More

  Η συγχώνευση όπως και το τανγκό, θέλει δυο…

  Άρθρο του Μάνου Σπυριδάκη στο xaniasportfm.gr

  Καταρχάς ξεκαθαρίζω τη θέση μου για να μην υπάρχουν παρανοήσεις.Ήμουν, είμαι  και θα παραμείνω  υπέρμαχος κάθε είδους συνεργασίας αρκεί να:

  Α.Να θέλουν και οι δυο (ή και όσοι παραπάνω)

  Β.Να γίνεται επί τη βάση κοινού αντικειμένου

  Γ.Να είναι ισοβαρής

  Δ.Να είναι ισότιμη

  Ε.Στο τέλος του δρόμου να υπάρχει αμοιβαίο συμφέρον.

  Ας πάμε , λοιπόν, να ρίξουμε μια ματιά σε όλα αυτά που συμβαίνουν τον τελευταίο χρόνο και είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες εβδομάδες.

  Δυο-τουλάχιστον- λέει το Α.

  Μάλιστα…Ποιοι είναι οι δυο; Η ΠΑΕ Κισσαμικός και ο ερασιτέχνης ΑΟΧ. Μια εταιρεία, δηλαδή κι ένα ερασιτεχνικό σωματείο που τυγχάνει να έχει μόνο ποδοσφαιρικό τμήμα.

  Θέλουν και οι δυο; Τα φυσικά πρόσωπα μπορεί δεν είμαι τόσο σίγουρος και σε ποιο βαθμό για τους οργανισμούς.Και όταν λέω «οργανισμούς» εννοώ τους φιλάθλους/οπαδούς των ομάδων και κάποιους παράγοντες νυν ή πρώην.Μην πιστεύετε απόλυτα τα τωρινά «ζήτω και μπράβο».Ο χρόνος και τα δύσκολα θα δείξουν.Μέχρι τότε, όμως για την οικονομία της συζήτησης ας είμαστε καλοπροαίρετοι…

  Τι λέει το Β;Κοινό αντικείμενο.Υπάρχει;Φυσικά και όχι.Θεωρητικά, το άθλημα.Πρακτικά, τίποτε άλλο.Από τη μια ένα σωματείο οικονομικά νοικοκυρεμένο, με ρόστερ, προπονητές,μετόχους, μετοχικό κεφάλαιο, ισολογισμούς, δικαίωμα υπογραφής, χωρίς, όμως γήπεδο και με λίγο-τηρουμένων των αναλογιών- κόσμο άρα και σαφέστατα μέτρια δυναμική.

  Από την άλλη, ένα Δ.Σ ερασιτεχνικού σωματείου που προασπίζει τα «πατρογονικά χώματα» έμβλημα, χρώματα και όνομα, επίσης χωρίς γήπεδο-η προσωρινή παραχώρηση της Μον. Ελιάς δεν λογίζεται ως ιδιοκτησία-με ελάχιστους οικονομικούς πόρους αλλά και πολύ κόσμο που είναι έτοιμος να την ακολουθήσει εφόσον υπάρξουν οι συνθήκες.

  Και πάμε στο Γ. και Δ.Ισότιμη και ισοβαρής.

  Για να στοιχειοθετηθούν χρειάζεται επιμερισμός με βάση  το αμέσως προηγηθέν Β.

  Ο Κισσαμικός , λοιπόν , διαθέτει όλα τα προαναφερθέντα αλλά λίγο κόσμο.Στα συν,επίσης, οικονομική προοπτική και σταθερότητα.

  Ο ΑΟΧ όλα τα παραπάνω-ελάχιστα δηλαδή- κόσμο και μελλοντική δυναμική.

  Το τελευταίο, το Ε , βγάζει και το πόρισμα.

  Εφόσον προχωρήσει και τελεσιδικήσει αυτή η συνεργασία, τι βραχυ/μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα θα έχει για την κάθε πλευρά.

  Ο Κισσαμικός θα συνεχίσει να αγωνίζεται-έστω και πιθανά με άλλο όνομα- στα πρωταθλήματα ακολουθώντας την όποια πορεία του με βάση τις δυνατότητες του.Θα αποκτήσει ένα νέο προπονητικό κέντρο, που, αν μη τι άλλο θα είναι και φθηνότερο και φυσικά εφόσον πετύχει να συγκινήσει και εκμεταλλευτεί, με όρους marketing, το brand name του συμμετόχου του πολύ πιθανόν να αλλάξει και επίπεδο.

  Από την άλλη, ο ΑΟΧ είναι σίγουρο, ότι θα προσπαθήσει να πείσει ότι η συγχώνευση θα είναι ουσιαστικά η μετεξέλιξη του σωματείου, που ναι μεν συγκυριακά, έχει υποστεί ένα στραπάτσο αλλά στο βάθος χρόνου, στηριζόμενο στη δυναμική του, θα γίνει -και πάλι- χαλίφης στη θέση του χαλίφη…Αν, όμως , λόγω, οποιονδήποτε αγνώστων Χ (πρόσωπα ή και καταστάσεις) δεν τα καταφέρει , τότε το μέλλον βάφεται μελανό…

  Συμπέρασμα.Όσο οξύμωρο κι αν ακούγεται σε σχέση με όλα τα παραπάνω, τόσο το timing όσο και συγκυρίες είναι ούριες για μια -τελικά- επιτυχημένη σύμπραξη που ασχέτως αν έχει θετικό ή αρνητικό πρόσημο για τα υφιστάμενα σωματεία κατά μόνας,είναι πολύ πιθανόν να έχει μόνο θετικό για το Χανιώτικο ποδόσφαιρο.

  ΥΓ:Βεβαίως , ΠΟΤΕ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλα αυτά συμβαίνουν στα ΧΑΝΙΑ .Την πόλη που αγαπά να μισεί την επιτυχία, ιδιαίτερα του άλλου…

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ