More

  Στόχος μας η εφαρμογή σεναρίου κυκλοφορίας για πιο ανθρώπινες συνθήκες μέσα στην πόλη (pic)

  “Θεωρώ, ότι γίνεται απολύτως κατανοητό, ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα μαγικών λύσεων στα κυκλοφοριακά θέματα της πόλης. Κατά συνέπεια θα πρέπει ν΄αποδεχτούμε την λογική του περιορισμού της κίνησης και στάθμευσης μέσα σ΄αυτήν”.

  Τα παραπάνω δήλωσε ο  Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, μ΄ αφορμή την συνένετυξη τύπου που παραχώρησε σήμερα (10/2) με αφορμή τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις καθώς και τις παρεμβάσεις που προγραμματίζονται εν όψει της τουριστικής περιόδου.

  Ο κ. Ζερβός, παρουσιάζοντας το “σενάριο” κυκλοφορίας, που θα επιτρέψει να δημιουργηθούν ασφαλείς, αλλά και ουσιαστικά ανθρώπινες συνθήκες  στην πόλη,  επιχείρησε μια καταγραφή, στα ζητήματα που έως σήμερα έχουν επισημανθεί , με την τήρηση κανόνων νομιμότητας αλλά και την υλοποίηση των παρεμβάσεων που γίνονται, βάση  εγκεκριμένων μελετών.

  Δεδομένης της ελλιπούς αστυνόμευσης, αλλά και της έλλειψης ενδιαφέροντος συνεργασίας μεμονομένων δημοτών, οδηγούμαστε αναπόφευκτα – όπως τονίστηκε – στην λογική να τοποθετηθούν κολωνάκια στην πόλη, αφού κάποιοι πολίτες δεν θέλουν να σεβαστούν την κίτρινη γραμμή, που σήμερα υπάρχει και καθημερινά, διαπιστώνονται διπλά και τριπλά παρκαρίσματα που έχουν ως αποτέλεσμα να δημιουργείται “ασφυξία” μέσα στην πόλη.

  Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, αναφερόμενος στο υφιστάμενο κυκλοφοριακό σενάριο που δεν παρέχει την δυνατότητα διαπλάτυνσης των υφιστάμενων δρόμων ή άλλων λύσεων, τόνισε κατ΄επανάληψη, ότι θα πρέπει να επικρατήσει η λογική του περιορισμού κίνησης και στάθμευσης μέσα στην πόλη.

  Για το λόγο αυτό, όπως επεσήμανε οι παρεμβάσεις που έχουν προγραμματιστεί (πιλοτικά σε κάποιες περιπτώσεις), ξεκίνησαν ήδη την χειμερινή περίοδο που τα κυκλοφοριακά φορτία είναι μικρότερα, ώστε  με πιθανές διορθωτικές κινήσεις που θα υπάρξουν, να έχουμε σύντομα την δυνατή καλύτερη εικόνα για την πόλη.

   

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Χανιά: Υποτροφία σε Αλ. Κάχρη από τα “Εκπαιδευτήρια Θεοδωρόπουλου”

  Σε μια εξαιρετική κίνηση, άξια συγχαρητηρίων, η οποία χαρακτηρίζει τον τρόπο λειτουργίας και τη νοοτροπία της Σχολής, προχώρησαν τα “Εκπαιδευτήρια Θεοδωρόπουλου”.Πρόκειται για υποτροφία η...

  Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν 3.000.000 ευρώ

  Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση Τζόκερ 2183 του ΟΠΑΠ (Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020) που μοιράζει περισσότερα τουλάχιστον 3.026.000 ευρώ στους τυχερούς.Οι 5 τυχεροί αριθμοί είναι: 31, 14, 44,...

  H 77η επέτειο του Ολοκαυτώματος στα Αμιρά (pics)

  Εκδήλωση τιμής και μνήμης στα Αμιρά της Βιάννου για την 77η επέτειο του Ολοκαυτώματος-καταστροφής των χωριών της Βιάννου και της Ιεράπετρας Στα πανανθρώπινα και διαχρονικά...

  Χανιά: Συνάντηση Πολάκη με Καλογερή – Για το λόφο Καστέλι κι άλλα θέματα

  Την ερχόμενη Τρίτη 22-9-2020 στις 12.00 το μεσημέρι, ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία & αν. Τομεάρχης Διαφάνειας της Διοικητικής Δράσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του...