More

  Συνάντηση Αυγενάκη – Παπαστάμου στο ΟΑΚΑ – Εκεί προπονείται ο Χανιώτης πρωταθλητής…

  Το πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης, που υλοποιείται πανελλαδικά από την αρχή της σχολικής χρονιάς για μαθήτριες και μαθητές της Γ’ και Δ’ τάξης του Δημοτικού, παρακολούθησαν στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και ο γ.γ.Α., Γιώργος Μαυρωτάς – Συνάντηση Αυγενάκη – Παπαστάμου στο ΟΑΚΑ…

  Τα παιδιά του 3ου Δημοτικού Αμαρουσίου και του 13ου Δημοτικού Ηρακλείου Αττικής είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και τον Ολυμπιονίκη Σπύρο Γιαννιώτη, να συνομιλήσουν μαζί του και να μάθουν τις αξίες του αθλητισμού, ενώ τους απονεμήθηκαν διπλώματα για την επιτυχή παρακολούθηση του κύκλου μαθημάτων κολύμβησης.

  Αποτέλεσμα εικόνας για παπαστάμος Αυγενάκης

  Στόχος του προγράμματος είναι να εξοικειωθούν οι μαθήτριες και οι μαθητές με το υδάτινο στοιχείο, να μάθουν τους βασικούς κανόνες ασφαλείας, αλλά και να καλλιεργήσουν την κοινωνικότητα και τη συνεργασία μέσα από διαφορετικά ερεθίσματα.

  Αποτέλεσμα εικόνας για παπαστάμος Αυγενάκης

  Επισημαίνεται ότι τη φετινή σεζόν τα μαθήματα κολύμβησης ξεκίνησαν νωρίτερα από κάθε άλλη σχολική χρονιά, από το Α’ σχολικό τρίμηνο. Για τη διδασκαλία των μαθημάτων, πέραν των μονίμων εκπαιδευτικών του κλάδου Φυσικής Αγωγής, απασχολούνται και 269 Πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής οι οποίοι προσελήφθησαν από την ΚΟΕ κατόπιν της κάλυψης του κόστους μισθοδοσίας τους από το υφυπουργείο Αθλητισμού, ύψους 350.000 ευρώ.

  Τόσο η παραχώρηση των κολυμβητικών δεξαμενών όσο και η μετακίνηση των μαθητών/τριών προς και από τις πισίνες είναι δωρεάν και καλύπτεται από τους Δήμους και τις Περιφερειακές Ενότητες της χώρας.

  Συνάντηση Αυγενάκη, Μαυρωτά με Παπαστάμο

  Στο περιθώριο της παρακολούθησης του προγράμματος εκμάθησης κολύμβησης, ο κ. Αυγενάκης και ο κ. Μαυρωτάς είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και με τους πρωταθλητές Ανδρέα Βαζαίο και Απόστολο Παπαστάμο, οι οποίοι προπονούνταν εκείνη την ώρα σε παρακείμενη πισίνα στο ΟΑΚΑ, εν όψει της συμμετοχής τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες το καλοκαίρι στο Τόκιο.

  Η ανακοίνωση του ΝΟΧ για τη συνάντηση

  Την χαρά να δουν από κοντά και να συνομιλήσουν με τους επικεφαλής του Αθλητισμού στη χώρα μας, τον Υφυπουργό, Λευτέρη Αυγενάκη και τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά, είχαν οι Απόστολος Παπαστάμος και Κώστας Τζιλιβάκης.
  Ο πρωταθλητής του Ναυτικού Ομίλου Χανίων και ο προπονητής του συναντήθηκαν με τους κ.κ. Αυγενάκη και Μαυρωτά στο περιθώριο επίσκεψης που πραγματοποίησαν την Πέμπτη (13/2) στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ.
  Οι κ.κ. Αυγενάκης και Μαυρωτάς έδειξαν πλήρως ενημερωμένοι για την προετοιμασία του Παπαστάμου εν όψει της συμμετοχής του στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο το προσεχές καλοκαίρι, στον οποίο κι εξέφρασαν τη στήριξη και την ευχή να τα καταφέρει όσο το δυνατόν καλύτερα. Επίσης, εξέφρασαν τις ίδιες ευχές και προς τον Ανδρέα Βαζαίο που προετοιμάζεται και αυτός για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
  Υπενθυμίζεται ότι ο Παπαστάμος θ’ αγωνιστεί το επόμενο τριήμερο στους Χειμερινούς αγώνες ΟΠΕΝ, στην πρώτη σημαντική διοργάνωση της χρονιάς.

  Σε δηλώσεις του ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, επισήμανε: «Ζήσαμε από κοντά σήμερα το αποτέλεσμα ενός προγράμματος μιας κοινής προσπάθειας. Μιας προσπάθειας που βεβαίως είχε βασικούς συνεργάτες το Υπουργείο Παιδείας και προσωπικά την κα Ζαχαράκη, τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου μας, τον κ. Μαυρωτά, ως αρμόδιο για αυτά τα θέματα, αλλά και την Κολυμβητική Ομοσπονδία και τους Ολυμπιονίκες που βρίσκονται κοντά οποτεδήποτε τους ζητηθεί και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό.

  Πάνω από 52.000 παιδιά απολαμβάνουν αυτό το πρόγραμμα, σε πολλές κολυμβητικές δεξαμενές όλης της χώρας. Ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε για πρώτη φορά στην ώρα του φέτος, δηλαδή πριν τα Χριστούγεννα, και εξελίσσεται ομαλότατα, απασχολώντας πάνω από 250 εκπαιδευτικούς, γυμναστές και γι’ αυτό χαιρόμαστε, διότι οι συνέργειες φέρνουν αποτελέσματα και οι καρποί είναι αυτό που απολαμβάνουμε.

  Παιδιά χαρούμενα, ανέμελα, μέσα στην κολυμβητική πισίνα, απολαμβάνουν το νερό, αλλά συνάμα, μαθαίνουν να λειτουργούν με κανόνες, πειθαρχία και με πρόγραμμα. Και αυτό είναι ένα εξαιρετικό όπλο, εφόδιο για το υπόλοιπο μέρος της ζωής τους.

  Αυτού του είδους οι κοινές δράσεις θα συνεχιστούν και σε άλλα επίπεδα και με άλλα προγράμματα, αλλά πάντοτε αξιοποιώντας τους ανθρώπους που τίμησαν τη χώρα μας και που υπηρέτησαν τον αθλητισμό και τα αθλήματά τους και συνεχίζουν να τα υπηρετούν, δηλαδή τους Ολυμπιονίκες και τους συμμετέχοντες σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Με αυτούς μπροστάρηδες, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και με τις αρμόδιες αθλητικές ομοσπονδίες, το επόμενο διάστημα θα σας παρουσιάσουμε ένα ακόμη μεγαλύτερο σχέδιο».

  Με πληροφορίες από ΑΠΕ

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Παπαδογιάννης: Σπουδαία αρχή για τον Ο.Α.Κ. η απόφαση για την ευθύνη των έργων στον ΒΟΑΚ

   με την οποία ο Ο.Α.Κ. - όπως είχε αιτηθεί από την αρχή ανάληψης των καθηκόντων της η νέα διοίκηση του - ορίζεται ως προϊσταμένη...

  Χανιά: Μπαίνουν σκιάδια στο Ενετικό λιμάνι για να έχουν δροσιά τα άλογα (pics)

  Την κατασκευή και την τοποθέτηση ειδικών σκιαδίων επί των αμαξών, προκειμένου να προστατεύονται τα άλογα κατά την παραμονή τους στον ήλιο, αποφασίστηκε σε συνάντηση...

  Ρέθυμνο: Μόνιμος οδοντρίατρος στο Κ.Υ. Σπηλίου

  Στο Κ.Υ. Σπηλίου της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης διορίστηκε ένας μόνιμος ιατρός σε θέση Οδοντιατρικής, Επιμελητής Β΄ κλάδου ΕΣΥ, ενισχύοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες της Πρωτοβάθμιας...

  Χανιά: Δήλωση Βάμβουκα για τη λειτουργία νέου χώρου ταφής απορριμάτων στη ΔΕΔΙΣΑ

  Τι αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο πρώην δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας σχετικά με τη λειτουργία νέου χώρου υγιονομικής ταφής απορριμάτων της ΔΕΔΙΣΑΑναλυτικά ο...