More

  ΣΥΡΙΖΑ | «Ναυάγιο» οι νομαρχιακές εκλογές – Στα… τάρταρα και το “κάστρο” των Χανίων

  Καμπανάκι για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για τον ίδιο τον Στλεφανο Κασσελάκη, ήταν οι πρόσφατες εσωτερικές διαδικασίες, για την ανάδειξη των νέων τοπικών οργάνων του κόμματος.

  Τα όσα συμβαίνουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι συγκρούσεις και το θολό τοποίο που δεν παράγει πολιτική, δεν μπορούσαν ν’ αφήσουν ανεπηρεάστη τη “βάση” του κόμματος, η οποία με την απουσία της από τη διαδικασία, έστειλε το δικό της μήνυμα, στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στα στελέχη εκείνα, που διαμορφώνουν την εικόνα του κόμματος.

  Παρά την προσπάθεια των κομματικών στελεχών να περάσουν προς τα έξω μια πιο βελτιωμένη εικόνα, οι κάλπες της περασμένης Κυριακής, κατέδειξαν το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει ακόμη και σε εκλογικές περιφέρειες όπως είναι ο νομός Χανίων, στις οποίες μέχρι πριν από λίγα χρόνια, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέγραφε διαδοχικά εκλογικά ρεκόρ! 

  Τα επίπεδα συμμετοχής στις εκλογές τοπικών και Νομαρχιακών κομματικών οργάνων στον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν απογοητευτικά. Παρά τη νωπή εμπιστοσύνη που έλαβε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κασσελάκης από το πρόσφατο Συνέδριο, η μεγάλη εικόνα ήταν μάλλον αποκαρδιωτική για την Κουμουνδούρου, καθώς η συμμετοχή των μελών στη διαδικασία, ανήλθε, κατά πληροφορίες, σε ποσοστό 8% – 10% σε όλη τη χώρα. Το μόνο παρήγορο στοιχείο που προέκυψε, ήταν αυτό της εκλογής νέων – σε ηλικιακό επίπεδο – μελών, τα οποία θα μπορούσαν υπό συνθήκες να πάρουν πάνω τους, την προσπάθεια “επιστροφής” του κόμματος.

  Τα μηνύματα είναι σαφή και δεν επιδέχονται δεύτερες ή τρίτες ερμηνείες. Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ, έχει κουραστεί από το κλίμα σύγκρουσης – πόλωσης στο εσωτερικό του κόμματος, ενώ φαίνεται να εκφράζει παράλληλα τη δυσαρέσκεια του και για μια σειρά από επιλογές που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες – ξεκάθαρα σε επίπεδο ηγεσίας – που έχουν οδηγήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην εσωστρέφεια και την πολιτική περιδήνηση.

  Η πανελλήνια εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ και τα Χανιά…

  Στην Α’ Θεσσαλονίκης προσήλθαν 1.100 από τα 12000 μέλη περίπου, ενώ η συμμετοχή κυμάνθηκε περίπου σε ποσοστό 12% στην Νότια Γλυφάδα και 10% στην Α’ Αθήνας. Περίπου 1.000 άτομα από τα 8.000 μέλη ψήφισαν στο Ηράκλειο, 1.600 περίπου από τις 11.000 στην Ανατολική Αττική, ενώ στα 950 άτομα προσήλθαν στις κάλπες στον Πειραιά, σε σύνολο 8.000 μελών.

  Τα μηνύματα είναι σαφή και δεν επιδέχονται δεύτερες ή τρίτες ερμηνείες. Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ, έχει κουραστεί από το κλίμα σύγκρουσης – πόλωσης στο εσωτερικό του κόμματος, ενώ φαίνεται να εκφράζει παράλληλα τη δυσαρέσκεια του και για μια σειρά από επιλογές που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες – ξεκάθαρα σε επίπεδο ηγεσίας – που έχουν οδηγήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην εσωστρέφεια και την πολιτική περιδήνηση

  Αντίστοιχη ήταν η εικόνα και σε τοπικό επίπεδο. Παρά την προσπάθεια των κομματικών στελεχών να περάσουν προς τα έξω μια πιο βελτιωμένη εικόνα, οι κάλπες της περασμένης Κυριακής, κατέδειξαν το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει ακόμη και σε εκλογικές περιφέρειες όπως είναι ο νομός Χανίων, στις οποίες μέχρι πριν από λίγα χρόνια, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέγραφε διαδοχικά εκλογικά ρεκόρ!  Η νέα Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων,  θα αποτελείται από 21 μέλη, με ισάριθμη εκπροσώπηση ανδρών – γυναικών όπως ρητά ορίζεται από το καταστατικό του Κόμματος.

  Οι εκλεγέντες με αλφαβητική σειρά

  Αννουσάκη Αργυρώ, Βαβουλέ Παντελίτσα (Ντέλλα), Βεργάκη Μαρία, Βρυωνάκης Γεώργιος, Γιακουμάκη Βαρβάρα, Δραμπουκάκη Άννα, Ζουρίδης Γεώργιος, Ηλιάκης Κωνσταντίνος, Κοτσιφάκης Παύλος, Λάζαρης Νίκος, Λιονάκης Μιχάλης, Μαγγελάκη Αναστασία, Μαυροματάκη Μαρία, Μπομπόναρη Φανή, Πενταράκη Ελένη, Σαλεβουράκης Εμμανουήλ, Σαμαρτζής Γεώργιος, Τσαμαντάκης Ιωάννης, Χανιωτάκης Ιωάννης, Χαραλαμπάκης Ευάγγελος και Χίνου Μαρία.

   

   

  Δείτε ΕΔΩ περισσότερα από το Kriti360.gr 

  googlenews Kriti360

  Ακολουθήστε το kriti360.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ