More

  ΤΑΔΕ Ε(Λ)ΦΗ: Η ΤΟΥΡΤΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ, “Το διαμαντάκι της ελληνικής μυθοπλασίας”..

  Η αλήθεια είναι ότι έχω καιρό να πιάσω μολύβι και χαρτί για να γράψω. Έχει καταστεί πλέον σαφές μέσα μου ότι εμπνέομαι μόνο με ότι αγγίζει την ψυχή μου! Οι τελευταίοι δώδεκα μήνες της ζωής μου ήταν αρκετά “εσωτερικοί” με αποτέλεσμα να φιλτράρω σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο και το λόγο ενασχόλησης μου με ανθρώπους, καταστάσεις και πράγματα.

  Γράφει η Ελευθερία Χαχλαδάκη…

  Είχα ευτυχώς ή δυστυχώς το χρόνο να φιλτράρω ακόμα και το που αφιερώνω τον ελεύθερό χρόνο μου. Πάντα στα χέρια μου υπήρχε, υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει ένα βιβλίο.. Πάντα στο τέλος της ημέρας είχα, έχω και θα συνεχίσω να έχω την ανάγκη να δω είτε μία θεατρική παράσταση (εάν αυτό είναι εφικτό), είτε μία καλή ταινία, είτε μία αξιόλογη σειρά στην τηλεόραση.

  Πέρυσι λοιπόν, στα πλαίσια αυτής της “εσωτερικότητας” και του γεγονότος ότι λατρεύω την ποιοτική ελληνική μυθοπλασία, αποφάσισα να παρακολουθήσω την σειρά της ΕΡΤ1 “Η τούρτα της μαμάς”. Είμαι ένας άνθρωπος που συνήθως επιλέγει ως θεατής να βλέπει πιο “σκοτεινά” θεάματα, γιατί ενώ χαμογελάω εύκολα, γελάω εξαιρετικά δύσκολα. Με τη συγκεκριμένη τηλεοπτική σειρά, οφείλω να ομολογήσω ότι ξαναβρήκα το γέλιο μου, το οποίο συνεχίζεται φέτος για δεύτερο χρόνο!!!

  Οι ευφυέστατοι Αλέξανδρος Ρήγας και Δημήτρης Αποστόλου, υπογράφουν το σενάριο με “μία πένα” πιο ευρηματική από ποτέ! Η σειρά, παρουσιάζει τη ζωή μίας οικογένειας και των μελών της, που μοιράζονται εκτός από την ίδια στέγη και το ίδιο τραπέζι στο οποίο κατά καιρούς φιλοξενούνται διάφοροι προσκεκλημένοι με τις ιστορίες τους.

  Δεν παύουμε να παρακολουθούμε επίσης τις ίδιες τις σχέσεις των μελών της οικογένειας και τα συναισθήματα που εναλλάσσονται μέσα σε αυτές με σπουδαίες ερμηνείες. Η Καίτη Κωνσταντίνου και ο Κώστας Κόκλας είναι δύο λαμπροί ηθοποιοί και τα λόγια φαντάζουν μικρά μπροστά στο καλλιτεχνικό τους ήθος.

  Οι κυρίες Λυδία Φωτοπούλου και Χρύσα Ρώπα έχουν δύο “μαγικούς” ρόλους που τους απογειώνουν. Θα συναντήσουμε νέους ανθρώπους, όπως είναι ο Χάρης Κίτσος, ο Απόστολος Μπαχαρίδης, η Υακίνθη Παπαδοπούλου, ο Δημήτρης Τσιώκος και ο μικρός Θανάσης Μαυρογιάννης που βάζουν ο καθένας τη δική του πινελιά σε αυτό το μικρό “θαύμα”.

  Θάνος Λέκκας, Πάρις Θωμόπουλος και Μιχάλης Παπαδημητρίου, συμπληρώνουν την αριστουργηματική τριάδα των “υιών” της οικογένειας.

  Τελευταία – μα πρώτη στην καρδιά μου – θα αναφέρω την Ιωάννα Πηλιχού!

  Για την Ιωάννα (αν και δύσκολα μπορώ να είμαι αντικειμενική) έχω να πω ότι καλλιτεχνικά και υποκριτικά βρίσκεται στην καλύτερή της φάση. Ερμηνεύει το ρόλο της μεστά με υποδειγματικές εναλλαγές από τις κωμικές στις πιο συγκινητικές σκηνές, που ομολογουμένως και της πάνε και τις υποστηρίζει πιο άρτια από ποτέ!

  Η σκηνοθεσία ανήκει στον εξαιρετικό Αλέξανδρο Ρήγα (ο οποίος έχει “φυλάξει” έναν μικρό ρόλο “γάντι” για τον εαυτό του και ο συνεργάτης – σκηνοθέτη ακούει στο όνομα Μάκης Τσούφης, ένας ιδιαίτερα ταλαντούχος άνθρωπος ,δημιουργός της 77Films, μίας εταιρίας παραγωγής ξεχωριστών ταινίων μικρού μήκους και όχι μόνο!

  Η τούρτα της μαμάς, είναι ένα διαμάντι της σύγχρονης τηλεοπτικής μας πραγματικότητας.

  Σε μία εποχή που η ελληνική μυθοπλασία αποκτά εκ νέου την αίγλη που της έλειπε, σας συστήνω αυτήν την σειρά, όχι σαν ειδικός αλλά σαν απλώς θεατής! Θα γελάσετε (πολύ), θα είσαστε δέκτης όμορφων μηνυμάτων, θα συγκινηθείτε και θα με θυμηθείτε!!!

  Κάθε Δευτέρα βράδυ στις 23:00 στην ΕΡΤ1.

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ