More

  Θα αλλάξει η εικόνα της… ερήμου στο “Δασκαλογιάννης”; Δεκάδες πτήσεις ξεκινούν στο Ηράκλειο, στα Χανιά…;

  Οι εικόνες των έρημων χώρων του αεροδρομίου “Δασκαλογιάννης”, τους τρεισήμισι τελευταίους μήνες, αποτέλεσαν την καθημερινότητα, του εθνικού (;) μας αεροσταθμού, με μόλις 3-4 πτήσεις, να προσγειώνονται πλέον, ανά ημέρα στα Χανιά, πάντα από εσωτερικούς προορισμούς (Αθήνα και Θεσσαλονίκη).

  Η επιστροφή στην σταδιακή “κανονικότητα” ξεκινά επίσημα, σε λίγες ώρες. Από την Τετάρτη 1η Ιουλίου, ανοίγουν όλα τα Περιφερειακά αεροδρόμια, για τις πτήσεις του εξωτερικού, έχοντας ληφθεί, όλα τα ενδεδειγμένα υγειονομικά μέτρα, όπως αυτά αποφασίστηκαν από τους “ειδικούς” κι εφαρμόζονται από την ελληνική κυβέρνηση και τις αρμόδιες υπηρεσίες.

  Αεροδρόμιο Δασκαλογιάννης

  Το στοίχημα μεγάλο, ο δείκτης δυσκολίας του εγχειρήματος εξαιρετικά υψηλός, οι αστάθμητοι παράγοντες πολλοί και ο προβληματισμός για την συνολική έκβαση αυτής της προσπάθειας, κάτι παραπάνω από διάχυτος, την ίδια ώρα που οι τοπικές οικονομίες, έχουν πραγματικά “γονατίσει” και τα “λουκέτα”, έχουν ήδη κάνει την εμφάνιση τους.

  Στην Κρήτη, η αυριανή “πρεμιέρα”, πέραν όλων των παραπάνω “γενικών” χαρακτηριστικών, έχει και κάποια “ειδικά”, στα οποία θα πρέπει κάποιοι να σταθούν, να τα παρατηρήσουν, να τα ερμηνεύσουν και να δώσουν επιτέλους απαντήσεις.

  Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, όπως αυτά δημοσιοποιήθηκαν, την Τετάρτη στο αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης” του Ηρακλείου, θα προσγειωθούν – με εξαιρετικά υψηλές πληρότητες όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές – 40 πτήσεις, με τις οποίες θα φτάσουν στην Κρήτη, 4000-6000 επισκέπτες.

  Την ίδια ώρα, τα αντίστοιχα στοιχεία που αφορούν το αεροδρόμιο “Δασκαλογιάννης των Χανίων, προσγειώνουν την Τετάρτη, όχι περισσότερες από 9 πτήσεις!

  Σε καιρό υγειονομικής ειρήνης, πολλάκις τα τελευταία χρόνια, είχε επισημανθεί η ανάγκη, το αεροδρόμιο Χανίων, να μπορέσει να γίνει περισσότερο “ανταγωνιστικό” με δεδομένο, ότι επί των ημερών της Fraport στο νησί,  ο δείκτης ανταγωνιστικότητας του βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση.

  Την ίδια ώρα, στο γειτονικό Ηράκλειο, ολοένα και περισσότερες αεροπορικές εταιρίες low cost πτήσεων, εντάσσουν στο πτητικό τους πρόγραμμα το “Νίκος Καζαντζάκης”  αφήνοντας εκτός, το υψηλού γι΄αυτές κόστους, “Δασκαλογιάννης” των Χανίων.

  Η φετινή κρίσιμη χρονιά, αλλάζει πολλά σε όλους τους κρίκους της τουριστικής αλυσίδας και αυτό επιβάλλεται, να μας κινητοποιήσει ΟΛΟΥΣ!

  Οι εικόνες της ερημιάς του “Δασκαλογιάννης” , αν δεν βρεθεί το… αντίδοτο, ελοχεύει ο κίνδυνος να παγιωθούν, με εξαιρετικά δυσμενείς συνέπειες , για την κατάσταση της τοπικής πραγματικής οικονομίας.

  Οι κυβερνητικοί παράγοντες του τουρισμού, υποστηρίζουν πως τα πράγματα είναι διαφορετικά, αλλά μέχρι αυτή την ώρα, δεν μας έχει πείσει η επιχειρηματολογία τους .

  Δεν μένει παρά διαπιστώσουμε την όλη κατάσταση, όπως αυτή θα διαμορφωθεί τους επόμενους μήνες, χωρίς ισχυρές δόσεις αισιοδοξίας…

  Η Τετάρτη, είναι σίγουρα η πρώτη ημέρα, του όλου εγχειρήματος. Η “ψαλίδα” ανάμεσα στον όγκο πτήσεων, μεταξύ Χανίων και Ηρακλείου, μπορεί και να μην λέει τελικά τίποτα.

  Η πρώτη εντύπωση (θετική ή όχι)δεν έχει όμως ποτέ, δεύτερη ευκαιρία…

    Φιλικά και Πάντα Καλοπροαίρετα 

  “Ο Κύριος Έπαρχος”

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ