More

  Στο 20% οι πληρότητες των ξενοδοχείων τον Ιούλιο! Η οικονομία “παλεύει” να κρατηθεί ζωντανή ενώ ο covid-19 εξακολουθεί να κυκλοφορεί “ελεύθερος”

  Στο 20% (+ ,-) κινήθηκε κατά μέσο όρο,  η πληρότητα των ξενοδοχείων που ξεκίνησαν να λειτουργούν τον Ιούλιο σε ολόκληρη την χώρα και την Κρήτη, με την οικονομία,  να παλεύει να κρατηθεί «ζωντανή» από την μια και από την άλλη, το υγειονομικό σύστημα, να δοκιμάζει εν μέσω «επιστροφής στην κανονικότητα» τα όρια των δικών του αντοχών, με τα κρούσματα κορωνοϊού, να παρουσιάζουν αυξητική – στα όρια της έντονης ανησυχίας – τάση.  

  Θεοχάρης: Το 80% των ξενοδοχείων είναι σε λειτουργία…

  Σε ό,τι αφορά στα μέχρι στιγμής αποτελέσματα ύστερα από το άνοιγμα του Ελληνικού Τουρισμού για το καλοκαίρι του 2020, ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας πρόσφατα στα «Παραπολιτικά»,  διατύπωσε την εκτίμηση ότι «κάθε εβδομάδα είναι καλύτερη από την προηγούμενη και αυτό είναι ενθαρρυντικό. Δικαιώνονται όσοι πήραν την απόφαση να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους. Το ποσοστό των ξενοδοχείων τα οποία λειτουργούν, σήμερα βρίσκεται λίγο κάτω από το 80%. Αυτό είναι πολύ θετικό. Δηλώνει πως οι ξενοδόχοι είναι παρόντες, πήραν το ρίσκο να ανοίξουν και να στηρίξουν την εθνική οικονομία».

  “Καμία απαγόρευση, κανένα μέτρο που πιθανότατα να ληφθεί το προσεχές χρονικό διάστημα, δεν θα πιάσει τόπο, αν οι ίδιοι δεν αντιληφθούμε εγκαίρως ότι ο κίνδυνος, όχι απλά δεν έχει εκλείψει, αλλά «κυκλοφορεί» ανάμεσα μας”

  Ο κ. Χάρης Θεοχάρης τόνισε ότι «είναι μια δύσκολη περίοδος. Υπάρχουν αρκετές διακυμάνσεις, οι οποίες μας υποχρεώνουν να παρακολουθούμε αναγνωριστικά τα δεδομένα. Όσον αφορά την πληρότητα, ο Ιούλιος ήταν ιδιαίτερος μήνας και με διαφορετικά χαρακτηριστικά ανά περιοχή. Οι μεγάλοι προορισμοί κινούνται γύρω στο 20% με 25%. Στα μεγάλα νησιά και στις ηπειρωτικές περιοχές τα πράγματα είναι αρκετά καλά. Αν σε υγειονομικό επίπεδο κυλήσουν όλα ομαλά, η εικόνα θα βελτιωθεί πολύ περισσότερο».

  Εντατικοποίηση των ελέγχων και «βαριές» καμπάνες

  Από την άλλη πλευρά, και όσο οδεύουμε προς την καρδιά της καλοκαιρινής περιόδου, τα υγειονομικά στοιχεία, προβληματίζουν με την κυβέρνηση και τους ειδικούς λοιμωξιολόγους, να βρίσκονται σε συναγερμό, λαμβάνοντας διαρκώς νέα μέτρα, με τις γενικές «τοπικές απαγορεύσεις» (τοπικά lockdown) να εξακολουθούν να βρίσκονται στο τραπέζι του Μεγάρου Μαξίμου, όσο τα ιικά φορτία, ακολουθούν τάσεις πολλαπλασιασμού. Στην Κρήτη, τις προηγούμενες ημέρες, οι έλεγχοι των αρμόδιων αρχών εντάθηκαν, όπως αντίστοιχα συμβαίνει σε ολόκληρη την χώρα. Η  επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, αναφέρει:

  Την Κυριακή 2 Αυγούστου, βεβαιώθηκαν σε όλη την επικράτεια οι ακόλουθες παραβάσεις: (304) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ), ως ακολούθως:
  (120) στην Αττική, (34) στο Νότιο Αιγαίο, (24) στην Κρήτη, (20) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, (19) στη Στερεά Ελλάδα, (18) στη Θεσσαλονίκη, (15) στα Ιόνια Νησιά, (13) στην Κεντρική Μακεδονία, (12) στη Θεσσαλία, (12) στο Βόρειο Αιγαίο, (8) στην Ήπειρο, (4) στη Δυτική Ελλάδα, (4) στην Πελοπόννησο και (1) στη Δυτική Μακεδονία.
  Σημειώνεται ότι από  το Σάββατο 1η  Αυγούστου 2020, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (615) παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ. (6) για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τετραγωνικών μέτρων επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.), ενώ συνελήφθησαν (2) άτομα.

   

  Η ατομική ευθύνη, «πρωταγωνίστρια» στην αντιμετώπιση του… αόρατου κινδύνου!

  Σε όλα τα σενάρια, ο παράγοντας της «προσωπικής ευθύνης», έχουμε ως στήλη αναφέρει από πολύ νωρίς, ότι παρουσιάζεται ως στρατηγικής σημασίας και ενδιαφέροντος, για να μην «εκτροχιαστεί» η κατάσταση τη φετινή κρίσιμη χρονιά, αλλά και για να πετύχουμε ως χώρα το σκοπό μας, σε μακροχρόνιο ορίζοντα. Η αποτελεσματική διαχείριση της τρέχουσας σεζόν, εξακολουθεί να βρίσκεται στο «επίκεντρο», ιδιαίτερα τώρα που η ανησυχία λόγω της αύξησης των κρουσμάτων, είναι έντονη, συγκεκριμένη και σε καμία περίπτωση, δεν αποτελεί, αντικείμενο κάποιας συνωμοσίας, όπως λανθασμένα και επικίνδυνα, κάποιοι επιμένουν να υποστηρίζουν. Καμία απαγόρευση, κανένα μέτρο που πιθανότατα να ληφθεί το προσεχές χρονικό διάστημα, δεν θα πιάσει τόπο, αν οι ίδιοι δεν αντιληφθούμε εγκαίρως ότι ο κίνδυνος, όχι απλά δεν έχει εκλείψει, αλλά «κυκλοφορεί» ανάμεσα μας.

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Ραγδαίες εξελίξεις! Σύλληψη του πλοιάρχου του Maersk Launceston

  Ο εισαγγελέας διέταξε τη σύλληψη του πλοιάρχου του Maersk Launceston για πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια μετά το πρωτοφανές ναυτικό ατύχημα που σημειώθηκε το πρωί...

  Προσοχή: Κλείνει ο ΒΟΑΚ από Πλατανιά έως Κολυμπάρι

  Θα ισχύσει την Παρασκευή 30/10 και κατά τις ώρες από 07.00 έως 16.00, προκειμένου πραγματοποιηθούν εργασίες απεγκατάστασης της εργοταξιακής σήμανσηςΑνακοινώνεται, με απόφαση της Διεύθυνσης...

  Στρώνουν νέο ασφαλτοτάπητα στον ΒΟΑΚ στο Ανισόπεδο κόμβο Βαμβακόπουλου

  Στα πλαίσια εκτέλεσης του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑΤΟΣ Π.Ε.Ο. 94 ΣΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΟΡΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΧΑΝΙΩΝ - ΠΛΑΤΑΝΙΑ» πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες ανακατασκευής ασφαλτοτάπητα επί...

  Οι Πυροσβέστες αποχαιρετούν τον “Μπάρμπα Αλέκο”, θύμα του διπλού φονικού στα Χανιά

  Οι απόστρατοι πυροσβέστες των Χανίων με μήνυμά τους αποχαιρετούν τον Αλέξανδρο Αλξενδράκη, ένα από τα δυο θύματα του φονικού στο Πασακάκι που συγκλόνισε τα...