More

  Συνάντηση Δημάρχου με εκπροσώπους τουριστικών φορέων

  Συνάντηση με εκπροσώπους τουριστικών φορέων πραγματοποιήθηκε χθες στο δημοτικό κατάστημα Χερσονήσου, κατόπιν πρωτοβουλίας του δημάρχου, Γιάννη Σέγκου, ενόψει του σχεδιασμού για τη νέα τουριστική περίοδο.

  «Σε μια σειρά συναντήσεων που έχουμε εγκαινιάσει ως νέα δημοτική αρχή με όλους όσους εμπλέκονται στο εξαιρετικά ευαίσθητο τουριστικό προϊόν, επιθυμία μας είναι να διασφαλίσουμε από κοινού τις προϋποθέσεις για να ξεχωρίσουμε σε επίπεδο ποιότητας παρεχόμενων υπηρεσιών, αλλά και ασφάλειας επισκεπτών και κατοίκων. Για να επιτύχουμε τον κοινό μας σκοπό χρειάζεται συντονισμός, σχεδιασμός και η συνδρομή όλων μας για να προβάλουμε τον τόπο μας με κάθε σύγχρονο τρόπο και να καταφέρουμε να εξαλείψουμε παθογένειες που χρονίζουν, » ανέφερε ο Δήμαρχος.

  Συγκεκριμένα, στη σύσκεψη παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν οι κκ: Γιώργος Μακρογιαννάκης – Διοικητής του Α.Τ. Χερσονήσου, Αθανασία Περυσινάκη – Διοικητής Β΄ Λιμενικού Τμήματος Χερσονήσου,  Μανόλης Παπαδάκης – πρόεδρος σωματείου επαγγελματιών ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης και Βαγγέλης Παπανικολάου – αντιπρόεδρος σωματείου επαγγελματιών ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης, Νίκος Χαλκιαδάκης – Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου, Δημήτρης Κουμπαράκης – πρόεδρος Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων, Γιώργος Χριστοδουλάκης – πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων και Δωματίων Ν. Ηρακλείου, «Η ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ»,  Δημήτρης Διβόλης – Γενικός Γραμματέας του ΔΣ του Συνδέσμου Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης (A.C.T.T.A.). Η συζήτηση έγινε παρουσία του αντιδημάρχου Τουρισμού, Τεχνικών Έργων και Απασχόλησης, Κώστα Αναστασάκη, του αντιδημάρχου Καθημερινότητας, Περιβάλλοντος, Εμπορικών Δραστηριοτήτων και Πρωτογενούς Τομέα, Δημήτρη Μπάτση και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου, Μιχάλη Καρακατσάνη.

  Συζητήθηκε εκτενώς το θέμα των υποδομών, το μείζον ζήτημα του κυκλοφοριακού, η ανάγκη αναβάθμισης του αστικού περιβάλλοντος με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του προορισμού και την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

   Τονίστηκε η ανάγκη αναπροσαρμογής της στρατηγικής τουριστικής προβολής του Δήμου, καθώς και για στοχευμένες ενέργειες προβολής και επισημάνθηκε η ανάγκη παρουσίασης του προορισμού σε τουριστικές εκθέσεις, κυρίως σε αγορές κοινού που έχουν μια προοπτική επανασύνδεσης.

   Ο κ. Σέγκος, αφού διαπίστωσε το ιδιαίτερα θετικό κλίμα συνεργασίας με τους φορείς, επανέλαβε την πρόθεση της δημοτικής αρχής για την εφαρμογή μέτρων από την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν, για την τουριστική ανάπτυξη του τόπου και την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.

   

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Χανιά: Υποτροφία σε Αλ. Κάχρη από τα “Εκπαιδευτήρια Θεοδωρόπουλου”

  Σε μια εξαιρετική κίνηση, άξια συγχαρητηρίων, η οποία χαρακτηρίζει τον τρόπο λειτουργίας και τη νοοτροπία της Σχολής, προχώρησαν τα “Εκπαιδευτήρια Θεοδωρόπουλου”.Πρόκειται για υποτροφία η...

  Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν 3.000.000 ευρώ

  Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση Τζόκερ 2183 του ΟΠΑΠ (Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020) που μοιράζει περισσότερα τουλάχιστον 3.026.000 ευρώ στους τυχερούς.Οι 5 τυχεροί αριθμοί είναι: 31, 14, 44,...

  H 77η επέτειο του Ολοκαυτώματος στα Αμιρά (pics)

  Εκδήλωση τιμής και μνήμης στα Αμιρά της Βιάννου για την 77η επέτειο του Ολοκαυτώματος-καταστροφής των χωριών της Βιάννου και της Ιεράπετρας Στα πανανθρώπινα και διαχρονικά...

  Χανιά: Συνάντηση Πολάκη με Καλογερή – Για το λόφο Καστέλι κι άλλα θέματα

  Την ερχόμενη Τρίτη 22-9-2020 στις 12.00 το μεσημέρι, ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία & αν. Τομεάρχης Διαφάνειας της Διοικητικής Δράσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του...