More

  Συνάντηση Γιάννη Πλακιωτάκη με τον Γενικό Γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (pic)

  Τις ελληνικές προτεραιότητες σε όλα τα μείζονα θέματα που απασχολούν τον ΙΜΟ, στον οποίο η Ελλάδα, ως η μεγαλύτερη ναυτιλιακή δύναμη παγκοσμίως, διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, έθεσε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, στον Γενικό Γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) κ. KiTack Lim, στη διάρκεια συνάντησης τους στην έδρα του Οργανισμού στο Λονδίνο.

  Ο κ. Πλακιωτάκης, επιβεβαίωσε την προσήλωση της χώρας μας στους στόχους και το έργο του ΙΜΟ, ζήτησε ωστόσο να διασφαλισθούν δίκαιοι όροι λειτουργίας της διεθνούς ναυτιλίας σε παγκόσμιο επίπεδο, που δεν θα επιτρέπουν σε κανένα να αποκτά ανταγωνιστικό πλεονέκτημα μέσα από την υποβάθμιση της ασφάλειας στη θάλασσα και του θαλασσίου περιβάλλοντος.
  Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στάθηκε ιδιαιτέρως σε τέσσερα ζητήματα:
  την προώθηση και περαιτέρω ανάδειξη του ρόλου του ΙΜΟ για τη συνολική ρύθμιση των θεμάτων της διεθνούς ναυτιλίας, σε συνάρτηση και με το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας 2020 “Sustainable Shipping for a Sustainable Planet”.
  την αποτελεσματική εφαρμογή των διεθνών συμβάσεων του Οργανισμού, ως αναγκαίο προαπαιτούμενο για την προώθηση της ποιότητας στη ναυτιλία.
  το σύστημα ελέγχου των Κρατών Μελών του ΙΜΟ, προκειμένου διασφαλισθούν ίσοι όροι δραστηριοποίησης της διεθνούς ναυτιλίας από όλα τα Κράτη σημαίας.
  την ενίσχυση της εκπροσώπησης και την προώθηση των ελληνικών προτεραιοτήτων στα όργανα και τις λοιπές πρωτοβουλίες του ΙΜΟ.
  Ενόψει της επικείμενης, από 1.1.2020, εφαρμογής του νέου ορίου περιεκτικότητας σε θείο των ναυτιλιακών καυσίμων 0,5%, ο κ. Πλακιωτάκης ανακοίνωσε στον ΓΓ του ΙΜΟ την πρόθεση της χώρας μας να είναι από τις πρώτες που θα διασφαλίσει την παροχή ασφαλών συμμορφούμενων καυσίμων. Εξέφρασε παράλληλα στον κ. ΓΓ τον προβληματισμό του αναφορικά με την ετοιμότητα του Οργανισμού να ανταποκριθεί σε πιθανά προβλήματα που θα προκύψουν κατά τη μεταβατική περίοδο,  καλώντας τον να ενισχύσει τις προσπάθειές του ΙΜΟ, ώστε να διασφαλισθεί σε παγκόσμιο επίπεδο η διαθεσιμότητα καυσίμων, που συμμορφώνονται με τις προδιαγραφές ασφαλείας.
  Με το πέρας της συνάντησης, ο κ. Πλακιωτάκης δήλωσε: «Είμαι ικανοποιημένος από τη συνάντησή μου με τον ΓΓ του ΙΜΟ, γιατί είχα την ευκαιρία να του μεταφέρω τις ελληνικές θέσεις σε όλα τα κρίσιμα θέματα που απασχολούν τον Οργανισμό και τη διεθνή ναυτιλία, που απασχολούν έντονα και την ελληνική ναυτιλία. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις γύρω από τα θέματα αυτά, σε συνεργασία πάντα με τον ΙΜΟ, επιδιώκοντας ρεαλιστικές και βιώσιμες λύσεις παγκόσμιου χαρακτήρα για τη ναυτιλία».

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Κρήτη: Κατέληξε η 25χρονη που κατέρρευσε σε μπαρ

  Την τελευταία της πνοή άφησε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, όπου νοσηλευόταν από το βράδυ της Τετάρτης μια 25χρονη κοπέλα από...

  Oruc Reis: Βίντεο από την στιγμή που σαλπάρει από το λιμάνι της Τουρκίας

  Χωρίς τέλος είναι οι τουρκικές προκλήσεις.Η Άγκυρα εξέδωσε σήμερα νέα Navtex με την οποία προαναγγέλλει σεισμικές έρευνες από την Ρόδο μέχρι το Καστελόριζο και τον 30ο...

  Τραγωδία σε ξενοδοχείο της Κρήτης – 24χρονος έχασε ξαφνικά τη ζωή του

  Ο νεαρός άνδρας αισθάνθηκε αδιαθεσία και κατέληξε πολύ γρήγοραΜοιραίες στάθηκαν οι διακοπές στην Κρήτη για έναν 24χρονο από τη Βρετανία.Σύμφωνα με τις πληροφορίες του...

  Κρήτη:Έκλεισαν κι άλλο μπαρ στην Κρήτη – «Καμπάνα» και σε ξενοδοχείο

  Συνεχίζονται οι έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την τήρηση των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, συνεχίζονται και τα …πρόστιμα.Χθες εκτός από την...