More

  ΤΑΔΕ Ε (Λ)ΦΗ: ” Άκου μικρέ εγωϊστάκο.. “

   Γιατί επέλεξες για φίλη σου αυτήν την κοπέλα, αφού είναι παιδί χωρισμένων γονιών; – Επέλεξα για φίλη μου αυτήν την κοπέλα γιατί εγώ βλέπω απλώς το παιδί δύο γονιών. Η απάντησή μου..

  – Γιατί επέλεξες για φίλο σου αυτόν τον χοντρό; – Επέλεξα για φίλο μου αυτόν τον άνθρωπο, γιατί με κάνει να χαμογελάω. Η απάντησή μου..

   

  – Γιατί έχετε στην παρέα σας αυτόν τον ομοφυλόφιλο; Δεν θεωρείς γελοίο τον τρόπο που μιλάει; – Έχουμε στην παρέα μας αυτό το παιδί γιατί έχει εξαιρετική ψυχή και γελοίες θεωρώ τις απόψεις σας!! Η απάντησή μου..

   

  – Γιατί κάνεις παρέα με την κοπέλα με τα κοντά μαλλιά; Δε φοβάσαι μη σου βγεί το όνομα; – Κάνω παρέα με την κοπέλα που με βοήθησε σε πολύ δύσκολες στιγμές μου και το μόνο όνομα που μου έβγαλαν ποτέ ήταν όταν γεννήθηκα πριν σχεδόν 39 χρόνια (Ελευθερία) και είναι συνώνυμο της ζωής, της ύπαρξης και της σκέψης μου.. παντελώς ελεύθερη δηλαδή. Οποιοδήποτε άλλο “όνομα” και αν μου “βγει”, θα προκύψει από ανθρώπους που δεν έχουν καν ιδέα για το ποιά είμαι και τί είμαι, οπότε και δεν με αφορά ή δεν με αφορούν. Η απάντησή μου..

   

  – Γιατί σε ελκύουν οι γκρίζοι κρόταφοι και η καλή ψυχή σε έναν άνδρα και όχι οι κοιλιακοί, τα γένια και τα πράσινα μάτια; – Προτιμώ τους γκρίζους κροτάφους γιατί συνήθως συνεπάγονται ωριμότητα, που σε συνδιασμό με μία καλή ψυχή εκμηδενίζουν το φαίνεσθαι του άλλου στο οποίο και αρέσκονται οι περισσότεροι. Η απάντησή μου..

   

  – Γιατί δεν αλλάζεις πεζοδρόμιο όταν περνάει από δίπλα σου ένας ρακένδυτος ή κάποιος από άλλη φυλή; – Θα περπατάω πάντα πλάϊ σε όλους τους ανθρώπους αυτής της γης!! Η απάντησή μου..

   

  – Γιατί δεν ποστάρεις τίποτα πλέον για την προσωπική ή την επαγγελματική σου ζωή; – Προτιμώ να ΖΩ, από το να δείχνω ότι υπάρχω. Η απάντησή μου..

  Γιατί; Γιατί; Γιατί;

   

  Χιλιάδες ερωτήσεις που από παιδί κλήθηκα να απαντήσω και που συνεχίζω να έρχομαι καθημερινά αντιμέτωπη. Η περιέργεια των διαφορετικών ανθρώπων ή η προσωποποίηση της συμπλεγματικότητας;

   

  Ερωτήσεις..Τόσες ερωτήσεις.. Και όσο αυτές μένουν αναπάντητες.. πορίσματα, αυθαίρετα συμπεράσματα και ατελείωτη κριτική. “Εσύ, είσαι αυτό”.. “Αυτός, είναι το ένα”.. “Εκείνη, είναι το άλλο”..

   

  Αρκετά μικρέ και ανόητε εγωϊστάκο που γέμισες τον κόσμο με την ανούσια παρουσία σου!! Δεν έχει κανένας άνθρωπος στον κόσμο την υποχρέωση να σου δώσει λογαριασμό για τη ζωή του, την ψυχή του, τη σκέψη του, το συναίσθημά του, το “είναι” του..

   

  Ότι επιθυμεί ο καθένας, θα το κρατήσει για τον εαυτό του ή για αυτούς που αγαπάει και ακόμα και στους δεύτερους, θα επιλέξει εκείνος το τί θα πει.. τί όχι και πότε θα το πράξει. Γιατί η αγάπη, δεν κρύβει απαιτήσεις. Δεν περιλαμβάνει “πες μου” και μούτρα στο “γιατί δεν μου το λες”. Θέλει κόπο, χρόνο και αποδείξεις διαρκείας η εμπιστοσύνη!!!

   

  Άκου μικρέ και ανόητε εγωϊστάκο.. Δεν μπορείς να βγάζεις ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ συμπέρασμα για τις ζωές των άλλων, γιατί δεν τις έζησες ούτε θα τις ζήσεις και ποτέ σου. Γιατί δεν είσαι σε θέση να γνωρίζεις τα πεπραγμένα του άλλου ή τις απορρίψεις του, γιατί δεν γνωριζεις τα όχι και τα ναι του, τί τον γονάτισε, τί τον ρίμαξε, τί ξεπέρασε και την οδύνη που βίωσε μέχρι να το ξεπεράσει! Άκου μικρέ και ανόητε εγωϊστάκο.. Αρκετά άνοιξες το τεράστιο στόμα σου επιβάλλοντας τα συμπεράσματα σου ως επιβεβλημένη αλήθεια για τις ζωές των συνανθρώπων σου.

   

  Κοίταξέ με στα μάτια και πες μου ποιός είσαι στ’ αλήθεια εσύ ο αλάθητος, ο αναμάρτητος που θα κουνήσεις το δάχτυλο στους ομοίους σου; Θα σου πω εγώ ποιος είσαι.

   

  Είσαι ο χειρότερος ΟΛΩΝ..είτε κατοικείς στο σώμα ενός άνδρα, είτε μίας γυναίκας.

   

  Είσαι αυτός που είναι γεμάτος από ανασφάλειες και προσπαθείς να μειώσεις τον οιονδήποτε κινείται γύρω σου, πλάϊ σου, μέσα σου, για να νιώσεις εσύ αυταρέσκεια.

   

  Είσαι αυτός που γεμίζεις την ψυχή σου με κακία, που θα πετάξεις στα σκουπίδια χίλιες καλές πράξεις που θα κάνουν οι άλλοι για εσένα, για να κρατήσεις αυτήν τη μία που θα καθρεπτίσει το λάθος σου και θα θίξει τον εγωϊσμό σου.

   

  Είσαι αυτός που θα με δεις στο δρόμο και θα κάνεις πως δεν με βλέπεις ή θα με δεις και θα κάνεις πως δε με ξέρεις!!

   

  Είσαι αυτά και άλλα τόσα..

   

  Όμως ό,τι κι αν είσαι, όσα κι αν έχεις πει ή θα πεις, όσους κι αν έχεις αδικήσει, θα συνεχίσεις να με βρίσκεις μπροστά σου, θα συνεχίζω να σου χαμογελάω, να σου σφίγγω το χέρι και να σου δίνω όποτε σε βλέπω την ευχή μου να σε έχει ο Θεός καλά!!

   

  Και πίστεψέ με, η ίδια η ζωή, θα φέρει την ημέρα και την ανάγκη να αναμετρηθείς με το μέσα σου και με το λίγο του.

   

  Γιατί εκείνη ακριβώς την ημέρα, θα συνειδητοποιήσεις ότι κανένας από όσους αδίκησες, κουτσομπόλεψες, πλήγωσες ή φόρεσες την αυθαίρετη στάμπα σου, δε έπεσε ποτέ στο επίπεδό σου.

   

  Το πολύ – πολύ αν νοιάστηκε ποτέ για εσένα, να μπήκε σε διαδικασία να σου εξηγήσει ότι κουβαλάς πάνω σου μία αρρώστια. Λέγεται εγωϊσμός και σε μετατρέπει καθημερινά σε ένα τυφλό “τέρας” που δεν μπορεί ούτε να δει, ούτε να αισθανθεί! Στην τελική, ξέρεις κάτι; Επειδή είσαι καταδικασμένος, σου προτείνω να συνεχίσεις. Συνέχισε!!! Συνέχισε να λες ό,τι θέλεις, για όποιον θέλεις.

   

  Γιατί στο τέλος κάθε ημέρας, ο κάθε άνθρωπος λογοδοτεί θέλει δε θέλει απέναντι σε κάτι ανώτερο, που γνωρίζει ούτως ή άλλως την κάθε μας πράξη.

   

  Λέγεται Θεός και όσο εσύ είσαι απασχολημένος με το να κρίνεις, μάντεψε τί κάνει Εκείνος. Πέρα από τον ίδιο σου τον εαυτό, τόσο εσύ, όσο κι εγώ, όσο και ο κάθε άνθρωπος αυτού του κόσμου, πίστεψε – δεν πίστεψε σε Εκείνον, με Αυτόν θα κληθεί να αναμετρηθεί!!

   

  Εύχομαι και παρακαλάω να βρει τη δύναμη να σε συγχωρέσει, με τον ίδιο ακριβώς πόθο που Τον παρακαλώ να συγχωρέσει κάθε δικό μου λάθος, είτε προς τον ίδιο μου τον εαυτό, είτε προς όλο τον κόσμο, είτε ακόμα και προς εσένα τον ίδιο!!

   

  Γιατί η διαφορά μας, θα είναι πάντα αυτή.. Εγώ ποτέ μου δεν πίστεψα ότι είμαι κάτι πιο σπουδαίο από εσένα!!!

  kteo kritis

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Βολουδάκης για το θέμα των παραβιάσεων από την Τουρκία της Τελωνειακής Ένωσης με την Ε.Ε

  Δείτε την σχετική ανάρτηση του βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μανούσου Βολουδάκη:Σήμερα ο Υπ.Εξ. Νίκος Δένδιας έθεσε (και) το θέμα των παραβιάσεων από...

  Η περιφέρεια Κρήτης και η κυκλική οικονομία στον τουρισμό (pic)

  Υπάρχει μεγάλη ανάγκη ενημέρωσης για την Κυκλική Οικονομία στην Κρήτη, παρά τις αξιόλογες προσπάθειες των Δημόσιων Φορέων. Ειδικότερα, δημιουργία ενός Πρακτικού Οδηγού Εφαρμογής Κυκλικής...

  «Κόκκινος συναγερμός» μετά το αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων – Οι ηλικίες 18-39 «νούμερο ένα» μεταδότης

  Ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν την Τρίτη στην Αθήνα ήταν τα 33 έτη και στη Θεσσαλονίκη τα 30 έτη - 667 νέες...

  Κλιμάκιο του ΚΚΕ συναντήθηκε με την προϊσταμένη και τους εργαζόμενους του Κ.Ε.Σ.Υ. Χανίων

  Τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, στα πλαίσια περιοδείας κλιμακίου της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Μ. Συντυχάκη, μέλος της Ε.Π., Βουλευτή του ΚΚΕ...