλιά στην πλήρη απόκτηση του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, έχοντας χαράξει ήδη σχεδιασμό, για να τον καταστήσει πρώτο σε τηλεθέαση. Προς την κατεύθυνση αυτή θα συμβάλλει και η επένδυση 10 εκατ. ευρώ, που έχει ήδη ολοκληρωθεί στα στούντιο του σταθμού, για τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι προτεραιότητα αποτελεί η αποκατάσταση των οικονομικών προβλημάτων του σταθμού, ενώ πρόθεση αποτελεί η διατήρηση του έμψυχου δυναμικού του σταθμού.

Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση:

Η ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. ανακοινώνει ότι στις 29 Νοεμβρίου 2019 η κατά 100% θυγατρική της εταιρεία MEDIAMAX HOLDINGS LIMITED (*) με έδρα στην Κύπρο κατόπιν πλήρωσης σχετικής συμβατικής αίρεσης της από 30.10.2018 αρχικής συμφωνίας προέβη:

–          στην απόκτηση του 24,95% των μετοχών εκδόσεως ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. κυριότητος της Κυπριακής εταιρείας ALPHA MEDIA GROUP LIMITED (Πωλητής)

–          στην απόκτηση 998 ονομαστικών μετοχών (επί συνόλου 2.000) εκδόσεως NEVINE HOLDINGS LIMITED (**) κυριότητος της ALPHA MEDIA GROUP LIMITED (Πωλητής)

Το συνολικό συμφωνηθέν τίμημα, δυνάμει και σε εκτέλεση της από 30.10.2018 συμφωνίας μετόχων, ανέρχεται σε Ευρώ 4.450.000 η δε καταβολή του θα πραγματοποιηθεί τμηματικά εντός διαστήματος 12 μηνών από την ημερομηνία ολοκλήρωσης των συναλλαγών.

Διευκρινίζεται ότι, μετά την υλοποίηση της παραπάνω συμφωνίας, η MEDIAMAX HOLDINGS LIMITED θα καταστεί μοναδικός μέτοχος της ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. με άμεση συμμετοχή 49,90% και έμμεση συμμετοχή (μέσω της NEVINE HOLDINGS LIMITED) 50,10%. Επιπρόσθετα, μέσω της NEVINE HOLDINGS LIMITED, η MEDIAMAX HOLDINGS LIMITED θα συμμετέχει με 99,95%  στο μετοχικό κεφάλαιο της ALPHA ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ Α.Ε. και με 100% στο μετοχικό κεφάλαιο της  ALPHA ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΚΡΟΝΟΣ Α.Ε.

Η ολοκλήρωση των ως άνω συναλλαγών εξαρτάται από τη λήψη των απαραίτητων εγκρίσεων σύμφωνα με την διέπουσα νομοθεσία.

με πληροφορίες: newsit.gr